Dobrý den, chtěl by s rodinou vyrazit nejlíp asi tak v říjnu někam za exotikou.(ano vím, že ani říjen není doporučovaný měsíc, ale máme rádi i zimní dovolenou na lyžích a byla by to náhrada za letní, kterou by jsme dali jen nějakou levnou - dovolené a peněz není neomezeně) Máme nacestované prd, takže poměrně jedno kam - moře potápění, poznání atd. Vzhledem k tomu, že je to za poměrně dlouho dobu bych to rád řešil co nejdřív a pokud možno za co nejlepší cenu.Jenže co se dívám na vyhledávače a stránky s akčníma letenkama, tak akce jsou většinou na letenky za cca 3 měsíce atd.Má teda cenu řešit letenky teď, v jaké časovém rozmezí od plánovaného letu jsou nejlevnější, kde případně hledat atd.?Omlouvám se, pokud jsem vložil do špatné sekce. .

Od kdy hledat levné letenky

Založil(a) ve fóru Vyhledávače letenek

2 reakce

Dobrý den, chtěl by s rodinou vyrazit nejlíp asi tak v říjnu někam za exotikou.(ano vím, že ani říjen není doporučovaný měsíc, ale máme rádi i zimní dovolenou na lyžích a byla by to náhrada za letní, kterou by jsme dali jen nějakou levnou - dovolené a peněz není neomezeně) Máme nacestované prd, takže poměrně jedno kam - moře potápění, poznání atd. Vzhledem k tomu, že je to za poměrně dlouho dobu bych to rád řešil co nejdřív a pokud možno za co nejlepší cenu.
Jenže co se dívám na vyhledávače a stránky s akčníma letenkama, tak akce jsou většinou na letenky za cca 3 měsíce atd.
Má teda cenu řešit letenky teď, v jaké časovém rozmezí od plánovaného letu jsou nejlevnější, kde případně hledat atd.?

Omlouvám se, pokud jsem vložil do špatné sekce.

0

Standardní pravidlo je asi tak 2–4 měsíce před odletem... Vy jste ale o krok dál a znáte už i „akční“ verze letenek. Tudíž se mrkněte k nám do archivu a uvidíte, na jaké období se kdy vyskytovaly akce a hlavně do které lokality.

O exotice se bavíme o Mauriciu, Asii (jaká oblast), nebo snad pevninská Afrika? Je toho moc a sezónnosti jsou prakticky vždy někde. Říjen bude super třeba na Indonésii.

0 Citovat

nemáme to vůbec vyhraněné, samozřejmě jsme uvažovali Thaijsko, Srí Lanka, Mauricius ars, nebo na druhu stranu Karibik, ale tam zase nevím moc kam jet, Dominikánskou a Kubu je na mě mimo letoviska pro mě jako začátečníka dost divočina a do center nechci.

Pevninskou Afriku si netroufám vůbec,  arabská část vůbec a níž rovníkovou na safari jsme vůbec neuvažoval a nemám to teda nastudované.

Děkuji jak za tipy jak na vyhledání letenek tak na lokalitu.
0
2 reakce