Ahoj, hledáme jednosměrné letenky pro tři osoby do Larnaky na Kypru. Chtěli by jsme odletět 30. 6. 2014. Případně o den nebo dva později v případě příznivější ceny. Jako nejvýhodnější varianta nám přišla odletět z Budapešti, kde letenka za osobu vycházela cca na 3 900,- Kč. Jen se chceme ujistit, že neexistuje výrazně levnější varianta, kterou neznáme. Předem díky za odpověď. .

Kypr - Larnaca

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

Ahoj,

hledáme jednosměrné letenky pro tři osoby do Larnaky na Kypru. Chtěli by jsme odletět 30. 6. 2014. Případně o den nebo dva později v případě příznivější ceny. Jako nejvýhodnější varianta nám přišla odletět z Budapešti, kde letenka za osobu vycházela cca na 3 900,- Kč. Jen se chceme ujistit, že neexistuje výrazně levnější varianta, kterou neznáme.

Předem díky za odpověď.

0

Neexistuje smiley jen bych to tlačil na odlet 29.6. smiley

0 Citovat

A to kde? smiley Nezapomeňte na WDC členství..

PS: wizz má dnes 20% slevu na lety z Budky - tak neváhejte.

0 Citovat

Tohle mě vůbec nenapadlo! Máš pravdu, Air Serbia nabízí i ow letenky za rozumnou cenu. Resp. je tu vidím s kufrem za 3.962 Kč - http://bit.ly/1qudXmi

0 Citovat

JJ, přesně tyhle jsem měl v hledáčku, než jsem sem psal. Nakonec u nich teda i skončíme. Každopádně díky za rady. smiley

0 Citovat

Využiji vhodně nazvaného tématu. Na konci srpna letím na dva a půl dne na Kypr (přílet ve čtvrtek v 9:30, odlet v sobotu v 16:00) a přiletím do Larnaky. Chtěl bych se podívat po ostrově. Poletím sám, tak ocením, pokud se obejdu bez auta. Ubytko mám prozatím na celou dobu v Larnace, ale lze operativně upravit (Booking bez platby předem s možností zrušení zdarma).

Chtěl bych se podívat z Larnaky do Paphosu a pár míst po cestě (Kourion, Aphrodite's Rock apod.). Je to s jejich nepříliš dobře hodnocenou autobusovou dopravou reálný plán? Zatím jsem se do

0 Citovat

Já doufám, že ty busy budou v pohodě, zrovna dnes jsem se koukal na linku Larnaka-Paphos, budeme se potřebovat přesunout na jiné letiště, přikoupil jsem přelet do Jordánska. Mělo by to trvat cca 1,5 hod asi za 15e.

0 Citovat

V 2014 ziaden problem s busmi nebol, Larnaca - Paphos velke medzimestske. Na Aphrodita trail sli mensie, takze v sezone posledny moze utriet hubu, ale zaciatkom juna to bolo vpohode.

Toto bola krasna prechadzka (Aphrodita trail)

https://sports-tracker.com/worko...281edf8aa1


Taktiez kolo pobrezia Agya Napy

https://sports-tracker.com/worko...6467d41aea

0 Citovat

A dají se ty jízdenky koupit dopředu? Web, na kterém jsem na to koukal, tvrdí, že jen u řidiče. To znamená, že mi můžou říct "není místo, jeďte dalším za tři hodiny"? 

0 Citovat

V mojom case sa kupovalo vsetko u vodica, ziadne internetove listky neboli a myslim si ,ze to takto maju doteraz. U intercity autobusov by som sa nebal, urcite neboli plne obsadene a frekvencia bola tusim kazdu hodinu v sezone mozno aj menej. Toto je asi oficialna stranka, pozri rozvrhy http://www.cyprusbybus.com/routes.aspx?sid=10


Tie lokalne uz nepametam ci sa dalo v autobusoch stat alebo len do vypredania miest, ale kto skor pride, tak skor melie :) a nemas problem. Stacilo prist na zastavku 20 minut pred odchodom a hravo sme sa vosli.
0 Citovat

Nerad bych musel stopovat :D Na tebou odkazovanou stránku jsem šel jako první, ale její vyhledávač mi zobrazoval samé nesmysly.  Lepší je rovnou InterCity bus - http://www.intercity-buses.com/?wp=home (+ přepnout si ji do AJ).

0 Citovat

Rezervační systém Levelu / Vuelingu mi hlásí pro zpáteční let z Larnaky, že letiště nepodporuje online check-in. Mám se začít bát, že je z rezervací za 0,01 € něco v nepořádku nebo to na Kypru na LCA fakt neumí?


larnaca.png

0 Citovat

To už naozaj takáto pranoja? :)

0 Citovat

Opatrnost a zkušenosti ;) 

0 Citovat

ech ty vsade hladas problemy :D

0 Citovat

 Nejlepší způsob, jak člověka dohnat k přepážce a hledat problémy je nahnat ho k přepážce. V Singapuru jsou v tom mistři. 

0 Citovat

Twe, byl jsi tam vůbec??? SIN je absolutně nejpohodovější letiště, notabene kde se dá maximum vyřešit bez lidského faktoru, tedy i bez přepážky... Nepoznal jsem nikde v tomto směru lepší.

0 Citovat

ale tak jasne je tam napisane, ze treba na prepazku. kedze to je s vuelingom, tak sa ani necudujem, nie vsade to maju k dispozicii a na trase LCA-VIE nie. ak ta toto nepresvedci, tak jedine si v MSpaint vytvorit fejkovy boarding pass :D

https://www.vueling.com/en/vueli...e-check-in

0 Citovat

cali napsal(a):

Twe, byl jsi tam vůbec??? SIN je absolutně nejpohodovější letiště, notabene kde se dá maximum vyřešit bez lidského faktoru, tedy i bez přepážky... Nepoznal jsem nikde v tomto směru lepší.

Můj lednový let TR 686 (Singapore-Krabi) nebylo možné odbavit online, ačkoliv v Manage my booking bylo i potřebné tlačítko. Zobrazovalo to generickou chybu. X-krát jsem se s tím pekloval a nic. Důvod byl, že všechny cizáky chtěli nahnat k přepážce na kontrolu pasů...

0 Citovat

Možná jen toužili vidět českého ambassadora booking.com na cestách a špatně sis to vysvětlil...


0 Citovat

Díky, žes jim dal tip a žes mi to teď vysvětlil...

0 Citovat

Ty jsi notorický vyráběč problémů tam, kde nejsou a jestli tohle jsou Tvoje starosti, tak takový bych chtěl mít.

0 Citovat

Byl někdo v posledních týdnech na Kypru, ideálně s přistáním v Larnace? Letím zítra PRG-LCA a měl bych pár otázek:

  • Přílet mám v neděli v 2:20 na LCA, jaké jsou možnosti dostat se z letiště kromě auta? MHD bus jede až v cca 6, taxi očekávám stojí cca  15 eur, hotely v okolí moc nejsou + případně jestli se dá něco dělat takhle brzo ráno kromě návštěvy hotelu (který zvažuji, že tu první noc vynechám)
  • COVID-19 opatření - ačkoliv má Kypr relativně málo případů, tak zavádí poměrně hodně opatření (povinné negativní testy pro B země včetně CZ, roušky v obchodních centrech a supermarketech,...) - jak moc to řeší místní?
  • jakékoliv další poznatky jsou vítány, díky moc :) 

0 Citovat

Letěli jsme v úterý na Kypr.

Kontrola testu a cypruss pass, roušky mhd, obchody i některé restaurace.

Šli jsme pěšky z letiště do města celá cesta po chodníku, šlo s náma docela hodně lidí a akorát jsme stihli východ slunce. 


8029a1dd-517f-4486-af7c-e528e3233f00.jpeg

0 Citovat

Tak pro info cerstva zkusenost PRG-LCA:

  • Asi 10 cestujicich nenechali v PRG naboardovat - nemeli cyprus flight pass a ackoliv na to nekteri meli cca 30min (a meli s sebou potvrzeni o negativnim testu), tak to nestihli a zamestnanci nemeli cas jim pomoci... Respektive sice se snazili dat zakladni informace, ale byli pouze 2 a museli vsem po security na T1 zkontrolovat boarding pass, cyprus flight pass a ID.
  • Nas let byl vybran k testovani vsech cestujicich na letisti (ja jsem tuto informaci mel v mailu, ale vetsine lidi to asi neprislo) - po priletu na LCA v cca 2:00am jsme byli prevezeni na cast letiste, kde se testovalo - ackoliv se vsichni snazili byt efektivni, tak verim, ze nekterym, co byli na konci fronty to mohlo zabrat i 2+ hodiny. Ja byl mezi prvnimi. 
  • Nasledovala pasovka, kontrola testu a nektere lidi se doptavali na podrobnosti navstevy. Vysledky testu mi prisly nekdy z kraje odpoledne - zajimalo by me, co nasledne delaji s temi, co jsou pozitivni...
  • Jinak ve vnitrnich prostorech jsou skoro vsude povinne rousky a pomerne hodne se to dodrzuje. 
  • Turistu tu je naproste minimum, vetsinu tvori mistni, plno hotelu a restauraci je zavrenych. Prechody na tureckou cast ostrova jsou pro turisty uzavrene. 

0