Jaké zkušenosti máte s Rynairem? Letím s nima poprové a nejradši bych to zrušil... Lze zrušit nějak rozumně letenku od nich, když od nákupu neuplynulo ani 24h? Jak je to s "příručníma" zavazadlama? Nikde to tam nemůžu najít. Jelikož jedu na Sardinii, tak budu mít sebou krémy apod. Nevyházejí mi to? Díky .

Ryanair - obecně

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

Naštěstí Zdeněk nejsem já, takže to nepadá na mou hlavu. 

Nebyl jako hlavní cestující, takže od něj mají jen jméno + datum narození + číslo dokladu zadané při online checkinu. S Ryanairem bohužel v této záležitosti není řeč. V podstatě na libovolný dotaz je stále +/- stejná odpověď s přiloženým vyrozuměním o BANu. Možná zkusíme najít nějaký rychlý levný roundtrip aby se ten banán otestoval ;-)

0 Citovat

rsaf napsal(a):

Naštěstí Zdeněk nejsem já, takže to nepadá na mou hlavu. 

Nebyl jako hlavní cestující, takže od něj mají jen jméno + datum narození + číslo dokladu zadané při online checkinu. S Ryanairem bohužel v této záležitosti není řeč. V podstatě na libovolný dotaz je stále +/- stejná odpověď s přiloženým vyrozuměním o BANu. Možná zkusíme najít nějaký rychlý levný roundtrip aby se ten banán otestoval ;-)

¨

Tak Mallorcu máš teďka třeba za pár šupů :-) 

0 Citovat

Ještě mě napadlo, že Ryanair umožňuje háčky, čárky ve jménech, tak možná i tudy by se to dalo zkusit. Třeba nenastane shoda.

0 Citovat

Však stačí sa pomýliť v jednom písmene a výbavene a cestovať napr. na pas, alebo nový občiansky

0 Citovat

Hlavně to bude první disident v historii low cost aerolinek:-)

0 Citovat

Po devítihodinovém letu s násoskou za zády každému opilci ban přeju.

0 Citovat

tonic napsal(a):

Však stačí sa pomýliť v jednom písmene a výbavene a cestovať napr. na pas, alebo nový občiansky

Ještě mu raďte jak to obcházet... 

0 Citovat

Mají správný přístup. V těch lowcostech je to občas horší než ve 4. cenové. Málem mě tam jedna opilá partička přefikla.

0 Citovat

Petr76 napsal(a):

Ještě mu raďte jak to obcházet... 

My nevíme, co se tam stalo nebo ne. Někteří pasažéři jsou na pěst stejně tak jako občas personál.

Tyhle věci by měl mít na starost asi Úřad pro civilní letectví a v případě eskalace nějaký občanskoprávní soud. Otázkou je, jestli to za to stojí a kolik je tomu člověk ochoten obětovat času a peněz a jak to má nebo nemá zdokumentované. Mohlo by z toho být i hezké západní odškodné.

Z Ryanairu přes jejich kontaktní formulář nejspíš nic nedostaneš. Možná v duchu - případ šetří ÚCL, preferuji jednání, avšak k 31.1. podávám žalobu a nárokuji odškodnění ve výši X. Pokud je nerozhoupe toto, tak už nic. Tahle varianta ale samozřejmě platí pouze v případě, pokud Zdenda nebyl opilý, má na to svědky a další důkazy.

0 Citovat

No nevim Michale. Myslis,ze by přikročili k takovému razantnímu kroku, pokud by Zdenda nebyl totálně nasrot a zřejmě dělal problémy větší než malé. Zeptej se rsaf, jak to bylo. Za mě si nedokážu představit, ze by někdo dostal ban na věci,které jsou běžne k vidění.A ozrali hlupáci jsou k vidění naprosto běžne. Sam nevim, jak to bylo, ale  cestující co chlastaji a obtěžují okolí  mně osobně vadí.

0 Citovat

Vždyť sám rsaf píše,  že to dotyčný "přehnal s chlastem". Nějak nechápu, proč cesta letadlem pro některé znamená nutnost se hned ožrat. , Cestování lowcosty je opruz dostatečný i bez toho, aby nějaký výpitek dělal na palubě bordel.

A tvoje kverulantské nápady s "odškodněním"... to snad nemá cenu ani komentovat.

0 Citovat

@niemandos: To jsme dva, co nevíme, jak to bylo. Kromě ožralů jsem už za těch svých pár desítek letů viděl i naprosto mimo, vztahovačné a přecitlivělé členy posádky, co mají vždycky konečné slovo. (@Petr76: já se s nimi nepřel).

0 Citovat

Neuraz se Michale,ale nebude to treba výběrem aerolinek, kterými letas. Ja už mam taky pěkných par desítek letu za sebou.Uz se pomalu blizim stovce,ale na takové členy posádky, kteří by mě vyloženě iritovali si nevzpomínám.Zato na spousta ozralych blbecku, co si mysli, ze když je alkohol zadarmo, tak chlastaji jak utrzeni z řetězu, na ty mam vzpomínky opravdu bohaté.

0 Citovat

Já to beru, problémy s posádkou jsou víc u lowcostů. Kdežto u fullcostů nebo letů hodně na východ spíš zase problémy se společensky unavenými cestujícími. S Aeroflotem jsem letěl taky, ale to náhodou byl jeden z nejvíc v pohodě letů.

Na základě odpozorovaných zážitků z paluby si umím představit konflikt s posádkou - v binu máš batoh dejmetomu s porcelánem či něčím jiným křehkým, přijde letuška a začne tam ládovat něco dalšího. Na tvé jemné připomínky nereaguje a dále se snaží to tam rozdrtit. Zvýšíš hlas, najednou se cítí dotčená a chce tě jako agresivního nechat vyvést. Nedejbože abys v sobě měl půl piva. V tomhle případě by to bylo možná na ÚCL nebo i ten soud a odškodné (@Petr76).

0 Citovat

no s aeroflotom to je v pohode, kedze na palube nenalievaju. a s tymi letmi "na vychod" by som to az tak neprahanal. Najviac "sraciek" vidis na videach z letov z UK do dovolenkovych destinacii, najma tych spanielskych.

0 Citovat

Už jsem tady ten případ dříve popisoval. 6ti-hlavý výlet KRK-EDI-KRK, u neřidičů proběhla nějaká konzumace alkoholu cestou z Ostravy, nákup 0,5l Tullamore  za security. Měli jsme rezervovaná místa (3 na jedné straně a 3 na druhé straně o řadu dopředu), příručáky šly do podpalubí. Hned po usazení v letadle proběhla neuvážená (a zpětným pohledem kritická) operace předání flašky přes uličku, což bohužel zaregistrovala vedoucí kabiny Sara. Chápu, že konzumace vlastního alkoholu je na palubě zakázaná (že s tím nesouhlasím a považuji to za zásah do osobních svobod je druhá věc), chápu že neznalost pravidel neomlouvá, od profesionálního personálu bych ale čekal profesionální reakci. Reakce letušky byla ovšem hned od prvního slova agresivní, flašku někdo schoval, neplánovali jsme ji už vytahovat (objednali by jsme si jejich panáka). Po pár minutách přišel letušák a opět se poměrně agresivně domáhal vydání lahve, a předmětnou lahev nám "zabavil". Nutno říct, že Zdeněk se posílání lahve neúčastnil, neboť neseděl v uličce. Následně proběhla další (opět asi kritická) akce s výměnou sedadel - Zdeněk pustil k oknu našeho "leteckého nováčka" a sám si přesednul do uličky, vše se ovšem zdálo být OK, situace se tak nějak uklidnila. Při finální kontrole před vzletem když letuška míjela Zdeňkovo místo tak "vyskočila jak čertík z krabičky", se slovy něco jako this is not possible, call flight deck a opakovaném a opakovaném mačkání přivolávacího tlačítka odešla zpátky dopředu. Letušku i Zdenka jsem pozoroval z místa u okna o řadu dozadu, podle mě seděl a čuměl do země a nic neudělal. Začalo se to trošku více hemžit palubním personálem, snažili jsme se i ptát co se děje (prej nic), ale za chvíli letadlo už bylo zpátky na stojánce a někdo v reflexní vestě se nám snažil vysvětlit, že Zdeněk vystupuje. Snažili jsme se argumentovat, vysvětlovat (jeden ze spolucestujících má velmi dobrou angličtinu tak to bylo na něm), chvíli to vlastně vypadalo že chtějí vyvést toho, kterému sebrali flašku. Po příchodu dvojice uniformovaných policistů si s nimi Zdeněk dobrovolně vystoupil. 

Během letu jsem po letušce (opakovaně) požadoval nějaký oficiální report k události, byl jsem byl jsem odmítnut že si mám napsat na online support. Jakýkoliv papír na místě nebo následně na příletovém letišti odmítli vydat, tvrdila nám, že "ji řekl něco co ji ještě nikdo neřekl", odmítla ale říct co jí řekl (a to by mě docela zajímalo co si s minimem angličtiny vymyslel, navíc nikdo nic neslyšel). Zabavenou flašku jsme si drze na konci letu vyžádali zpět.

Na letišti ho policajti chvíli někde drželi, vyhrožovali že bude platit zpoždění... ovšem potom co jim odmítnul cokoliv podepsat bez tlumočníka a právníka ho asi po hodině vykopli před letiště, alkohol v krvi nekontrolovali. 

Kdyby tam dělal bordel, byl sprostý, pořvával na lidi... tak bych neřekl ani půl slova. K ničemu takovému ale nedošlo a letuška se dle mého názoru od první chvíle chovala neprofesionálně.

Mj. byl zaBANován i ze zpátečního letu a vypadá to, že ban je permanentní, neměnný a nediskutovatelný. 

Nechci obhajovat ožralství, už jsem taky letěl s Ukrajinci, Rusy anebo s úplně ožralým Francouzem, který se pořád dožadoval dalšího vína. Jen okamžitá reakce a další následky mi prostě připadají nepřiměřené dané situaci. Přepravní podmínky jsou v tomhle celkem jasné - můžou vyloučit z přepravy kohokoliv u koho mají podezření, že by mohl představovat nebezpečí pro let/personál/pasažéry nebo pro pohodlí cesty (takže kohokoliv, kdo se nechová jako 100 procentně poslušná ovce).

0 Citovat

tonic napsal(a):

no s aeroflotom to je v pohode, kedze na palube nenalievaju. a s tymi letmi "na vychod" by som to az tak neprahanal.


Jsem totálně OT, ale budiž: můj arménský kamarád staršího data narození vždycky rád vypráví, jak se za starých dobrých časů, kdy se ještě v aflotu chlastalo jako všude jinde v sajůzu, létalo. Jeho nejoblíbenější historka je let Moskva - Vladivostok, kdy se to po pár hodinkách servalo, kapitán přistál a nechal za Uralem vyházet pár chlapů. Letělo se dál a druhá ožralecká bitka přišla nad Sibiří, kde při dalším neplánovaném přistání vyhodili i zbytek nalitých lidí a zabavili veškerý chlast a letělo se dál. :)

0 Citovat

Všichni dobře víme, že vnímání reality za střízliva a když má člověk vypito je dost rozdílné, takže posuzování něčí (ne)profesionality a přiměřenosti reakcí bych bral s rezervou. Ryanair nemám nikterak v lásce, ale dokážu si představit, že jejich palubní personál hned za první rok v práci zažije na palubě asi úplně VŠECHNO, co se potíží s cestujícími týče, co se zažít dá.  Proletarizace cestování je jeden z důvodů. Když k tomu přidáš faktor odkud kam ta vaše linka letěla, jak v Polsku, tak Skotsku se chlastá fest a chlastá se tvrdej, tak tolerance bude velmi omezená. V neposlední řadě je z provozního i bezpečnostního hlediska a s ohledem na ostatní cestující mnohem  jednodušší ožralu řešit ještě na zemi, než čekat jestli  začne vyvádět v 10km nad zemí s 200 lidma nacpaných v hliníkové dobře, a v krajním případě řešit divert.

A řeči o zásahu do "osobních svobod" si prosím nech pro soudruha senátora Kuberu, který má také obrovský problém pochopit, že svoboda jednoho končí přesně tam, kde začíná svoboda ostatních... ve vašem případě svoboda ostatních doletět v klidu do cíle. 

0 Citovat

Petr76 napsal(a):

A řeči o zásahu do "osobních svobod" si prosím nech pro soudruha senátora Kuberu, který má také obrovský problém pochopit, že svoboda jednoho končí přesně tam, kde začíná svoboda ostatních... ve vašem případě svoboda ostatních doletět v klidu do cíle. 

+1 za soudruha senátora.

0 Citovat


Potřebuji u Ryanu přepravit skládací koloběžku v odbaveném 10kg zavazadle. Co do hmotnosti se vejde, ale rozměrem přesahuje 55 cm délky. Asi o 20 cm. 

Máte někdo zkušenost, jestli se u odbavených zavazadel řeší rozměry tak přísně, že mi ji nevezmou?


Jako sportovní vybavení ji přepravovat nebudu. To by se finančně nevyplatilo.




0 Citovat

V podmínkách je napsané 55cm nebo 75cm? Nikdo ti tady nezaručí že zrovna tobě to projde.

0 Citovat

jakob napsal(a):

V podmínkách je napsané 55cm nebo 75cm? Nikdo ti tady nezaručí že zrovna tobě to projde.


Jde mi spíše o osobní zkušenost. 

0 Citovat

A k čemu ti bude jednotlivá zkušenost tak či onak? Nikdo ti nezaručí, že zrovna u tebe to nebude přesně naopak.

0 Citovat

temp7777 napsal(a):


Jde mi spíše o osobní zkušenost. 

No to ti právě jakob píše. Vždy záleží na lidech. Někdy to projít může jindy ne. To ti opravdu nikdo nezaručí a zrovna u Ryanairu bych s tím spíš nepočítal. K čemu ti bude, když ti tady někdo napíše, že mu to prošlo. Prostě mohl mít štěstí a naopak.
0 Citovat

Petr76 napsal(a):

A k čemu ti bude jednotlivá zkušenost tak či onak? Nikdo ti nezaručí, že zrovna u tebe to bude přesně naopak.

Jsme naladěni na stejnou vlnu :))
0