Ahoj, myslíte, že je ještě šance, že se objeví nějaké akční Letenky do Peru na duben/květen? Rádi bychom tam strávili alespoň 3 týdny, nebo 2 a týden v Chile. To Chile bude ale asi problém, protože ceny letenek v rámci Jižní Ameriky jsou docela drahý, oproti Evropě. Ideální by tedy byl nějaký dlouhy "přestup" v Chile. Nevím, jestli čekat, nebo raději něco nekoupit už teď. .

Peru napřímo nebo přes Chile

Založil ve fóru Hledám letenku

4 reakce

Ahoj, myslíte, že je ještě šance, že se objeví nějaké akční Letenky do Peru na duben/květen? Rádi bychom tam strávili alespoň 3 týdny, nebo 2 a týden v Chile. To Chile bude ale asi problém, protože ceny letenek v rámci Jižní Ameriky jsou docela drahý, oproti Evropě. Ideální by tedy byl nějaký dlouhy "přestup" v Chile. Nevím, jestli čekat, nebo raději něco nekoupit už teď.

0

Nevím, co bys chtěl v Chile za ten týden vidět, ale kromě Valparaisa v okolí Santiaga (ani v něm) toho moc zajímavého k vidění není, alespoň oproti vzdálenějším místům, které jsou na dlouhé měsíce cestování. La Serena a Elqui Valley sice za návštěvu stojí, ale asi je lepší přejet hranice a podívat se na Aconcaguu z údolí.

Přestup v Chile cestou do Peru asi těžko seženeš za zajímavou cenu. Kdybys sehnal za výhodnou cenu multicity (nebo do Santiaga plus 1-směrnou), stálo by za to jet v jednom směru po zemi, navštívit San Pedro de Atacama s výlety a pak buď projet na 3-denním výletě přes Rezervaci E. Avaroa a Salar de Uyuni do Uyuni a přes Bolívii do Peru nebo ze San Pedra přes město Arica (případně s 1-denním výletem k jezeru Chungará) do Peru. V obou případech ušetříš aspoň za cestu z Limy na jih Peru a uvidíš něco z Chile.
0 Citovat

Nerekl bych , ze v Santiagu neni nic zajimaveho, je to sice  17 let ,ale v Santiagu jsem 3 tydny bydlel a chodil tam do prace , je to zajimave mesto s peknym parkem  i obchodni tridou a prijemnym namestim kam jsem si chodil zahrat s mistnima sachy , nad mestem  je kopec San Christobal ,   byl z nej vyborny vyhled

 Valparaiso jsem taky navstivil a jeste vedlejsi pristav San Antonio . potom jsem odjel prave do La Sareny , kde jsem pracoval  asi 2 mesice,  okoli i s vysoko polozenou hvezdarnou  bylo taky  zajimave , navic jsem se tak nejak aklimatizoval na  nadmorske vysky  a nedelala mi pak problem Bolivie  a La Paz,  odkud jsem si udelal vylet  na nejvys polozenou sjezdovku v Chacaltaya  v  5350 m .n.m.,

Do Peru jseam pak prejel prez jezero  Titicaca a jel pak do Cuzca , pozdeji jsem z Limy pak pokrcoval do Equadoru .Samozrejme jih Chile je rovnez zajimavy  cestoval jsem tam z Patagonie v Argentine , myslim ,ze stale bude platit ,ze je celkem solidni autobusova  preprava , pokud clovek vytbere kvalitnejsi spolecnost

Samozrejme  neco jineho je,  ze jsem byl v jizni Americe  5 mesicu a neco jineho je, byt tam 3 tydny 

0 Citovat

Já jsem nepsal, že tam není nic zajímavého, ale že toho není moc zajímavého k vidění. V každém městě je něco, ale oproti mnoha jiným jihoamerickým městům zas tolik krásy nepobralo. A oproti přírodě jihu a severu Chile Santiago a okolí na týden už vůbec za návštěvu nestojí. Lake District, kam se dá dojet nočním busem, by ale už za to stál (záleží taky na ročním období). Smysluplnější mi ale v tomto případě přijde projet přes sever Chile, jak jsem psal.

0 Citovat

Bohužel jsem teď propásl tu nedávnou akci do Limy za 13,5 tis. Kč. Mám celkem omezený časový okno, kdy můžu odcestovat. Na Kiwi jsem našel letenky i s odbaveným zavazadlem a celkem krátkými lety za 15,9 tis. Kč. Tak jsem to vzal. Stejně většinou ty přímé lety do Limy pod 13,5 tis. Kč moc nepadají. Za 16k mi to přijde ok. Letíme v termínu 15.4. až 7.5., tedy na 23 dnů, z čehož nám 2 dny ukousne cesta.

0
4 reakce