Kupujete-li vnitrostátní přelety, mějte web EgyptAiru nastavený na Egypt a angličtinu, všechny ostatní volby znamenají, že jejich rezervační systém vám vůbec nenabídne mnohem levnější tarify, ale jen full flexible, které jsou víc než dvakrát dražší. To samé je i u prodejců, egyptské nejlevnější tarify dokáže prodat snad jen egyptská verze Travelstart, kde jsem letenky kupoval i já, neb tam byla celkem dost výrazná sleva.  Ano, můžete namítat, že full flexible tarif je v některých ohledech i přes vyšší cenu výhodnější, ale chtěl jsem jen upozornit na klasickou egyptskou ojebávku. Prvně jsem se domníval, že tyto nejlevnější tarify jsou určeny jen pro rezidenty Egypta, ale v tarifních podmínkách o tomto není ani zmínka. Nakonec proletěno naprosto bez problémů. Na závěr malé srovnání na příkladu letenky z Káhiry do Luxoru, kdy letenka stojí na egyptské mutaci webu 1087 LE, tedy 1365 Kč, pak  letenka na stejný termín na rakouské mutaci cca 111 €, tj. 2855 Kč. Rozdíl skoro 1500 Kč. Znova upozorňuji, že neporovnávám letenku ve stejném tarifu! .

Letenky u EgyptAir! Jak zbytečně neplatit dvojnásobek

Založil ve fóru Letecké společnosti

1 reakce

Kupujete-li vnitrostátní přelety, mějte web EgyptAiru nastavený na Egypt a angličtinu, všechny ostatní volby znamenají, že jejich rezervační systém vám vůbec nenabídne mnohem levnější tarify, ale jen full flexible, které jsou víc než dvakrát dražší. To samé je i u prodejců, egyptské nejlevnější tarify dokáže prodat snad jen egyptská verze Travelstart, kde jsem letenky kupoval i já, neb tam byla celkem dost výrazná sleva. 

Ano, můžete namítat, že full flexible tarif je v některých ohledech i přes vyšší cenu výhodnější, ale chtěl jsem jen upozornit na klasickou egyptskou ojebávku. 

Prvně jsem se domníval, že tyto nejlevnější tarify jsou určeny jen pro rezidenty Egypta, ale v tarifních podmínkách o tomto není ani zmínka. Nakonec proletěno naprosto bez problémů. 

Na závěr malé srovnání na příkladu letenky z Káhiry do Luxoru, kdy letenka stojí na egyptské mutaci webu 1087 LE, tedy 1365 Kč, pak  letenka na stejný termín na rakouské mutaci cca 111 €, tj. 2855 Kč. Rozdíl skoro 1500 Kč. Znova upozorňuji, že neporovnávám letenku ve stejném tarifu!



cai-lxr.png

0

Prvně jsem se domníval, že tyto nejlevnější tarify jsou určeny jen pro rezidenty Egypta...


Ono to tak bývalo. Volilo se to při koupi letenky a zadávalo číslo egyptského ID. Existovaly nějaké triky, jak to obejít, ale nebylo to úplně triviální a znám z doslechu lidi, kteří s tím měli na letišti problém. Pokud to už nechtějí, tak jen dobře.

Taky s letenkama po Egyptě dost zamával pád libry v r. 2016, ceny letů zůstaly víceméně stejné, ale díky tomu, že je libra na polovině hodnoty, je to po přepočtu pro cizince značně výhodnější.

0
1 reakce