Jaké zkušenosti máte s Rynairem? Letím s nima poprové a nejradši bych to zrušil... Lze zrušit nějak rozumně letenku od nich, když od nákupu neuplynulo ani 24h? Jak je to s "příručníma" zavazadlama? Nikde to tam nemůžu najít. Jelikož jedu na Sardinii, tak budu mít sebou krémy apod. Nevyházejí mi to? Díky .

Ryanair - obecně

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

Miloš Machů napsal(a):

Taky se mi stalo nedávno, stačilo napsat na jejich livechat, vysvětlit problém a poprosit o nová místa vedle sebe.

https://www.ryanair.com/gb/en/us...contact-us


Dakujem za link na chat, zial nepodarilo sa mi to tam nejak uspesne vyriesit. Musela som zaplatit za presun na nove miesta 12 eur celkovo navyse. Moje sedadlo 25A neexistuje a uplne ma to teda vykoplo zo systemu. Podla mna sa to mohlo stat len tym, ze sa zmenil typ lietadla.  Neviem si to inak vysvetlit. Odporucal mi  podat staznost cez formular a cakat vyse tyzdna. Uznal, ze som platila omnoho vyssiu sumu z mojho uctu ako vykazuje appka. Zial, toto bola asi najjednoduchsia moznost, nemam tolko casu uz... :-(  

0 Citovat

DimikUK napsal(a):

To jsem opravdu nemyslel...

Tak hlavně, že jsi diskuzi obohatil přínosnými výkřiky do tmy.
0 Citovat

Premyslim o tom  a mam pocit , ze chyba musela nastat pri te objednavce a vyberu mista , pokud by to byla chyba na strane Ryanairu tak to proste resit s nima , Z druhe strany  ? tedy 25 C  neni v zadnem pripade  sedadlo s vetsim prostorem

0 Citovat

Len pre info, ze som na live chate, ani na FB  sice neuspela, ale dali mi tam link na podanie staznosti a veci sa pohli. Po mailovej prestrelke a zasielani dokazov -  sa mi nakoniec ozvali z Lauda, ze mi extra naklady (12 eur) posielaju naspat a tretikrat mi pritom zmenili sedadla.  Tak dakujem za tipy a rady... pomohli.  :-)

0 Citovat

Když se podívám na nabídku pro jednu osobu, je třeba cesta "tam" od 50e, cesta "zpět" od 25e (s poznámkou že třeba jen dvě místa poslední). Tedy 75e.

Jakmile ale zadám do vyhledávání celou rodinu, tak najednou na ten samý den je sice cesta tam stále od 50e, tak zpět to ukáže třeba  už 35e. Předchozí nabídku za 25e již ne. Když opět přepnu na jednu osobu, tak se na mě směje 25e.

Jde nějak počet osob změnit během procesu?

0 Citovat

Ryanair často prodává za určitou cenu je nekolik letenek. Jediné řešení je letenky koupit zvlášť, kdy první (případně druhá a třetí) budou za nižší cenu a ty další za cenu vyšší. Často se tím dá par stovek ušetřit. Nicméně na druhou stranu je to risk, protože nikdy nevíš, o kolik se ta cena letenky zvýší. 

0 Citovat

Jasně, ten risk chápu a nehodlám podstoupit dělení letenek na rodinnou dovolenou.

Ale prostě čekal bych, že třeba ta nabídka pro více lidí bude od solo avizovaných 50 plus 25 a ne 50 plus 35, když jsou v nabídce i lety za 25.

Ale proč se u Ryanu vlastně divím :D
0 Citovat

Ale to není jen případ Ryanairu, tak to funguje běžně. Mají prostě jen poslední 2 letenky za 25. Předchozích 5 po 25 e už prodali, přišel jsi pozdě. Takže kup 2x za 25 a 2x za 35, pořád to pro tebe bude lepší než 4 x 35. Co naděláš... taky už jsem to tak řešil. Proč "nehodlám podstoupit dělení letenek"? To jako že aby si někdo z rodiny nestěžoval, že ji má o pár euro dražší? :-)

0 Citovat

Ne :D jen mám strach, at to po koupení 2x25 pak neskocí místo 35 treba 55 :D

0 Citovat

no to je možné, ale zas by to byla "jen" pětistovka rozdíl... což je snad snesitelné... jo, i takové prkotiny mohou rozhodovat o dovolené :-)

0 Citovat

Njn, někdo si holt bez mrknutí oka koupí first class, jiní zas v celkovém součtu řeší, že mají omezený budget a proto si s cenou více hrají, holt osud, no

0 Citovat

Já mám zas zkušenost s Ryanairem, že do exspirace session ti drží cenu i když v jiném okně (jiný browser, porno mód ...) máš stejnou letenku už za dražší cenu. Nákup jsem dotáhl z druhého kroku s výběrem služeb až k platbě a vytvoření rezervace ikdyž na webu byla cena vyšší. Zkus to takhle naklikat 2x + 2x v různém browseru zároveň a uvidíš, možná to vyjde.

0 Citovat

Zkušenost s tímto nemám, ale zkusil bych zadat 3x a 5x (s větším odstupem).  Pokud to bude ukazovat stále 35 a pokud se Ryanair řídí v tomto logikou, mělo by to skočil po nákupu prvních dvou letenek na 35.

0 Citovat

Kupuji takto rozdělené letenky často, vždycky když zbývá jen pár levnějších a lze ušetřit několik euro... že by po nákupu 2x 25 cena skočila na 55 bych se nebála...jestli ukazuje 4x 35, půjde v pohodě koupit 2x 25 a 2x 35....co se týče koupě 2x 25 a 2x 25 v jiném okně,toto na 99procent neprojde,cenu drží až do platby,ale při platbě hodí error

0 Citovat

aga.endy napsal(a):

Toto na 99procent neprojde,cenu drží až do platby,ale při platbě hodí error


Osobní zkušenost? Mě to totiž proslo. Podotknu, že nejde o jiné okno ve smyslu sdílená session. 

0 Citovat

Mám dojem, že jsem to taky tak zkoušel, ale neprošlo to.

0 Citovat

Já to zkoušela asi dvakrát, vždy otevřená okna na dvou kompech, při obou pokusech první platba prošla, druhá už ne - hodilo chybu,ale nejsem ajťák, takže možná to šlo provést lépe 😀

0 Citovat

Pri soucasnem systemu rozhazovani mist a treba povinnosti  koupit sedadlo 1 dospelemu , kdyz cestuje dite , je jedno jestli clovek pri hlasce  poslednich mist kupuje letenky rozdelene , pokud to ukazuje  pak 35, tak  bych klidne koupil 2x 25 a  pak zadal 2x 35 na 55 to pujde tezko , maximalne by tam mohlo  skocit jeste pak dalsi  1 misto  kdy by to neslo koupit 

Vetsinou nekupuju  ani zpatecni , ale  jednosmerky  

0 Citovat

Taky jsem kupoval dělené letenky. Dopředu jsem vyhledáváním vyzkoušel (po jedné jsem přidával) kolik za jakou cenu tam mají. Nikdy se nestalo, že by to při jedné ukazovalo 25, při třech 35 ale po koupení té první byly ty další za 55. Ledaže by to během té chvíle vykoupil někdo jiný.  Zpáteční letenky pro 6 lidí jsem takto kupoval třeba na 4x, celkovou cenu jsme si potom rozdělili. Každý si musí zhodnotit sám, jaká je úspora, jaké je riziko problému, kolik je to práce navíc a tedy jestli to chce podstoupit. 

0 Citovat

Když si koupím 10kg odbavené zavazadlo, je tam nějaký max. rozměr nebo je rozhodující hmotnost?

0 Citovat

Hmotnosť

0 Citovat

10kg odbavené zavazadlo je limitováno i velikostí: https://www.ryanair.com/gb/en/us...eck-in-bag , až budeš přístě na letišti, všimni si přepážky odbavení Ryanairu jak lidé vkládají odbavená zavazadla do klece.

0 Citovat

Tak to sa ospravedlňujem, zákerné

0 Citovat

To teda vylučuje využití u běžného batohu, i kdyby byl poloprázdný. Wizzair u 10 kg odbaveného zavazadla naštěstí takové nesmyslné restrikce nemá.

0 Citovat

Presne, Wizzair ma pomýlil. 

0