Ryanair - kterak zadarmo sedět vedle sebe

Založil před 7 lety Lukáš Horák ve fóru Letecké společnosti

46 reakcí

mikir: v rezervaci míst ostatním tím nebrání. Př. pokud je k dispozici  posledních 10 letenek, které vyblokuje, a 50 lidí s letenkama nemá ještě vybráno sedadlo (checknuto), tak on nebude vybírat ze 2 míst, které zbydou, ale ze všech 50, stejně jako ostatní. To je ta podmínka, že všichni už musí mít přidělená místa, aby to fungovalo.

0 Citovat

A je košer rozhazovat nesmyslně lidi po letadle? 

0 Citovat

Ondrej Majer  nezda se ti ze places  na spatnem hrobe ? Ze jsi si kupoval Maroko na posledni chvili  prece neni  chyba spolecnosti . s batohy a kufry je to vzdycky o lidech , mam zkusenost , ze jsou letiste . kde to moc neresi  a letiste  kde  proste potrebuji nekteri lide dokazovat svou nadvladu nad  ostatnimi a zbytecne buzeruji kvuli par centimetrum , taky je to pak ale i o bezohlednosti nekterych cestujich  , kdyz by si kazdy ukladal sve zavazadlo, tak jak ma  a to mensi si dal pod nohy,  tak  nebude tak  casty problem ,. je to stejne jako na security , jsou dana pravidla co nemas mit  v prirucnim zavazadle  a lide donekonecna budou tahat  ty zakazane veci a pak zdrzovat a vece omilane losy ? to vazne nechapu , nikdy me nikdo z losem v Ryanairu neotravoval , naopak kdyz jsem ho chtel, musel jsem mit ty 2 eura pripravene ,jinak prosli  a nestIhnul bych to koupit , aby me nekdo budil je  uplny nesmysl

0 Citovat

mirjur  ale branis  i sam sobe, treba jsem vybral misto , ale seknul se mi pc , tak jsem delal celou rezervaci znovu  a misto  , ktere jsem vybral predtim bylo  obsazeno   ( pozdeji se uvolni )

Lukas   k0ser to neni  s tim souhlasim ,ovsem taky je to trosku o tom .ze nektere veci  proste nejde podle pravidel  ( myslim ted vseobecne  ) dat do ceny , kdyby dali  povine mistenky jako jsou v nekterych vlacich  a zvedli cenu  o  tu sumu , tak maji klid
0 Citovat

Jak uvedeno výše, má to mouchy :-)

0 Citovat

Ondřej Majer napsal(a):

Když cestuji ve dvou, zase dělám to, že když mám kabinové zavazadlo těžší (a to někdy mám klidně o 5kg), tak přítelkyně je někde s kufříky, já se odbavím, pak jsem u kufříků já a odbaví se přítelkyně, vezmem kufříky a jdeme ke gatu, tam už je neváží. To praktikuji skoro u všech aerolinií, mám menší kufřík, takže do klece se vejde, ale vozím si v něm noťák, foťák a další poměrně těžké věci.

Podobne to praktikujeme pri cestach z HongKongu, kdy vezeme spoustu tezkych katalogu z nekolika veletrhu a na zdejsim letisti prirucaky s oblibou u checkinu vazi, jenze tady je jeste oznacuji vysackou "approved cabin baggage". Takze staci kdyz se prirucak vyprazdni za rohem, nekdo tam pocka, a po checkinu se zase naplni a vystridame se. Druha, elegantnejsi moznost, dana tim, ze nektere aerolinky umoznuji k prirucaku jeste notebook zvlast - ten se nevazi. Staci sikovny obal na notebook a hned se k nemu vejde i 10kg katalogu :)

Chapu, ze je tro trochu "socka" pristup, ale kdyz jsem treba u Emirates checkoval ceny za dalsi zavazadlo, prislo mi to naprosto premrstene - uz nevim kolik, nejde mi to ted najit, ale tusim ze to nebylo o moc mene, nez cena cele letenky.
0 Citovat

Jak málo stačí ke štěstí...

0 Citovat

Sarah napsal(a):

Zajimave, ale neni jednodussi nekoho pekne poprosit a vymenit se? V Ryanairu jsou ta skatulata vzdycky tak velka, ze se mi jeste nestalo, ze by nekdo nebyl ochotny nam vyhovet :) 

Aneb ze svýho problému udělat problém někoho jinýho... :-)

0 Citovat

Taky se asi nebude chtít někomu od okýnka nebo z uličky na prostřední sedačku.  Nám se na dvou letech stalo, že jsme všichni 4 měli měli sřed..

0 Citovat

kajamarik723 napsal(a):

Aneb ze svýho problému udělat problém někoho jinýho... :-)

Mozna tak Ty :) Je to o komunikaci. Jestli to neovladas, chapu, ze to tak dopada.

0 Citovat

superweb . napsal(a):

Chapu, ze je tro trochu "socka" pristup, ale kdyz jsem treba u Emirates checkoval ceny za dalsi zavazadlo, prislo mi to naprosto premrstene - uz nevim kolik, nejde mi to ted najit, ale tusim ze to nebylo o moc mene, nez cena cele letenky.

Tak snad neexistují jen Emirates...

0 Citovat

Ryanairem jsem letěla asi 2x v životě a tohle bych vůbec neřešila. Je to od té společnosti taková sympatická snaha jak ti umožnit se seznámit s novými lidmi.

0 Citovat

Sarah napsal(a):

Mozna tak Ty :) Je to o komunikaci. Jestli to neovladas, chapu, ze to tak dopada.

Naprosto souhlasím,  je to o komunikaci - s letištním personálem, pokud není možný si místa zarezervovat předem :-)

0 Citovat

Petr76 napsal(a):

Tak snad neexistují jen Emirates...

To sice ne, ale jen Emirates na teto trase maji v Economy v cene 30kg odbaveny kufr (i kdyz uz ne v tom nejnizsim tarifu) a rozumnou trasu s pomerne kratkym prestupem cca v pulce cesty (a pro me jakozto kuraka jsou v Dubaji kurarny :) )
0 Citovat

fintu uz asi prokoukli, vzhledem k tomu ze nam pri odbaveni bylo prideleno sedadlo, ktere se pri nakupu letenek tvarilo jako obsazene

0 Citovat

Ještě na přelomu února a března to šlo.

0 Citovat

Beru zpět, to místo bylo v exit row (přestože jsem nechal volné obyčejné) a ty mě vůbec nenapadlo řešit, takže nevím jestli opravdu bylo obsazené. 

0 Citovat

https://www.novinky.cz/cestovani...vacku.html

tihle  to nepotrebovali  -) a pak pry cestovani Ryanairem neni  na urovni  -) technoparty  zadarmo 

0 Citovat

Funguje stále a bez problému.

0 Citovat

Je možné, že 2 dny před odletem už lze rezervovat max 3 místa? Více než 3 místa mi to nedovolí a pokud zadám 3 místa, vyberu sedačky a potvrdím a otevřu jiný prohlížeč tak mi to zase dovolí  3 místa

0 Citovat

Vyblokovaní sedadel dnes vyzkoušeno při OLCI i u Wizzu, sice trošku více klikání, ale nakonec se vyplatilo. 

0 Citovat

Vyblokovanie u RYR stale bez problemov funguje.

Vyskusane prave teraz.

0
46 reakcí