Jaké zkušenosti máte s Rynairem? Letím s nima poprové a nejradši bych to zrušil... Lze zrušit nějak rozumně letenku od nich, když od nákupu neuplynulo ani 24h? Jak je to s "příručníma" zavazadlama? Nikde to tam nemůžu najít. Jelikož jedu na Sardinii, tak budu mít sebou krémy apod. Nevyházejí mi to? Díky .

Ryanair - obecně

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

Hlavne  pro priste nechapu smysl delat rezarvaci pres nekoho jineho, nez primo u Ryanairu,  nacita se kod na letence  a pas je kontrolovan nezavisle  a mam taky pocit ze to projde bez povsimnuti , nakonec i primo pres Ryanair by zmena prinesla jen potize

0 Citovat

Už jsem chtěl varovně zvednout prst Mikire, že zanedbáváš svojí ambasadorskou činnost v tomto vláknu, ale napravil jsi to.

0 Citovat

@cali neboj jen co skonci ma exkurze na Jamajce opet bude Ryanair v kurzu  to  Tuifly zase takova pecka nebyla v Ryanairu se snazi letusky vic -)

0 Citovat

Tuifly je Travel Service pod steroidama. A jak znamo, z hovna bic neupletes.

0 Citovat

ahoj,


chtěl jsem se zeptat, jak je to aktuálně se "směnným kurzem" Ryanair. Dříve byla pod platbou kartou nějaká věta s odkazem a v odkaze stačilo kliknout na zaškrtávací pole. Dnes jsem chtěl rezervovat letenky, ale žádná taková věta se mi neobjevila a nechci platit zbytečně v korunách, když je výhodnější platit v eurech a nechat kurz na bance. Je to momentálně schované někde jinde a nevidím to, nebo už je možné platit jen v měně, jaká se sama nastaví podle destinace? (kupuji trasu Brno - Londýn a zpět)

0 Citovat

Tak pokud letíš z CZ, tak to bude v CZK a žádný kurz nemusíš řešit.

0 Citovat

no něco se poměnilo, protože jsem kupoval letenky Brno (což by mělo býti furt CZ)-Stansted. Prvně to bylo v korunách, ale asi po 10 sekundách to přeskočilo na libry (myslím jednu libru si počítali tak za 26Kč). U mě to může být tím, že tam mám registrovanou UK kartu k platbám, ale tu tam mám roky a cena při odletech z ČR se na libry nikdy nepřepočítávala. Takže nějaký Ryanair výmrd

0 Citovat

@Jan: včera jsem to zrovna tak platil... bohužel už si nepamatuji přesné znění, ale u výběru platby kartou je vypsaná informace, že Ryanair používá fixní kurz a tím tě chrání před "vysokým" kurzem banky. To je potřeba rozkliknout, objeví se další informace a tam je potřeba zakliknout (nebo odkliknout, už nevím), že tento pevný kurz nechceš... jakmile to uděláš, zobrazí se částky k platbě v EUR (nebo jiné měně) v původní výši místo Kč.

0 Citovat

No je pravda, že nedávno mi to taky přeplo měnu, ale už si přesně nepamatuju kterou, nakonec jsem platil z BRQ v CZK, ze STN v GBP a z VIE v EUR. Jak píšou kluci, jde to velmi snadno vyřešit v tom dialogu.

0 Citovat

Díky, ten dialog jsem právě hledal a hledal, a nic. Neuvědomil jsem si (nebo jsem spíš myslel, že to funguje trochu jinak), že cena je vždy podle startovní destinace, takže Brno-Londýn je v Kč a nelze to nijak přepínat na jinou měnu. Asi :D . Tak jsem aspoň ušetřil za zpáteční letenku pár drobných, tam to přepnout šlo (při platbě zvlášť) na libry.

0 Citovat

Bohužel odlet z ČR lze hradit pouze  v Kč ( nepřišel jsem na možnost jiné měny) a kurz Ryanair je pěkně zlodějský. U ceny letenky se to nepozná, cena je jenom v Kč, ale další služby   - sedadlo  místo 3 EUR  89,90 Kč,  priority nástup  místo 5 EUR  150.- Kč....., asi nesledují  změny kurzu Kč.

0 Citovat

Když se necháš redirectnout z google flights, tak můžeš platit letenky v USD, a to i při odletu z Prahy, výhodné ale asi jen pro ty, co mají dolarový účet, jinak asi ne.

0 Citovat

Chápu správně, že na odlet z Marrakeshe je potřeba vytištěnej boarding pass na kterej dají razítko u check inu při odletu? Tzn, buď nahánět tiskárnu v Maroku nebo pro klid duše koupit sedadla a vytisknout už v ČR?

0 Citovat

Přesně tak, měsíc zpátky jsem to takto absolvoval. Každopádně v Marrakeshi jsou internetové kavárny na každém rohu a vytisknout si tam boarding pass stojí pár korun.

0 Citovat

Dík moc :)

0 Citovat

Dotaz 

V pondělí letím z Bratislavy jdu udělám online chekin a nechce mě to pustit udělat odbavení zdarma jeden směr co dělám blbě chci odbavení béz platby 4eur

0 Citovat

Volaj linku pomoci

0 Citovat

Zkusím jen jsem chtěl vědět zda máte podobnou zkušenost při týdenním letu pondělí-pondělí zda ste se odbavovací zdarma najednou nebo rám zvlášť a pak zpět zvlaste

0 Citovat

Teraz by si mal mať možnosť checkinu len na prvý let zadarmo. O týždeň na spiatočnú cestu

0 Citovat

Ano ale nejde mi jít dál pokud neudělám placený chekin na let zpet

0 Citovat

Protože zdarma jde check in udělat jen 72h dopředu!!!

0 Citovat

Ano ale ikdyz zaklínání jen vestu tam v pondělí nepustí mne to dale

0 Citovat

prcekee napsal(a):

Ano ale ikdyz zaklíknu jen cestu tam v pondělí nepustí mne to dale. Nejde mi odbavit ken jeden let

0 Citovat

tak netreba zaklinat vestu, ale poriadne sa na to pozriet :)

0 Citovat

Určitě dělám někde chybu jen nevím kde proste nejde udělat jen odlet 

0