Ahoj všem, koupil jsem letenku pres student agency pariz - wellington / wellington - pariz. Cestou tam je cesta pariz - san francisko - auckland - wellington, samozrejme bysme radi vynechali posledni let a vystoupili v Auckland. Dle zkusenosti vim, ze student agency nemuze menit itinerar u letenek z wrong tarifu. Dle pobocky air new zealand, kteri operuji posledni domestic flight Auckland - Wellington neni problem a let proletet nemusim bez dusledku na zpatecni letenku. Zavazadla pry stejne nebudou odbavena az do Wellingtonu, ale v Auc se musi vyzvednout a zase odbavit. Otazka je, kdo o tom zda je to ok vlastne rozhoduje? Letenka porizena pres student a. , lety do USA operuji United a lokalni prelety Air New Zealand.Kdo to ví at odpoví.   :-) Moc děkuji! .

Student agency _ United _ Air New Zealand

Založil ve fóru Letecké společnosti

7 reakcí

Ahoj všem, 

koupil jsem letenku pres student agency pariz - wellington / wellington - pariz. Cestou tam je cesta pariz - san francisko - auckland - wellington, samozrejme bysme radi vynechali posledni let a vystoupili v Auckland. Dle zkusenosti vim, ze student agency nemuze menit itinerar u letenek z wrong tarifu. Dle pobocky air new zealand, kteri operuji posledni domestic flight Auckland - Wellington neni problem a let proletet nemusim bez dusledku na zpatecni letenku. Zavazadla pry stejne nebudou odbavena az do Wellingtonu, ale v Auc se musi vyzvednout a zase odbavit. 

Otazka je, kdo o tom zda je to ok vlastne rozhoduje? Letenka porizena pres student a. , lety do USA operuji United a lokalni prelety Air New Zealand.


Kdo to ví at odpoví.   :-) Moc děkuji!

0

vzdy o tom rozhoduje airline ci ti rezervaciu zrusia alebo nie respektive ich system. Standardne je ze musis preliete vsetky lety inak  po noshow na niektorom segmente zrusia aj cestu spat. Na infolinku Air new zealand by som sa nespoliehal,  lebo ked ti zrusia po noshow cestu spat tak si budes moct akurat tak kupit novu letenku.

0 Citovat

Ano, standardně platí, "neproletíš segment", propadá zbytek letenky a dál neletíš. StudentAgency s tímto nemá co k dočinění. Jedině aerolinky. 

Toužíš-li po tom, kontaktuj ještě jednou Air New Zealand a žádej písemné vyjádření. I tak se může stát, že ti cesta zpět propadne a budeš se následně složitě a nejistě dovolávat proplacení dodatečných výdajů vzniklých na základě jejich stanoviska, které nedodrželi.

0 Citovat

Air New Zealand operuje jen přelety po NZ ne? Zbytek má na starost United a ti to zruší, pokud vidí do systému Zealandu...

Nespoléhej na to, je to zbytečný risk, který tě může stát několik desítek tisíc za nové letenky zpět.

0 Citovat

Vzdyt neni problem si z Wellingtonu do Aucklandu zaletet treba s Jetstarem, neni to ani extra drahe.

0 Citovat

Pokud nemáte extrémně málo času, tj. jen pár dní na přejezd ostrova, není vůbec důvod o tom uvažovat, i kdyby bylo riziko malé. Udělejte okruh přes Severní ostrov. Jsou tam krásná místa i na západě a východě, nejen ve střední části, kam jezdí většina turistů, kteří nemají už na nic jiného čas. Když jsem posledně jel trasu Wellington - Auckland, projeli jsme za 16 dní Severní ostrov cik-cak  2500 km a pak ještě bez auta sever: https://www.zonerama.com/liborst...um/4195440

0 Citovat

Půjč si ve Wellingtonu auto, projeď severní ostrov, v Aucklandu auto vrať a zpět do Wellingtonu leť s Jetstar. Tedy pokud nechceš celý ostrov obkroužit a vrátit ho opět ve Wellingtonu. Nebo z Wellingtonu letět do Aucklandu a autem zpět. Nebo autem z Wellingtonu do Aucklandu, letět do Queenstown a autem do Wellingtonu. Možností je spousta a každá z nich tě vyjde levněji, než spoléhat na to, že ti nezruší zpáteční letenku kvůli no show na posledním segmentu cesty tam. Samozřejmě je možnost, že ti to projde, ale to zjistíš, až když tam budeš. To mi přijde jako zbytečné riziko a peníze za novou letenku raději utrať za zážitky na NZ.

0 Citovat

Ahoj všem,

moc děkuji za Váš čas a rady. Mám z toho stejný pocit, no show se mi riskovat nechce, o to víc se ženou a dvěmi dětmi! :-) Zvyklala mě jen ta informace z pobočky air new zealand z letiste v Auckland, kde se kamos konkretne ptal. Jak nalozit s mesicem nebude problem, uz jsem tam byl, jen auto a karavan mame k pujceni v Rotorue, takze z Aucklandu kousek. No nic, raději proletíme celé a do Rotorui se dostaneme busem :-)

Ještě jednou díky!

0
7 reakcí