Jaké zkušenosti máte s Rynairem? Letím s nima poprové a nejradši bych to zrušil... Lze zrušit nějak rozumně letenku od nich, když od nákupu neuplynulo ani 24h? Jak je to s "příručníma" zavazadlama? Nikde to tam nemůžu najít. Jelikož jedu na Sardinii, tak budu mít sebou krémy apod. Nevyházejí mi to? Díky .

Ryanair - obecně

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

No vidis s Jet2 jsme leteli s zenou loni a byli jsme spokojeni i kdyz uznavam ze za sedala se plati hodne , neustale me ted chodi jejich nabidky a nebranim se letet s nimi zase k W6 jsem se chtel zase vratit , kdyz upustili od nesmyslu placeneho vetsiho kabinoveho zavazadla , nevim zda to jeste plati ,ale nic me nevyhovalo , prakticky zbyva uz je EasyJet kde me ale vadi jen jedno byt vahove neomezene zavazadlo Takze i nadale budu hlavne podporovatelem Ryanairu a skutecne nechapu ti vec s mistem , jestli myslis sirku sedacky nebo co ? prostor mezi sededlem pred cestujicm je jednozncne vetsi kdyz jsou tam ty nove sedacky A ze jsi musel vytahnout batuzek a jeji kabelka mohla zustat v binu je zase o tom co se tu asi marne nekterym snazim vysvetlit ,, je to jasne o pristupu daneho pracovnika v te ktere situaci ...predpis jasne rika ze male zavazadlo patri pod sedacku Ale v tomto pripade se nedivim letusce ze postupovala cestou nejmensiho odporu a vymenila treba tvuj batuzek za neci vetsi zavazadlo a protoze uz dalsi misto nepotrebovala tak kabelku uz neresila

0 Citovat

Ja jsem se v tom novem Boeingu celkem nevlezl, nejvic sirka, kdy to byl cely let loket na loket a v jinych radach taky, kdyz jsem se prosel. Mam 186 cm, takze prostor pro nohy taky nic moc. Asi posunuli sedacky  :D :D  Nejvic na te sirce to jde poznat, ze je to mensi. V starsi verzi jsem se v klidu vlezl. 

Nejspise sla cestou mensiho odporu, ale misto hledala nadale. ( ale preci kabelka je maly chram pro zeny, zatimco batuzek kdyz se zaspini je v poho ). W6 to zavedla loni v Listopadu, jen si hlidaji, zda nekdo nechodi s vicema bagama. Jet2 z toho duvodu, ze dat PRG - LBA  5,5k je mazec. A navic i jinam stoji vice nez jine alternativy. 

0 Citovat

Jak se tu píše, tak za cenu lowcostu nemůžeme čekat extra moc a navíc ty pravidla jsou jasně daný. Souhlasím ale s mikirem v tom, že by se nemělo buzerovat kvůli 1-2 cm. Nějaká rozumná tolerance by měla být.

0 Citovat

Pustíš batožinu väčšiu o 2 cm, ďaľší povie: "Jeho batožinu ste pustili a moju nie? Veď má len o 1 cm viac ako jeho batožina. "

Pravidlá jednoducho musia byť nastavené a dodržiavané. Slušní, inteligentní a čestní ľudia pravidlá automaticky rešpektujú. U tých ostatných je potrebné vyžadovať dodržiavanie pravidiel aj za cenu prípadných sankcií.

0 Citovat

Teď mě napadlo, jestli ty koše už náhodou nemají právě nějakou takovou toleranci :-) pak by si nemohl nikdo na nic stěžovat.

0 Citovat

Ridder-dobry postreh

Googlil som trošku

I measured the box in BSL and it was 21,2 x 41,2 x 58 cm (8.3" x 16.22" x 22.8"). However, the 58 cm are not exact because firstly the box has two rounded rods at the bottom, which makes it slightly smaller at these points, but it's open to the top so this dimension won't matter to much I guess.

0 Citovat

tonic jak stara je tato informace ? neni to jeste ten stary kos ? vis jaky myslim kdy ten mensi byl pred tim vetsim a ne nahore nad nim az budu priste na letisti tak si sebou vezmu metr a zmerim to hugonovak to je argument typicky pro ceske smysleni .. za volantem musi byt 0.00 protoze kdyz by se povolilo jedno pivo tak by bylo dohadovani a tvrzeni ze jsem vypil jedno a ne dve a podobne ,nerikam, za 0.8 v Irsku schvaluju osobne bych s takovou mirou uz za volant nelezl ale zpatky k tem zavazadlum , jestliz je v obchode na kufru visacka schvaleno jako prirucni zavazadlo pro Ryanair coz v Irsku v obchodech bezne byva ,,v jinych zemich bude treba jen visacka kabinove zavazadlo tak to neni uplne moje vinna kdyz to bude o cm ci dve precnivat .moje ma napriklad 18 cm ale jsem presvedcen ze kdyz ho budu mit nacpany ze to treba 3-4 cm navic udela zena ma rovnez kupovane zavazadlo v Irsku od stejne firmy o malicko vetsi a ma podle me o ty 2-3 cm vic A jinak jeste me napadlo ty stare klece jak tam lidi cpali zavazadla silou a pak uz je neslo vytahnout Ten rozmer by vlasne mel byt jen takove voditko pro veliskost zavazadla do kabiny a jestli bude o cm dva ci tri vetsi neni podsatne uz Pochopitelne kdyz nekdo donese lodni kufr tak at si to zaplati . ale proc ma trpet obycejny cestujici ? JInak koukam dostal jsem osobni zpravu bohuzel na ni neodepisu protoz nevim co obsahuje a neotevru ji osobni zpravy me nefunguji

0 Citovat

mikir, nemyslím, že je to typicky české myslenie. To by bol v Čechách poriadok ako pred 30 rokmi v Nemecku. Napr. na Aljaške, kde je limit na alkohol pre vodiča 0.8‰ budeš mať veľmi veľký problém, keď budeš mať v krvi dajme tomu 0.801‰. (ak už si použil príklad s alkoholom u vodičov) Hranica je proste 0.8‰ a bodka. Tá hranica 0.8‰ je tam práve preto, aby si si bez strachu z postihu mohol dať deci vína alebo 1 pivo. Ak si dáš viac, riskuješ, že budeš mať cez 0.8‰.

Visačka "schválené ako príručná batožina pre Ryanair" je len marketingový ťah. Naozaj si presvedčený o tom, že Ryanair tú batožinu schválil? V prepravných podmienkach sú jasne uvedené rozmery batožiny. Odkaz na rozmery batožiny uvádza Ryanair aj v potvrdzujúcom maili po nákupe letenky. Tieto rozmery sú podstatné, a nie nejaká visačka na batožine.

0 Citovat

ak to tu cita Vitek, tak mozno by mohl odmerat klietku v PRG:)

Inak na takychto diskusiach vidiet, preco to tu nefunguje a ani nebude fungovat ako napr. v Japonsku, kde 747cku naboarduju za 20 minut. Kazdy druhy chce nejaku vynimku, odrbat, prekabatit, predbehnut sa, oklamat... Ale sluzby by sme chceli na urovni pomaly kralovskej, aj ked si je dobre vedomy, ze sam nesplna  podmienky :D

0 Citovat

tonic a neni to co tu pises prave ta ceska nebo lepe asi ceskoslovenska typicka mentalita ? pri ktere se prekazka nepreskakuje celem ale obchazi podleza ,,presne jak pises odrbat prekabatit predbehnout se oklamat.. jeste ani schvaleny zakon nezacne platit a uz se vi kde ma slabiny .... Co je vycpavani kapes od bundy predmety ? Kopecky to ale napsal vystizne... cituju z jeho psani .. Jestli teď na letišti v Praze jsou přísnější kontroly, tak změnu stavu častí cestující oprávněně vnímají jako šikanu. Je teď jen otázka, jestli se jedná o iniciativu pracovníků, společnosti Menzies nebo přímo direktivu od Ryanairu. Skutecne to jako sikanu beru a je mi srdecne jedno zda by to bylo od Vitka nebo kohokoliv jineho a na ktremkoliv jinem letisti Ale nejak me to uz nebavi to omilat porad dokola to same Nekrtizuju rozmery zavazdel , nediskutuju o predepsanem rozmeru Upozornuju pouze na lidsky toleratni pristup a Vitek to muze vyvracet cimkoliv s predpisu ktere neporusil ano neporusil ,,, tecka konec diskutovani ...

0 Citovat

Mikir, prosím tě ještě nám něco povykládej o české mentalitě. Je to hrozné chucpe, když nám o tom vykládáš zrovna ty.

0 Citovat

Aj tento most by rád mal ľudský prístup a sem tam toleroval pár centimetrov hore dole :)) veď to je stále dookola, vo vedľajšej téme sa zase niekto pýta na pár centimetrov toleranciu u Norwegian.

https://youtu.be/USu8vT_tfdw

0 Citovat

Petr76 ty to tezko nekdy pochopis , jednak jsi na to prilis mlady , tve kritiky jsou casto strelba od pasu .ale to je normalni. takto se chova dost lidi a tim ze jsem pred 20 lety odesel z CR jeste neznamena ze neznam ceskou mentalitu , nakonec jsem zil i v produktivnim veku za totality ,o tom tady spousta mladych vi houby kdyz se jeste z rybarskou stolickou cekalo celou noc pred CKM na Jugosku ...a i prvni v rade uz nemel vyber ze vseho z katalogu ... Nevim proc bych nemohl hodnotit ceskou mentalitu ? tim ze mam irske obcanstvi ? nebo cim ? ze jsem proste sel za lepsim ? Neboj se i k Irsku a irum mam vyhrady ,ale mam taky 2 cesty kolem sveta s batohem a prazdnou kapsou a poznal jsem hodne zblizka zivot v nouzi ...nejsem prachaty milonar co ma 60 letu po Evrope za rok , nakonec hodne cestovatelu kdyz si prohlizim jejich lety za rok me hrave strci do kapsy Tak jak polaci jsou skveli obchodnici a umi jak se polsky rika vyvalcit sobe dobre warunki ,,, tak proste cesi jsou mistri sveta v obchazeni predpisu a zakonu a nerikej ze ne a to ze arogance a hulvatstvi v CR stoupa taky nelze poprit ,,jako profesionalni ridic to vidim treba za volantem ...

0 Citovat

A kdyz uz jsem tu a premyslim o tom pristupu na letisti v Praze tak me jen tak napada ,,Vitek pise ze poplatek na gate se da zaplatit jen v Kc ,,, to si rika Praha mezinarodni letiste ? a kde jako cizinec ma vzit ceske koruny na gate , to je jako poveze do sve zeme ? k cemu mu budou ? Navic na celem letisti se ve vsech obchodech da eury platit ...takove veci by se mely resit ... nebo treba nove automaty na jizdenku na autobus ... absence urcitych cenove zvyhodnenych jizdenek , prazak takove veci nevnima ale ja treba ano ...a co udelam kdyz nedostanu koupit to na co mam narok ? koupim si drazsi jizdenku ,nebo pojedu na cerno ? a o tom to v CR je nejen v Praze a na tomhle prikladu

0 Citovat

Ahoj, jak funguje odbavení pomocí aplikace, pokud letíme dva? Zaškrtnul jsem oba cestující a mám oba palubní lístky ve svém telefonu. Pak tedy budu muset předat mobil druhé osobě. Jde to udělat tak, aby měl každý svůj lístek ve svém mobilu?

0 Citovat

Však druhý človek si tiež nainštaluje appku a cez rezervačný kód a meno si stiahne boarding passy. Prip. urobiť screenshot a ten zobraziť vo fullscreene na druhom telefóne

0 Citovat

Díky :-)

0 Citovat

my si ten telefon prostě předali a bylo to taky OK

0 Citovat

My teď letěli ve 4 lidech, boarding passy jsem měl v mobilu jen já, stačilo ukázat všechny 4 najednou a v klidu nás pustili, jak při kontrole zavazadel, tak i při nástupu do letadla.

0 Citovat

jasne, aj tak to ide, len je dobre mat aj tak backup, nikdy nevies, kedy appka zamrzne, alebo telefon sa nahodou vybije.

0 Citovat

RYANAIR NIKDY VÍCE!!!! Má zkušenost s RyanAir mě donutila založit si účet, protože toto je jediný způsob, jak můžu této společnosti udělat NEGATIVNÍ reklamu. Protože peníze mi odmítají vrátit, tak třeba přijdou o nějaké klienty po přečtení mé zkušenosti a poletí s někým jiným. Stručně můj příběh z minulého týdne: Koupil jsem 31.1. přes Student Agency letenky do Londýna z Pardubic na 22.2. 10:00 a zpět z Londýna do Parubic na 24.2. 18:00. Dne 16.2. (po Valentýnu) jsem udělal večer Checkin, abych se vyhnul jejich nehoráznému poplatku 50liber/os za checkin na letišti a ještě jim poslal poplatek za výběr sedadla - blbec. Přišel email, kód, vše jsem vyplnil včetně pasů a vše OK, checkin hotov. Dne 20.2. jsem zkontroloval ještě jednou checkin pro let tam a pro let zpět bylo uvedeno: PRO LET Z LONDÝNA DO PARDUBIC NELZE POUŽÍT ONLINE CHECKIN. říkám si OK, co se dá dělat. Kliknu na checkin a hlásí mi to: VEŠKERÉ LETY JIŽ MAJÍ PROVEDENY VŠECHNY CHECKINY. Aha, asi to nejde, automat na letišti to jistí říkám si. BLBEC JSEM SI NEUDĚLAL PRINTSCREEN!! Tomuhle říkám "hajzlkurvárna". A co myslíte, že se stalo.. Dne 23.2. jsem provedl z mobilu kontrolu a stále to samé - vše je OK. Na letišti v Londýně automat žádný nikde, na přepážce mě zkásnuli o 100 liber a prý si mám dát stížnost. A hádejte co.. Dva emaily a oba s tvrzením, že jsem blbec a že oni jsou bez viny. Student dává ruce pryč, prý oni nic, oni jen muzikanti. No a Ryanair dostal co potřeboval, let za pár kaček ALE x2, aby se to vyplatilo (3700 + 3100Kč). A mimochodem, nebyl jsem ve stejné situaci na letišti sám. Další kluk platil celou rodinku, pěkně 4x50 liber. A to se vyplatí. NIKDY VÍCE. A víte co, ještě bylo legrační, jak lidi s PRIORITY příplatkem byli ve stejné řade jako my, looseři a čekali na odbavení úplně stejně. Protože tam byl jen JEDEN týpek na celou řadu a nedával to. A co se týká velikosti zavazadel a jejich "příručnosti"? V Pardubicích mi bágl hodili dolů s vkusnou žlutou visačkou, v Londýně mi ho nechali nahoru prý proč jako by měl jít dolů, dyť je malý. Ten samý bágl, ta samá velikost.. NO COMMENT aneb NOU CEMENT.. Odteď do Londýna jedině jako Venclovský nebo jako migranti..

0 Citovat

Chápu vaše rozhořčení, ale v prvé řadě mi povězte, jaké pohnutky vás vedly k tomu, abyste letenky kupoval přes Student Agency, když je můžete za nižší cenu koupit přímo na webu dopravce? 

Nechápu, proč vás na letišti ve Stanstedu zkásli, když jste měl v pořádku on-line odbavení? Za co jste platil, za vytištění palubních vstupenek? Nějak mi neštymují počty, protože odbavení na letišti je za 55 liber!

Sám jsem s Ryanairem absolvoval 66 letů a nemůžu říct ani ň, vždycky všechno bez problémů.  
0 Citovat

Zpáteční odbavení zřejmě neměl, protože "PRO LET Z LONDÝNA DO PARDUBIC NELZE POUŽÍT ONLINE CHECKIN.". Otázka je, proč se mu zobrazila tato hláška... možná proto, že to sice zkoušel 4 dny před odletem, ale třeba dopoledne nebo odpoledne, zatímco odlet byl až v 18:00... možná to měl zkusit udělat až večer nebo znovu druhý den... nevím.

0 Citovat

ano, bylo to pouze za vytištění letenek. nic jiného se neudálo. 3243,- na účtě odešlo a to za 110 liber. Máte pravdu, bylo to více než 50.. Bylo to 55. Proč mi nešlo odbavení netuším, to je na Ryanairu. Nicméně jak jsem četl, tak checkin je snad možný měsíc předem (třeba se platu), ale tak jako tak jsem celé řešil i den před odletem.. bez úspěchu. A pohnutky co mě vedly od Student Agency? No asi že jsem používal jejich vyhledávač letenek a ten řešil nejen Ryana, ale i ostatní. A shodou okolností pro daný termín a start/cíl, toto dělal jen Ryan. A když už jsem tam byl, tak jsem kliknul na nákup..

0 Citovat

Ja zvyknem robit check-in hned ako je to mozne, ak nieco nefunguje, tak je aky-taky cas to vybavit s aerolinkou ci predajcom. Zvycajne sa do 24 h ozvu. Podobny problem som mal minuleho roku s V7 a cez FB sme to vyriesili behom niekolkych sprav. Pripadny error pri checkine si stale printscreenujem, aspon ma clovek nieco v rukach. 


Bohuzial z nich uz asi nevydolujete ani cent, ale tak mate ponaucenie do buducna.
0