Jaké zkušenosti máte s Rynairem? Letím s nima poprové a nejradši bych to zrušil... Lze zrušit nějak rozumně letenku od nich, když od nákupu neuplynulo ani 24h? Jak je to s "příručníma" zavazadlama? Nikde to tam nemůžu najít. Jelikož jedu na Sardinii, tak budu mít sebou krémy apod. Nevyházejí mi to? Díky .

Ryanair - obecně

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

Karel napsal(a):

Toje furt zápaďáci, kapitalisti, ale posílat Fedexem, to nevadí, co? Tady už je západ dobrej i pro Mrazíkovo panství, co?

No no no ty budeš určitě nějakej sluníčkář co?

Národ potřebuje tvrdou ruku a aerolinky regulace. Jinak si bude každej lítat jak bude chtít a bude v tom holubník.

0 Citovat

voughne napsal(a):

Ak myslis tu na 44 strane (na str.  43 ziadna otazka na ktoru by sa dalo odpovedat)  ohladom poctu priority tak ...


12. How many wheelie bags can you fit on board? 

Approx. 100 wheelie bags will fit in the overhead lockers which more than facilitates all priority passengers.

Jo, 44 😃 ja jsem moc na slunicku 😂 

Super, diky moc 😄 takze tech 95 priority asi bude sedet

0 Citovat

Akcie Ryanairu prudce stouply, dohoda s piloty uz je doporucena ke schaleni  Forsou , tak lze cekat ze se vrati vse k normalu , 8 euro za zavadlo  neni takova castka , nebo si budou lidi kupovat priority za 6 euro ,takze zbytecny humbuk Ryanair zustane nejlepsi -)))

0 Citovat

Jak se to vezme. Někde jsem četl, že průměrná cena letenky u Ryan je 40€. Když si dokoupíš 2x8€ zavazadlo, tak sis připlatil 40% k ceně letenky a to mi přijde víc než dost.  

0 Citovat

Ja ked som pocital % pre Michala som nasiel udaj 33 € a udajne tohto roku este o 4% zlacneli ... ale pride mi to saskarna pre ludi cele, staci sa pozriet aku batozinu typu Small daval svojho casu Wizz (a zjavne sa podla regulacii voslo pod sedacku) a co nam nadelil teraz ryan. Komu sa nechce hladat tak 33 l vs 20 l, ale ambasador spokojny a kopu dalsich bude zjavne tiez :D

0 Citovat

mikir napsal(a):

Akcie Ryanairu prudce stouply, dohoda s piloty uz je doporucena ke schaleni  Forsou , tak lze cekat ze se vrati vse k normalu , 8 euro za zavadlo  neni takova castka , nebo si budou lidi kupovat priority za 6 euro ,takze zbytecny humbuk Ryanair zustane nejlepsi -)))


Akcie sice v posledních asi třech dnech zaznamenaly  trochu oživení (i když jen na NASDAQu, Londýně ani Dublinu nic moc), takže o prudkým růstu zatím nemůže být řeč, pořád jsou na ročních minimech. 

Každopádně souhlasím s přispěvateli nade mnou, pokud mám letenku dejme tomu za 25 €, tak +16 € (nebo případně těch +12 €) k tomu je už poměrně vysoký příplatek. No uvidí se, dřív jsem se taky sbalil do minipříručáku Wizzu, tak třeba to půjde i v tomto případě. 

0 Citovat

Nadezhda Konstantinovna Krupskaya napsal(a):

No no no ty budeš určitě nějakej sluníčkář co?

Národ potřebuje tvrdou ruku a aerolinky regulace. Jinak si bude každej lítat jak bude chtít a bude v tom holubník.

aneb když nebude: "kam bude chtít", nebude ani: "jak bude chtít" 

0 Citovat

Nemáte někdo zkušenosti s vrácením letenky v takovémto případě? Je reálné, že vrátí celou částku a případně do kdy mohou být peníze zpět na účtu?

0 Citovat

Podminky jsou oznameny pomerne dluho dopredu. S tim, ze se ma jednat o rezervace po 1.9.2018. Takze zadne vraceni cen letenek na zaklade zmen podminek se konat nebude..


Samotneho me to zajimalo, mam letenky na listopad..

0 Citovat

Sám jsem měl letenky na listopad a požádal jsem bez problému o zrušení a peníze by měly být do 7 dní zpátky na účtě.

0 Citovat

Mohu se zeptat, kde zažádat o refund? Nikde na stránkách Ryanairu jsem nenašel k tomu vhodné oddělení. Díky za radu.

0 Citovat

Přes live chat.

0 Citovat

Jde někomu koupit to odbavene příruční zavazadlo za 8€? Asi jsem slepý, ale nikde to během rezervačního procesu nevidím.

0 Citovat

p.jaros napsal(a):

Jde někomu koupit to odbavene příruční zavazadlo za 8€? Asi jsem slepý, ale nikde to během rezervačního procesu nevidím.


Zkuste kouknout, jestli by vás nevyšlo lépe zrušit současnou rezervaci a udělat novou. 

0 Citovat

No to právě myslím, ale nevidím to ani když zkouším dělat novou rezervaci.

0 Citovat

Možno to pôjde až po 1. septembri

https://corporate.ryanair.com/ne...ng-delays/

2.When is this new policy coming into effect?

The new policy will go live at boarding gates on/after 1 Nov 2018 and for bookings made after 1 Sept 2018.

0 Citovat

Asi blbá otázka, ale vzťahuje sa to aj na lety operované LaudaMotion? Predpokladám, že asi áno ale momentálne mi nejde načítať stránka Ryanairu tak si to ani neviem overiť.

0 Citovat

Jak již server planes.cz informoval, Ryanair mění (čti zhoršuje) od 1.11. pravidla pro přepravu zavazadel. Jedná se o již druhou změnu v přepravě zavazadel Ryanairu tento rok. Firma tentokrát v omezení pro kabinová zavazadla předstihla dokonce i ruskou Pobedu. Celkový rozměr bezplatných zavazadel se snižuje o 2/3, a to z 58 l na 20 l. Na palubu je možné si nově vzít jen malé zavazadlo 40×20×25 cm. Největší rival Ryanairu, easyJet, přitom dovoluje bezplatné kabinové zavazadlo o objemu 63 l, tj. 3x více, a navíc bez omezení hmotnosti. Za další standardní kabinové zavazadlo (do 10 kg) si cestující připlatí a odevzdá jej během odbavení. To bude stát 8 EUR (při nákupu letenky) nebo 10 EUR on-line nebo 25 EUR při odbavení na letišti. Kromě dodatečných nákladů tak cestující ztratí ještě drahně času u karuselu. Pouze cestující, kteří si zaplatí 6 EUR za prioritní nástup, si budou moci vzít standardní zavazadlo na palubu bezplatně. Dnes toho využívá používá podle vyjádření společnosti 30 % cestujících. Priority Boarding je však limitován 95 cestujícími, takže až polovinu cestujících čeká tak jako tak karusel. Společnost rezolutně popírá, že za opatřením je snaha zvýšit příjmy. Takže počítejme: pokud si v rámci nové politiky Ryanairu připlatí 30 % cestujících např. 8 EUR a Ryanair během roku od 1.11. přepraví 140 mil. cestujících, pak tato úprava přinese Ryanairu 336 mil. EUR (8,7 mld. Kč). Opatření navíc platí retroaktivně, takže cestující, který již koupil letenku si nyní doplatí, nebo požádá o vrácení peněz. Uvalit na cestující nová pravidla retroaktivně je v civilizované společnosti neobvyklá praktika. Za opatřením může být také příprava půdy pro nástup 110 nových Boeingů 737 MAX 200. U těch se totiž max. počet cestujících zvýší ze 189 cestujících na 200, ale úložné prostory pro kabinová zavazadla zůstanou nezměněny.

0 Citovat

Stačilo kliknout o 1-2 strany nazpět :/

0 Citovat

No shit Sherlock :)

0 Citovat

Ahoj,


tak teď jsem z toho ryanairu zmatená pěkně. Jejich nová úprava podmínek ohledně zavazadel. Rozumím tomu dobře, že když jsme letenky koupili 20.8. tak letíme za starých podmínek tj. příruční zavazadlo rozměrů. Menší zavazadlo nesmí přesahovat rozměry 35x20x20 cm a musí se snadno vejít pod sedadlo před vámi. Sebou si můžete vzít jeden kolečkový kufřík o velikosti až 55x40x20 cm, který Vám bude před nástupem zdarma umístěn do podpalubí?

Předpokládám, že když píšou, že nová pravidla platí pro letenky zakoupené po 1.9. mělo by to tak být?

0 Citovat

Ne není to tak, nové pravidlo platí od listopadu pro všechny, včetně těch, kdo koupili letenky před tím, než vůbec o novém pravidlu měli možnost vědět.

Můžeš požádat o refund letenek, pokud s nimi za těchto podmínek letět nechceš.

0 Citovat

@Gigo15  bez ohledu na to , ze jsem tu vseobecne znamy jako obhajce Ryanairu a jeho metod , tak ne kazdy to nove opatreni bere negativne , netvrdim ze za tim, neni ekonomicky efekt ,ale muze byt trosku jiny  nez jak to popisujes

1)  O Leary prisel s ideou, ze si lide budou nosit sva zavazadla sami  a vlastne usetri za  placeny prsonal , jenze zadne letiste nepripusti aby se mu chaoticky nekdo prochazel po plose

2) Takze to O Leary obesel tak , ze si lide prinesli zavazadla  k letadlu ale do podpalubi je pak nakladali pracovnici , oproti odevzdani na desku  se to ovsem mohlo dit az po odevzdani vsech zavazadel a logicky vznikalo zpozdeni , respektive byl treba vetsi casovy prostor  a tim i delsi doba nutna k stani letadla na letisti  , ktera se plati

3 ) pri odevzdani na desku se zaroven prestavaji resit  zakazane veci v prirucnim zavazadle , takze rozhodne nelze jednoznacne rict ze se neco zhorsilo

4) Jediny problem vidim v tom , kdyz si budoi chtit priority koupit vsichni

5) uznavam ze novym zpusobem zaplati za  velke kabinove zavazdlo vichni , nebo se budou muset uspokojit s malym , ten kdo si kupuje priority od chvile co zavedli sedadla a dalsi veci jako , check in   jen 4 dny pred odletem atd .tak tomu to je jedno  a nakonec se muze ukazat ze bude rychlejsi ukonceni nastupu

6 ) nekteri porad  casteji nadavaji ,ale nezacnou u sebe ,,tahaji do letadla nadrozmerna zavazadla , nepovolene veci ,nastupuji jinym vsupem nez maji urceno, zbetecne zdrzuji  tim ze  maji na mobilu  jednu letenku pro vice lidi i kdyz jsou rozhozeni  

7) kdyz si koupim letenku za 20-30 euro tak tech 6 euro xa priority neni zase takova castka aby vylo nutne delat takovy humbuk zase  a to jeste jsou obcas  k mani i levnejsi lety
0 Citovat

aha... tak super no... a možnost dokoupení tam není :/

A když letíme teď 18 - 23.9. tak to je ještě za starých podmínek - že ano... 

0 Citovat

Tak tomu sa hovori fanatizmus :D Zbytocna analyza, kazdemu je jasne, co tento ich krok znamena - O Leary nahana peniaze, nic ine za tym nie je. Ak by to chcel skutocne poriesit v propsech zakaznika, tak capne 33 l batozinu ako to mal svojho casu Wizz, ale namiesto toho dal 20 l, aby si bol nuteny zaplatit. Si ty videl 20 l batoh? Do toho nezbalis ani 2 rocne decko.  Tuto teoriu potvrdzuje aj fakt, ze Wizz kratko na to zaviedol rovnake pravidlo, ALE bez poplatku.

0