Zdravím všechny zkušené i méně zkušené cestovatele.Začal nový rok a tak začínám plánovat svůj trip do USA.V září/říjnu plánujeme projet východní pobřeží USA z New Yorku do Miami, toto jsou zatím jediné dvě věci co vím. Poradíte jak na letenky? Půjčení auta, ubytování a v neposlední řadě, co vidět?Vřelé díky! .

New York TAM / Miami ZPĚT

Založil ve fóru Hledám letenku

15 reakcí

Zdravím všechny zkušené i méně zkušené cestovatele.

Začal nový rok a tak začínám plánovat svůj trip do USA.

V září/říjnu plánujeme projet východní pobřeží USA z New Yorku do Miami, toto jsou zatím jediné dvě věci co vím. 
Poradíte jak na letenky? Půjčení auta, ubytování a v neposlední řadě, co vidět?

Vřelé díky!

0

sorry, ale co to je za otazku, "co videt"? odporucam si najprv urobit nejaky predbezny plan a potom zacat nieco riesit, takto to vyzera, ze zatial si si jedinu namahu dal s registraciou do fora a mozno ti niekto posklada cestu a kupi letenky

0 Citovat

Vyplatí se vůbec v Americe tyhle jednosměrné road tripy? Není lepší okruh, kvůli one-way fee u půjčení auta?

0 Citovat

jednosmerne iba na zapade. tiez si myslim, ze pri tych cenach leteniek co su teraz, napr. ten NYC z bagazou pod 300 euro, co sa da ocakavat aj na jesen je asi lepsie urobit nejaky okruh. 

0 Citovat

Tak nahoře máš NY a WA v obou auto nepotřebuješ, potom nic extra zajímavého není a dole je Florida kde naopak auto potřebuješ.

0 Citovat

Ja by som tiež odporúčal letieť do NY, popozerať to tam aj s okolím bez auta. Washington, Boston alebo Atlantic City dáš v pohode busom.

No a potom prelet do Miami, letenky nie sú vobec drahé, a tam si už auto požičať a pojazdiť kam len budeš chcieť. 

Ja som podobný trip robil 3 roky dozadu a kupoval som letenky jak open-jaw s príletom do NY a odletom z Miami. To si premysli sám, či ti dáva zmysel takáto letenka alebo klasická spiatočná do NY a teda by si sa musel vracať z Miami spať do NY.. 

0 Citovat

Díky za cenné rady. Aktuálně to vypadá tedy na variantu s příletem do NY, busem WA a pak přelet do Miami, půjčit auto a mrknout po Floridě a z Miami zpět do Prahy

0 Citovat

Září/říjen je na Floridu a Deep South obecně, vzhledem k období hurikánů, asi nejhorší termín z celého roku.

0 Citovat

Z NY na Floridu a zpět jsme jeli 3x, vždy přes D.C. Jde o to, kolik dní tomu chcete věnovat. Cenově je  z hlediska auta výhodnější půjčení na Floridě a vrátit ho zase na Floridě zpět. Pak je ale problém, co s autem běhen pobytu v NY. Zaparkovat se nedá, nebo draze. Asi nejlepší varianta je přílet do NY, prohlídka města, přesun přes řeku do New Jersey, půjčení auta - levněji než v NY, objetí okruhu, vrátit auto , odlet. Na přejezd z D.C. na Floridu jsou třeba 2 dny a 2 zase zpět. Ten přejezd je jednosměrně zajímavý, zpět stejnou cestou už ne. Jednou jsme jeli zpět vnitrozemím, ale pršelo, takže nic moc. Minimální doba na celý výlet je : 2 dny v NY, půl dne přejezd do D.C. , 1 den v D.C., 2 dny přejezd na Floridu, 5 dní dny pobyt, 2 dny přejezd zpět. Celkem min 14 dní. Jednou jsme ale místo přejezdu autem letěli. První den jsme přiletěli na JFK, druhý celý den v NY, třetí odpol. přejeli na Newark a přeletěli do Orlanda, půlčili auto, přespali, pak 4 dny Orlando - Cape Caneveral - Miami - Key West - Orlando, pak přeletěli na Newark, půjčili auto do D.C., 1 celý den v D.C., další odpol. zpět na Newark, vrátit auto, odlet do Evropy. Celé to trvalo 11 dní a byl to nejhezčí výlet do USA z mnoha.

0 Citovat

Hele, když jste to jeli 3x, tak proč jezdíte mezi Floridou a NY s prominutím jako blázni sem a tam? Čím víc prosedím v autě, tim víc Amerika? 

Není inteligentnější jet jednou na Floridu, jednou na severovýchod a jednou na státy mezi DC a Floridou?

0 Citovat

Petr76 napsal(a):

Hele, když jste to jeli 3x, tak proč jezdíte mezi Floridou a NY s prominutím jako blázni sem a tam? Čím víc prosedím v autě, tim víc Amerika? 

Není inteligentnější jet jednou na Floridu, jednou na severovýchod a jednou na státy mezi DC a Floridou? Just aspoň...


Asi tak..


Stejne tak se daji v pohode spalit 3 tydny okolo NYC (NYC state je moc hezky + se da jet nahoru do New England + dolu do Philly & DC + NYC city) - zari rijen je tam idealni sezona..


Stejne tak spalite v pohode tri tydny na Floride, nicmene v zari a rijnu je to opravdu sazka do loterie, kdyz tam chcije tak chcije tak ze se neda jet po silinici autem vic nez 20km/h a rozhodne nic moc neuvidite..
0 Citovat

Ano, čím víc jezdíme autem po USA, tím víc nás to baví. Pro nás je sama cesta cílem. Letos letíme po 17 a ještě nás to neomrzelo. Jsme rychlocestovatelé, jen 1 den na 1 místě a nestydíme se za to . Optimální je 500km za den, 8500 km za 16 dní žádný problém.

0 Citovat

tonic napsal(a):

sorry, ale co to je za otazku, "co videt"? odporucam si najprv urobit nejaky predbezny plan a potom zacat nieco riesit, takto to vyzera, ze zatial si si jedinu namahu dal s registraciou do fora a mozno ti niekto posklada cestu a kupi letenky


Zdravim, Tonicu.


Jen pridam muj nazor..

Otazka "co videt" neznamena na tomto portale nic jineho, nez prosbu o sdeleni/sdileni zkusenosti cestovatelu, kteri meli moznost, at uz prostrednictvim nahody ci planovane, videt veci jine, nez doporucovane a oznacovane jako narodni klenoty (9/11 memorial, Brooklynsky most, Empire State building, Socha Svobody, ...). Takze si myslim, ze otazka je na miste, byt neni rozvedena. Spravne by snad mela byt doplnena napriklad takto: "Co videt krome nejznamejsich veci?" :)  

At se dari!
Filip

0 Citovat

Filip..jasne, lenze "tazatel" sam asi este nevie co chce. Takto otazka znie, co vidiet na od New Yorku po Floridu. Takze nieco ako keby som sa spytal ako americky turista, ze co vidiet an trase z Prahy do Skotska.... 

0 Citovat

David Eiselt napsal(a): Vyplatí se vůbec v Americe tyhle jednosměrné road tripy? Není lepší okruh, kvůli one-way fee u půjčení auta?

Univerzálna odpoveď neexistuje, mne sa to oplatilo 2 krát :) . Ak chceš ušetriť čas napr. pri ceste naprieč USA, pri rozrátaní one-way fee medzi 3 - 4 osoby to nie je ani tak drahé. 

 
0 Citovat

Myslím, že při cenách letenek pod 7k to na východním pobřeží smysl moc nemá nahoře je sezona jindy než dole,  když započítáš zdlouhavé přejezdy a promrhaný čas, nebo letenku a příplatek za zavazadlo, tak myslím, že je lepší letět tam 2x. Naopak na západním pobřeží, kde je atrakcí mnohem více to smysl stále dává. 

0
15 reakcí