Dnes začal prodávat svoje lety nový lowcost  přepravce Bamboo Airways  https://www.bambooairways.com/en/, která má základnu v Qui Nhon (UIH). Zatím létá mezi Hanojí, Saigonem, Qui Nhon, Buon Ma Thuot, Dong Hoi a Da Nang. K dispozici je flotila 20 nových A321neo. Zajímavější jsou plány do budoucna, do konce roku chtějí létat do Singapuru, Jižní Korei a Japonska. Společnost má dále objednáno 20 Dreamlinerů 787-9 https://boeing.mediaroom.com/201...reamliners a již na konci roku 2020 chce létat do USA a Evropy. Web je zatím takový trochu ochotnický, nicméně lety jdou objednat, vypadáto, že i v pohodě zaplatit kartou. Cenově na úrovni VietJet a Jetstar, ale třeba budou nějaká proma. Za společností stojí holding FLC Group a jejich CEO proklamuje, že chtějí být 5*  aerolinkami:-) Uvidíme... .

[QH] Bamboo Airways - nový lowcost přepravce ve Vietnamu

Založil ve fóru Letecké společnosti

Petr76 napsal(a):

Bamboo se nejspíš bude orientovat na VFR a turisty.

To mas recht, ale myslet si, ze přímý let do Vietnamu bude z Prahy extra levný, když není žádná konkurence v podobe přímého letu do regionu asi není moc pravděpodobne. Nějaké lepší  ceny ze začátku se daji předpokládat , ale otazkou zůstává, jak dlouho vydrzi.

0 Citovat

Necháme se překvapit. :)

0 Citovat

niemandos napsal(a):

To mas recht, ale myslet si, ze přímý let do Vietnamu bude z Prahy extra levný, když není žádná konkurence v podobe přímého letu do regionu asi není moc pravděpodobne. Nějaké lepší  ceny ze začátku se daji předpokládat , ale otazkou zůstává, jak dlouho vydrzi.

Viděl jsi někdy neakční ceny Scootu?

0 Citovat

Z podstaty linky se dá ale předpokládat, že basic fare bude cenově dostupný, zatímco bagáž si už nechají zaplatit :) No nechme se překvapit, po 10. hodině budeme moudřejší.

0 Citovat

https://www.planes.cz/cs/article...-vietnamem

Tak je to potvrzene, od letniho letoveho radu :-)

0 Citovat

tak rozletaji to nebo ne? v rezervacnim systemu bamboo air zadnou Hanoi - PRG nevidim...., nebo zase neco delam blbe?

0 Citovat

https://www.cvs-praha.cz/?p=4302...#more-4302


0 Citovat

cali napsal(a):

https://www.cvs-praha.cz/?p=4302...#more-4302


To vůbec nezní jako nátlak. 😁 

0 Citovat

Spíše to je značně nepovedený překlad z vietnamštiny 

0 Citovat

Vyjádření p. Wintra asi nebylo napsáno ve vietnamštině. 😊

0 Citovat

Tak jsem měl před zhruba 10 dny tu čest letět jejich B787-900 na trase HAN-SGN v čemsi, co bude asi premium economy. Konfigurace 2-3-2, příjemný prostor pro nohy, vše ještě voní novotou, economy pak standardně v 3-3-3. Cena one way letenky bez zavazadla v přepočtu 750 Kč, což je opravdu málo. 

Co se týče letů do PRG, jsem mírně skeptický. Asi to opravdu rozlétají, ALE. Nevěřím, že ta linka přežije více jak rok dva.

Bamboo Airways se zatím chovají trochu jako ožralí milionáři, odkud tečou prachy je trochu nejasné (možná z Číny?), firma plná kamarádů a příbuzných, zaměstnanci si stěžují, že chodí pozdě výplaty. Papíry se honí na poslední chvíli, dříve slibují, než přemýšlí (viz ohlášení, že si půjčí A380 na lety do USA, až pak řeší, že se vlastně to letadlo na vietnamská letiště moc nevejde, nábory pilotů na A330-200, která už byla překreslená do jejich barev, nakonec ani nedoletěla do VN, jelikož pro ni "nebylo využití", a vlastně i to, že nová linka má začít létat velmi brzy, a pořád nejsou letenky v prodeji)... nevím, co si o nich mám myslet, úplnou důvěru ve mě nevzbuzují a s nákupem letenky s nimi budu velmi opatrný, low-costů, kteří se snažili létat z Asie do EU na vlastní triko bez code-sharu tu už pár bylo, a vesměs si na tom vymlátili zuby.

0 Citovat

Uvidíme jak si s tím soudruzi poradí.

0 Citovat

Cena zatím nic moc...

2 osoby



bamboo.jpg

0 Citovat

Cena je adekvátní lince a poptávce. Na nižší ceny se dostaneme jen s tarifem Bamboo Eco, ale nejsem si jist, jestli ho na dálkovkách vůbec nabízí.

0 Citovat

Když tady před pár dny byla akce na let s přestupem za 12k, tak přímý let za 15k se dal očekávat.

Sekundární efekt bude, že se sníží cena letů s přestupem. 

0 Citovat

Je fakt, že je to se zavazadlem,  ale je to spíš 16,5k. Uvidíme, třeba v nějaké akci bez odbaveného zavazadla to půjde levněji.

0 Citovat

U vietnamských aerolinek jsou pořád v módě různé příplatky v rezervačním systému. Konečná cena pak může být o dost vyšší než to co ukazuje vyhledávač.

0 Citovat

Mne prijde ta cena kolem 16-17 za zpatecni primy let vcetne zavazadel naprosto v poradku. Samozrejme, ze behem vyprodeju a akci ta cena pujde jeste o par tisic dolu, ale to uz bude bez kufru a jen par letenek na let. Jinak za 2.500/let se da dokoupit sedacka v premium economy, mozna casem udelaji i nejaky specialni tarif pro tuto tridu. Business class zpatecni pres 100.000, to mi prijde trochu moc, ale treba jim to bohati Vietnamci zaplati :)

0 Citovat

na stránkách Bamboo Airways se při rezervaci letenek objevuje hláška "Subject to government approval" ..že by první znamení toho, že ten start koncem března možná až moc urychlili?


vystrizek.jpg

0