Jaké zkušenosti máte s Rynairem? Letím s nima poprové a nejradši bych to zrušil... Lze zrušit nějak rozumně letenku od nich, když od nákupu neuplynulo ani 24h? Jak je to s "příručníma" zavazadlama? Nikde to tam nemůžu najít. Jelikož jedu na Sardinii, tak budu mít sebou krémy apod. Nevyházejí mi to? Díky .

Ryanair - obecně

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

mikir napsal(a):

@  rumczeis   uz  jsem  pochopil   a  vyse  pisu co muze  byt  pricina 


díky, to jsem četl, ale původní letenky koupeny 13.6. tedy v době, kdy už ta možnost změny zdarma platila. Původní let do Málagy je na 8.9.2020 tedy jsme ještě více než 7 dnů před odletem. Pokud nová letenka má stát 495,- ale při změně letu se cena ukáže 906,- tak chápu že mám něco doplatit, ale nechápu proč se ta cena liší. Přijde mi, že pro změny letů mají jiné ceny letenek, než kdybych si kupoval nové.

0 Citovat

Tak nevim,vlastne letenky koupene  po  10.6 . na let  v  cervenci ,srpnu ,nebo  zari lze  vymenit  za  let do konce  roku ...   nenaskocilo  ti tam nechtene  pojisteni ? nebo nejaka  sluzba navic ? 

Ta uvaha  s dvojima  cenama se mi  nejak  nezda , to by se uz davno  proflaklo

0 Citovat

Coinneach napsal(a):

Tak Ryanair mi teprve nyní ke zrusenemu březnovému letu napsal, at využiji voucher. Ve srovnání s Wizzem to těžce nedávají.

Já to z nich dostal teď v úterý z nich. Minuly týden jsem si s nimi psal přes chat na jejich stránkách a hned všechny tri lety mi vyřešila. Březen - Květen lety.

0 Citovat

Dvoji ceny mohu potvrdit, uz nekolikrat na vlastni oci potvrzeno, i kdyz nova letenka stoji normalne 15 eur, pri prebookovani hazi treba 70. Je to dost okaty, protoze kdyz si to zkusim prebookovat z jine letenky, vzdy to davalo cenu o cca 10 eur vyssi nez byla puvodni cena prvni letenky. 

0 Citovat

No prave  jsem to taky  zkousel  po te  dalsi  jobovce  z  Madarskem   vyzkousel  jsem  vymenit  Cork  -Budapest  za  Dublin  -Praha   puvodni  letenka  15  vymena   55   nova letenka  25... ale nemuzu  to dokazat  ,kdyz  uz  tam neni   7 dnu  do odletu   

Zatim  se porad  da koupit  jak Cork  Budapest  tak  Budapest-  Praha sem zvedavy  jestli  to  zrusi  a  pokud  ne ,jestli  Madari uznaji  7  hodinovy   tranzit      mam v tom  jen  26 euro  dohromady  tak  je to  spis  takova  loterie . .ale pokud  nebudu mit jistotu letu z Budapesti tak   do toho nejdu ..i  kdyby  to  s Corku letelo...Orbanovi   a  tem  tatarum neverim ....

0 Citovat

Proč by rušili? Maďaři jim létat nezakázali. Jen prostě na palubu pustí pouze Maďary... 

Být O'Leary provětrám prázdné letadlo, dokud bude slušně obsazeno. Že na seznamu pasažérů nejsou maďarské jména mi vadit nebude. Aspoň ušetřím palivo. 

0 Citovat

No  na  to  jsem prave  zvedavy   ,ale  asi humanitarni  tranzit  nebude muj pripad 

0 Citovat

Létat teď Wizzair Jerevan, Nursultan nebo Kazaň, tak bychbsi tipnul, že návrat z těchto zemí přes Maďarsko by byl onen humanitární tranzit. 

0 Citovat

@ Michal  uz  jsem  to  odpiskal  a koupil  si  Dublin -Praha   Holt se   po  36  letech  nepodivam  ani  v Madarsku  na letiste  .... a ono me to vlastne ani nemrzi....jen jsem si chtel  usetrit  cestu  do Dublinu  

0 Citovat

Michal napsal(a):

Proč by rušili? Maďaři jim létat nezakázali. Jen prostě na palubu pustí pouze Maďary... 

Být O'Leary provětrám prázdné letadlo, dokud bude slušně obsazeno. Že na seznamu pasažérů nejsou maďarské jména mi vadit nebude. Aspoň ušetřím palivo. 

FR má proceduru, že každé 3-4 dny musí to letadlo do vzduchu. Takže v Březnu lítali jako jediný okolo PRG nebo nějaký okruh v ČR. FR nemá proceduru na delší uzemnění letadel :D Takže dle mého to letadlo poletí buď prázdné BUD-PRG nebo si dá někde kolečko....

0 Citovat

@ Roiman4   Jak  dlouho  predem  sestavuji  letiste  plan   odletu  a priletu  dopredu  ?  Nemyslim  uz  ted  ,to uz mi je jedno, ale vseobecne  Da se to nekde  najit  ? 

0 Citovat

Letiště jako takové má sloty, ty si aerolinky kupují na jejich lety a podle toho, kdy se jím to hodí. Z toho vzniká nějaký letový řád na tom letišti. Letiště jako takové si nemůže diktovat, jaká aerolinka v kolik přiletí a odletí. 

Pokud myslíš něco v tom smyslu, co má web Pražského letiště, tak to je daný tím, co jím aerolinky teď potvrzují, že poletí. Ale může se to měnit z hodiny na hodinu, to nebyli ani výjimky dříve před pandemií. 

0 Citovat

Letiště si žádný plán odletů nesestavuje.

Maximálně můžou v různých časech dávat různé ceny a tím aerolinky tlačit do přesouvání letů na časy kdy je na letišti prd provoz.

0 Citovat

Ano  myslim ten web ,to  ma   vlastne temer  kazde  letiste  ,ale to je  rekneme  jen 24 hodin dopredu  ,z historie se da jeste  najit  konkretni  let na flight radar 24  , ale to je spis  pouzitelne   pro zpozdeni  letu  , zajimalo me   spis,zda je nejaky plan   na dele  nez  tech  24  hodin ,nebo  tedy  kdy to  aerolinky  potvzuji letisti , ted  jak se kupuji  letenky  jen par dnu dopredu ,tak by  to mohlo  byt  alespon  orientacne  voditko ,zda ten  let   pravdepodobne  poleti  

Ono by pomohlo  samozrejme .kdyz  by  letecke spolecnosti  mely  lhutu   do kdy  mohou let zrusit  bez   povinnosti n kompenzace , jak  byla  pred covidem ,ted  hresi na  moznou  vymluvu na  coronavir ,pricemz  je jasne  ,ze  jen neobsadili  dostatecne letadlo  

Kdyz  si  treba  zakaznik  muze  prehodit  ted  let  u  ryanairu  7 dnu  pred  datem  puvodniho  letu zdarma   jinak  to ma  pak  s  poplatkem,. proc  by  nemohla  mit  takovou  podminku  i letecka spolecnost  ?

0 Citovat

Podle mě nic nebude víc jak 24h dopředu zveřejněné z toho důvodu, že zde je několik proměnných, které to můžou celé změnit a těch 24h je hodně už odpovídajících realitě, ale pořád může něco nastat. 

To, jak se teď ruší lety z důvodu nízké obsazenosti je bohužel smutné, ale my s tím moc nezmůžeme a myslím si, že je to hodně dané tím, jak dřívě každý někam letěl na pár dní a hned zpět. Takže tím, jak vypadal náš konzumní svět před a během pandemie ukazuje pouze na to, že někteří cestovali pouze z "nutnosti" to hodit na IG,FB apod... ( snad nikoho neurazím, pokud ano, pardon ;) ). Potrvá to chvíli, ale pak se to dostane zpět někam. Já chci vidět hlavně Řím a asi Paříž bez "turistů".

Protože, kdyby toto měla mít i letecká společnost a platit letišti, tak raději komplet tu linku zruší a vyjde je to levněji než platit letišti nemalé penále za toto a v budoucnu by se ta linka nemusela už vrátit.

0 Citovat

Ahoj, měnili jste prosím někdo letenku u Ryanair v rámci změny zdarma ( v červenci-září).

Chci měnit vnitrostátní let, který nelze měnit online.

S asistentem na chatbotu není moc dobrá domluva. 

Jeho pokyny jsem pochopil nějak tak, že mám koupit novou letenku a pak je kontaktovat, že se jedná o změnu, s tím že neustále omílá něco o poplatku za změnu letu.

Tvrdí, že vnitrostátní let nelze měnit zdarma.

Nic takového jsem ale v podmínkách nenašel. (https://www.ryanair.com/cz/cs/uz...i-podminky ).


Máte někdo prosím takovou zkušenost?

0 Citovat

Tady jen ukázka co to je pro Ryanair změna letu zdarma.. 


ryanair-kundy.png

0 Citovat

Změnu letu zdarma Ryanair nenabízí, jen za určitých podmínek odpouští poplatek za změnu.

0 Citovat

S tímto výrokem bych úplně nesouhlasil. Změnu letu zdarma nabízí u Ryanairu, pokud vám původní let zruší. To lze změnit -14 dnů / + 90 dnů na jakoukoliv jimi operovanou linku (snad s výjimkou Maroka) bez doplatku. Druhá změna (pokud ten nový let zruší taky) už zdarma není. Jinak platí to, co napsal Jox.

0 Citovat

@ Roiman 4  Nerikam ,ze  ma  letecka spolecnost  platit  letisti , ani  zakaznikovi  kompenzaci  ,ale povazoval  bych  za  seriozni , kdyz  ja  mohu prehodit  let  bez  poplatku . tedy  jen  s rozdilem  nove  ceny  nejpozdeji  7  dnu  pred  puvodnim odletem  ,tak  proc  by  spolecnost  nemela  mit  moznost  zrusit  let  taky nejpozdeji  takto   a kdyz to   nedodrzi  a zrusi  let    treba  48 hodin  pred  odletem , tak at pak  plati  ...

0 Citovat

Michal napsal(a):

S tímto výrokem bych úplně nesouhlasil. Změnu letu zdarma nabízí u Ryanairu, pokud vám původní let zruší. To lze změnit -14 dnů / + 90 dnů na jakoukoliv jimi operovanou linku (snad s výjimkou Maroka) bez doplatku. Druhá změna (pokud ten nový let zruší taky) už zdarma není. Jinak platí to, co napsal Jox.

S tímto výrokem bych úplně nesouhlasil. Ryanair mi zrušil večerní let z Madridu, přehodil mě na ranní a agent na chatu mi let odmítl posunout s poukazem na interní předpis dovolující změny +-1 den.

0 Citovat

Tohle chodívalo tak, že to můžeš udělat online skrz volbu změnit let. Je ale možné, že do pravidel znovu hrábli. To oni rádi. 

0 Citovat

@rumczeis Oheldně těch letenek co jsou dražší při přebookování než při přímém nákupu - stalo se mi přesně totéž, měnil jsem let na Mallorcu a v podstatě všechny destinace co jsem zkusil a co měly být levnější mi to házelo dražší tak, abych musel doplácet. Chvíli jsem si o tom psal s nějakým zmateným člověkem na chatu Ryanairu a nakonec z něj vylezlo doslova tohle: 

"Technically we cannot chnage your booking to a lower price. The website also says, if there are no tickets for the same price, the next fare applies."

Z toho jsem pochopil, že při změně letu Ryan nabízí vždycky nejbližší vyšší fare na daný let, tj. vlastně skoro nikdy ten nejnižší. Taky by z toho mělo logicky plynout, že vlastně nejde změnit žádný let zcela zdarma. Povedlo se to někomu už? Každopádně rozhodně o tom nemají nic v T&C a je to klasická praktika hodná Ryanairu...

0 Citovat

Mě nejvíc dožralo, že v podmínkách mají uvedeno, že lze změnit jakýkoliv let, ale následně člověk zjistí, že vnitrostátní let nemůže změnit na mezinárodní.

Takže to neřeším a snad trip po Španělsku vyjde.

Každopádně tohle bude asi poslední cesta s Ryanem.

0 Citovat

Tak to je zvláštní praktika... já myslel, že když si změním let na jiný, který je levnější, tak mi samozřejmě Ryan rozdíl v ceně nevyplatí, tedy oni utrží víc, než kdybych tu letenku koupil napřímo, a navíc se tímto prodejem (možná) zvedne cena pro další kupující... Taky je tedy otázka, podle čeho ten dražší tarif určí.

0