Milí cestovatelé,potenciálně jsem si hezky zavařila. Booknula jsem před pár dny levné letenky z Prahy na Srí Lanku přes Dubaj na konec března pro mě a pro přítele. Ano, vím, že FlyDubai neposkytuje bezchybné služby, četla jsem na ně spoustu hejtů a vím, že nemůžu na palubě očekávat kaviárové tousty. Vzhledem k ceně a ideálnímu termínu jsem se rozhodla to s FlyDubai risknout.Bohužel mi několikrát při pokusu o zaplacení neprošla moje ani přítelova karta (debetní), volala jsem do banky a bohužel mi nemohli nijak pomoci, prý je něco bohužel na straně FlyDubai. Pak jsem si vzpomněla, že se mi párkrát třeba při placení Airbnb stalo, že se platební bráně moc nelíbila debetní karta, ale s kreditní kartou platba prošla. Jenže moje kreditka propadla před měsícem a novou jsem si nezřídila. Platili jsme s Pay Later a zbývalo jen několik hodin do propadnutí letenek, takže jsem zavolala mamimce a požádala ji, jestli bych letenky mohla zaplatit její kreditní kartou s tím, že jí peníze hned pošleme zpět.Maminka souhlasila, platba prošla a mě dneska málem kleplo. "If you want to pay by credit/debit card, the person you’re paying for will need to show a photocopy of the front of your credit/debit card and a photocopy of your passport at check-in. You can't use your credit/debit card to pay for someone else to travel to or from Bangladesh, Ethiopia, Nepal, Pakistan, Sri Lanka or Sudan."Kdybych si tak předem pořádně prostudovala tu kouzelnou větičku, kterou Flydubai své zákazníky informuje o tom, že na tu Srí Lanku zkrátka neodletí, pokud s nimi neletí vlastník kreditky.Kontaktovala jsem FlyDubai na FB s tím, jestli je nějaká cesta, jak to řešit, vzhledem k tomu, že na kreditní kartě je technicky moje příjmení. Chápu, že letecké společnosti mají taková pravidla kvůli zneužití kreditních karet, ale fly dubai mi navrhlo že 1) můžu letenku zrušit bez refundace, lol 2) nebo na letišti zaplatit tu samou částku a původní letenka bude vrácena v podobě jejich mílí, díky nechci 3) Maminka může letět do Dubaje a na jejich desku potvrdit, že kartu autorizuje, lol lol.No, takže co teď? Setkali jste se někdo s něčím podobným? Odletěli jste? Kontroloval vás někdo? Mám risknout, že třeba zůstaneme visit v Dubaji nebo na Srí Lance a letenky raději zrušit? :DVeškeré rady vítány. A ano, příště čtu všechno raději dvakrát. .

Nechá nás FlyDubai odletět na SríLanku, když jsem letenky zaplatila máminou kreditku?

Založila ve fóru Letecké společnosti

vl k napsal(a):

Pred rokom odlet z Bratislavy do Bangladesa, s FD -  v BTS kontrola kreditky, check-in nesiel spravit. Cestou spat v Dhake neriesili nic.


2 roky dozadu z Prahy do Eritrei s FD, nekontrolovali nic.

 


Díky za zkušenost, můžu se zeptat jak se to vyřešilo? Musel jsi platit něvo navíc, nebo jak to probíhalo?
0 Citovat

Michaela S napsal(a):

 

Díky za zkušenost, můžu se zeptat jak se to vyřešilo? Musel jsi platit něvo navíc, nebo jak to probíhalo?


Asi som to napisal trochu kostrbato :) Ja som tie letenky platil svojou kreditkou, takze som im ju ukazal a to bolo vsetko. Neplatil som samozrejme nic. Pisal som to len ako skusenost s tym, ze to kontrolovali pri ceste do jednej z krajin, ktore si uvadzala.


Neviem to na 100%, ale zda sa, ze ak od teba chcu vidiet kreditku (oni ju pytaju len vtedy, ak ju od nich pyta system, nie preto, ze si to vymysleli), tak system ta nepusti spravit si samu check-in. Skus sa sama checknut na let a ak to nepojde, aspon sa mozes psychicky pripravit, co ta caka na letisku, popr. tam hned niekoho kontaktovat,aby ti to neostavalona poslednu chvilu.

0 Citovat

Davosh napsal(a): A jak to funguje, kdyz zaplatim virtualni kartou (napriklad Revolutkou), kterou fyzicky vubec nemam?

Pokud budeš inteligentní, koupíš to přes  solidní OTA. Tím se veškeré této šaškárně s kartami vyhneš.

0 Citovat

Presne, OTA a vybavené, to nám potvrdené aj z Fly Dubai

0 Citovat

Z logiky věci to je asi nějaká default message, která se propisuje do všech letenek. 

Pokud přece kupuješ u OTA je smluvní stranou transakce OTA, nikoli FlyDubai a po tom čím jsi platil jim je kulový. To riziko na sebe bere OTA.

0 Citovat

Ja som to riešil pred asi 2 rokmi. Letenky pre kamošov na Sri Lanku. Na info linke mi potvrdili, že OTA je ok aj keď im to kúpim so svojou kartou.

0 Citovat

Ahoj všem,


moc děkuji za příspěvky a rady a tady je výsledek - na Srí Lanku jsme v pohodě odletěli a vrátili jsme s krásným zážitky. Myslím, že to bylo hlavně díky, tomu, že se nám nakonec 24 hodin předem otevřel on-line check-in, takže nám pak už jen odbavili zavazadlo a vytiskli zbývající boarding pasy. Nikoho jsem na nic neupozorňovala, ale pro všechny případy jsem měla mamčinu kreditku přiravenou společně s plnou mocí v angličtině, kdyby byl nějaký problém, k čemuž naštěstí nedošlo. Vše ok, jak na cestě tam, tak zpátky.


Měli jsme štěstí, díky vesmíre! Příště bych už ale stejně raději bookovala vlastní kreditkou:).
0 Citovat

Litam s nimi bezne a protoze mi nejak nebere zadnou z mych karet platim pres treti osobu. Nikdy nekontrolovali a to i v pripade, ze nelze udelat online check in. Odlet z Dushanbe se mi nikdy online nepodaril. Pro jistotu mam kopii kreditky a pasu platce.

0 Citovat

dejvoska napsal(a):

Litam s nimi bezne a protoze mi nejak nebere zadnou z mych karet platim pres treti osobu. Nikdy nekontrolovali a to i v pripade, ze nelze udelat online check in. Odlet z Dushanbe se mi nikdy online nepodaril. Pro jistotu mam kopii kreditky a pasu platce.

U AZALu (Baku - Nachičevan) podrobná a pečlivá kontrola karty. 

0