Dobrý den, řeším relokaci do Stockholmu a chtěla bych najít co nejvýhodnější cestování - ideálně v rámci prodloužených víkendů Stockholm - Praha - Stockholm a nebo i obráceně přijímat víkendové návštěvy Praha - Stockholm - Praha. Pro období září - prosinec 2014. Poradíte? Děkuji Jiřina .

"dojíždění" Stockholm

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

4 reakce

Dobrý den,
řeším relokaci do Stockholmu a chtěla bych najít co nejvýhodnější cestování - ideálně v rámci prodloužených víkendů Stockholm - Praha - Stockholm a nebo i obráceně přijímat víkendové návštěvy Praha - Stockholm - Praha. Pro období září - prosinec 2014. Poradíte? Děkuji Jiřina

0

Zdravím.

Z Prahy létá na Arlandu Norwegian v cenách cca 3-4 tisíce za zpáteční letenku a je to asi nejlepší varianta.

Na vzdálenější nízkonákladovkami operovanou Skavstu/Nykoping létá Wizzair z Katowic za cca 700 až 1500 Kč zpáteční (do Katowic se dá dostat za pár stovek přímými spoji z Ostravy, do Ostravy z Prahy snadno mnoha vlaky). Alternativně okolo 1500 Kč lze sehnat letenku z Budapešti, kam se dá dostat za něco přes 1000 Kč za zpáteční jízdenku busem z Prahy.

Nic lepšího asi aktuálně v nabídce není, nebo třeba někdo ještě na něco přijde a poradí.

0 Citovat

Také bych nedával vale národnímu dopravci, zpátečka se dá koupit za 3.542 Kč, letenky však kupujte v našem rezervačním systému, jsou o něco levnější než přímo na webu ČSA. Výhodou je zavazadlo k odbavení a malé občerstvení během letu.

0 Citovat

Čau lidi,

tohle je můj první příspěvek, takže se omlouvám za případné špatné umístění mého příspěvku.

Hledám jednosměrnou letenku do Švédska(jedno kam) a jedno odkud smiley . Rozhodující je pouze cena a termín. Který si představuji v horizontu 2 měsíců.

předem dík za vaši snahu a případné příspěvky smiley smiley

e: Nebo stačí někam do Skandinávie. smiley smiley smiley

0 Citovat

smiley smiley smiley

je ti jedno kam, jedno odkud? Tak to jsi pobavil...

Obecně - opravdu levně můžeš letět jen z Polska, a to z Katowic, Wroclavi či Varšavy. Obvykle to bude s Ryanairem nebo Wizzairem, cílová letiště budou v Norsku Sandefjord/Torp (JZ od Osla), Moss/Rygge (JV od Osla), Bergen nebo Stavanger, ve Švédsku pak Skavsta (u Stockholmu) nebo Malmö. Na tyto lety při nákupu tak 2-3 měsíce předem seženeš často jednosměrnou letenku od 160 do 500 Kč... Na termíny kratší než tato doba jsou ceny o trochu vyšší, ale léto je obvykle nejdražší období roku.

Ale pozor, ve Skandinávii je tak drahá pozemní doprava, že např. cesta ze Skavsty do Stockholmu, nebo z Torpu do Osla tě vyjde výrazně dráž než letenka... tak s tím musíš počítat. Proto si nejdříve rozmysli, co chceš přesně ve Skandinávii dělat, kam se chceš dostat a podle toho můžeš přizpůsobit hledání.

Dobrou inspiraci najdeš na vyhledávači Airixo: http://airixo.com/cs/odlety/stredni-evropa/oneway?stops=1#frmType=simple

0
4 reakce