Jaké zkušenosti máte s Rynairem? Letím s nima poprové a nejradši bych to zrušil... Lze zrušit nějak rozumně letenku od nich, když od nákupu neuplynulo ani 24h? Jak je to s "příručníma" zavazadlama? Nikde to tam nemůžu najít. Jelikož jedu na Sardinii, tak budu mít sebou krémy apod. Nevyházejí mi to? Díky .

Ryanair - obecně

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

Suchá saláma je ok, tavený syr môže byť problém, tvrdý syr by mal prejsť. S potravinami sú všeobecne problémy, konzerva s kukuricou je považovaná za tekutinu, lebo obsahuje nálev; tavený syr niekde pustia, niekde nie ... Samozrejme, súvisí to s bezpečnostnou kontrolou, nie aerolinkou.

0 Citovat

Ani tvrdý sýr nemusí projít - např. Bordeaux...

0 Citovat

Mauny napsal(a):

Ani tvrdý sýr nemusí projít - např. Bordeaux...

Právě jsme si z Bordeaux přivezli sýry, které už by se průměrný Čech chystal hodit do koše a žádný problém jsme na security neměli. Tenhle sýr musím vyzkoušet příště. 😁

0 Citovat

Hlavně mozzarella se vyhazuje. Takže tu bych určitě neriskoval do prirucaku. 

0 Citovat

Dekuji za informace a omlouvam se, ze to sem nepatri. Cetla jsem tady nejake dotazy a vzpomnela jsem si na tohle, tak jsem se zeptala tady :) 

0 Citovat

Salámy jsou bez problémů vždy. Naopak s velkou pravděpodobností seberou paštiky, pomazánky, džemy, Nuttelu atd... Kde je kontrola dementní (většinou francouzi, bohužel), tak mohou sebrat i sýry typu brie a tvrdé sýry. Osobně jsem ale z Francie vezl i Brie a tvrdé sýry a nikdy nebyl problém. Mám ale plno známých, kterým i tvrdé sýry sebrali a to dokonce i když mě u vedlejšího stanoviště ten samý sýr ve stejnou chvíli prošel. 

0 Citovat

Jen ještě dodám, že v rámci EU je převážení potravin bez problémů. S dovazenim ze zemí mimo EU narazíte u celníků pokud vás vyhmátnou na kontrolu po příletu. 

0 Citovat

matej15 napsal(a):

Jen ještě dodám, že v rámci EU je převážení potravin bez problémů. S dovazenim ze zemí mimo EU narazíte u celníků pokud vás vyhmátnou na kontrolu po příletu. 


V rámci EU ano. Ale tak mě napadá, v duty free by to nešlo koupit než se spoléhat na security? Ale nevím, jak to vypadá na BVA pokud uživatel letí do Paříže s FR.  

0 Citovat

Problém nejsou paštiky, salámy, ba ani Nutelly. Problémem jsou Francouzi.

0 Citovat

Mikire, jsi proboha v pořádku?

https://www.novinky.cz/zahranicn...paign=null

0 Citovat

Petr Šoltys napsal(a):

Mikire, jsi proboha v pořádku?

https://www.novinky.cz/zahranicn...paign=null


On to pilotoval?
0 Citovat

experti v diskusii sa vyjadrili



inak chcel by som vediet ci naozaj dvoch ludi ozivovali alebo "ozivovali" - teda len prepleskli ked upadli do bezvedomia a nemuseli robit napr. masaz srdca a umele dychanie. 


kazg8hw-1.png

0 Citovat

Dobrý den, 


měl bych dotaz. ohledně společnosti ryanair. Dle informací je jako příruční zavazadlo povoleno 40x25x20. Myslíte, že když budu mít tento batoh https://www.armed.cz/batoh-u-s-a...-snake-fg/ 45 x 25 x 20 cm, že to projde? Dříve byly myslím limity větší, děkuji. 

0 Citovat

@filip9500

Co bylo to bylo. 

Pokud nemá pevná záda a nenacpes ho k prasknutí tak projde.

0 Citovat

niemandos napsal(a):

@filip9500

Co bylo to bylo. 

Pokud nemá pevná záda a nenacpes ho k prasknutí tak projde.


Děkuji moc. Pevná záda nemá.

0 Citovat

Petr Soltys , diky za starosti  -)  novinky  se predhaneji v  ruznych bombastickych nadpisech a komentarich zprav ,Navic  trasa do Edinburghu ,sice Skotsko ,ale Ryanair povyhazoval nejake anglicke piloty, nevrazivost  mezi Velkou Britani a Irskem stoupla  po  Brexitu,  Anglicani se trepou ze  Severni Irsko se odtrhne, protoze nepotrebuje souhlas  ,staci kdyz to bude chtit prosta vetsina  a  Skotsko si nakonec referendum vynuti i kdyz treba az za rok nebo  za dele

V dikuzi se tam vyjaduji,  treba nejaky blbec z Manchesteru ,ze Ryanair je nejhorsi spolecnost na svete . Kdovi jak to ve skutecnosti bylo, ale pilot jiste vedel co dela  a proc leti  az do cile a nehleda letiste k  nouzovemu pristani  a kdovi jestli ti dva nebyli zpiti do nemoty jak je to u Anglanu jezdicich  na  chlastaci vikendy na vychod obvykl

A taky to mohli byt Cinani s koronavirem ...a letim az za tyden -) samozrejme ne do Ciny ,vidim podle diskuze ze hysterie stoupa
0 Citovat

Dobrý den,


trochu se v těch zavazadlech u Ryanairu ztrácím. Mohu do odbaveného zavazadla 10kg vložit litrovou flašku slivovice? A dále: může se to vézt do V. Británie? Děkuji, Pavlína.
0 Citovat

Ano, Ano

0 Citovat

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat, koupila jsem si letenky z kalamaty (Řecka) do Vídně ale nějak se mi sekal počítač a nejsem si jistá zda jsem je zaplatila, kupuji si letenky každý rok od aegean a pokaždé mi chodí smska potvrzovací o platbě kartou ohledně částky kterou chci zaplatit, letos jsem koupila letenky od ryaneru a nejsem si jistá zda se zaplatily nebo ne, nevím přesně kolik bylo na kartě a žádná SMS potvrzovací o platbě kartou mi nepřišla na mobil jako mi chodí u nákupu kartou vždy, je mi to divné protože poté co jsem zadala do okénka číslo karty atd tak jsem zmackla zaplatit a místo přesměrování na banku se mi jako by ta stránka srolovala. Poté mi hned přišel email s potvrzenim letenky atd atd jako bych ji koupila ale je mi divné ta SMS že mi nepřišla od banky. Máte stim někdo také zkušenosti?? Nerada bych pár dní před odletem zjistila že letenku vlastně nemám, děkuji moc za každé info!!! 

0 Citovat

U FR mi nějakou dobu nechodí už potvrzovací SMS za platbu... Jakmile to proběhne, tak je to hned v mailu i v mobilu zobrazené jako další cesta. 

0 Citovat

Mně to nechodí snad u žádné aerolinky...jen UIA to chtělo, jinak bez toho...

0 Citovat

Taky mi to nechodí (pouze Ryanair).

Jestli máte v mailu a na webu potvrzeno, poletíte.

0 Citovat

To je vporadku po zaplaceni  prijde rovnou rezervacni kod  , ja to mam nastaveno trvale vsechno ,mimo udaje bankovni karty ,ale pas a nacionale ano  tak pak kdyz jde udelat rezervace  tak  pak hned tisknu letenky  ( nebo kdo pouziva aplikaci  tak  nahraje do mobilu  Staci si jen prekontrolovat na jeji webovce ( zadat kod  ,a email kterym to bylo koupeno a letenka tam musi byt

0 Citovat

Jinak  kduz uz jsem tady v Ryanairu  ,tak Ryanair tlaci na Boeing at jim v ramci  kompenzace za zpozdeni s Maxy  doda    Maxy  10 prednostne  ( pro 230 osob )

https://zdopravy.cz/ryanair-chce...ich-41800/

0 Citovat

Zdravím, chtěl bych se zeptat. Mám Booknuté letenky do Benátek a bohužel nechci letěl v aktuální situaci ohledně Coronaviru... k letence jsem si nekoupil pojištění, ale mám možnost ho ještě přes web RyanAiru dokoupit. Na stránkách je pojištěnívrácení ceny a "Pojištění pro případ zrušení letu z důvodu neočekávaných okolností".

Myslíte, že RyanAir by vrátil peníze za letenky při koupi tohoto pojištění?


Děkuji




ryanair.jpg

0