Máte někdo zkušenosti s ranním přestupem ze Suvarnabhumi na letiště Don Mueang? Přílet do BKK máme ve 3:55 a odlet z DMK 9:05. Stačí jet Shuttle busem, nebo je lepší vzít si taxi, či uber? Slyšela jsem, že je to na Suvarnabhumi poslední dobou na imigračním časově náročnější... díky .

Ze Suvarnabhumi na Don Mueang

Založil(a) ve fóru Letiště

15 reakcí

 Máte někdo zkušenosti s ranním přestupem ze Suvarnabhumi na letiště Don Mueang? Přílet do BKK máme ve 3:55 a odlet z DMK 9:05. Stačí jet Shuttle busem, nebo je lepší vzít si taxi, či uber? Slyšela jsem, že je to na Suvarnabhumi poslední dobou na imigračním časově náročnější... díky

0

Dle mých zkušeností, tak ráno čas naprosto dostačující. 


bkk-to-dmk-shuttle-bus.jpg

0 Citovat

Na BKK je to narocnejsi s imigracnim snad celou dobu, co tam letam 😀 ale casove uplne v klidu

0 Citovat

Teraz zaviedli systém na zber odtlačkov prstov takže to trvá dlhšie.

0 Citovat

Sice to s otisky trvá déle, ale cca před dvěmi týdny to žádná hrůza na čekání i s otisky nebyla. Čas na přesun si myslím také, že úplně v pohodě. Využila bych shuttle bus. Dala jsem shuttle busem  přesun i  s menším časovým rozdílem  mezi příletem a odletem a svůj let jsem stihla (velký provoz, odpolední jízda. ale stáli jsme minimálně).

0 Citovat

Díky za rady😊👍🏻

0 Citovat

Ahoj, přifařím to sem. Koukal jsem, že v Bangkoku prodloužili světle zelený Skytrain na sever až za letiště Don Mueang (DMK). Prochází napravo od DMK. Má u něj i několik zastávek, např. BTS Thai Royal Air Force Museum. Tak mě napadlo, jestli ho nejde v nouzi použít pro dopravu na letiště. Avšak netuším zda se dá od něj tam nějak rozumně dostat. Hlavní přístup je totiž z levé strany. Z mapy jsem to nevyčetl a diskuze na internetu celkem mlčí. Vzhledem k aktuální situaci to stejně je jen akademická debata a možná dřív dostaví ten air-link ;) Ale koukal jsem, že se pro jeho využití při cestě z centra bude muset dost nešikovně přestupovat - ze světle zelené BTS na modré metro a pak na červený air link.

0 Citovat

Zajímavé. Vezmeš taxik/grab na letiste za pár THB.

0 Citovat

Jako zdejší údajně známý kolenovrt musím nesouhlasit - trojmístné až čtyřmístné částky THB nepovažuji jako něco levného a navíc můžu v taxi stát v zácpě stejně jako ten autobus ;-)

0 Citovat

Proč nepoužiješ vlak? Např. cesta z hlavního nádraží Hua Lamphong na DMK trvá hodinu, jede to každých 30 minut a stojí 4Kč (cena 2017). 

0 Citovat

To by šlo taky. Spíš mě to zaujalo při pohledu na mapu. Zda se tam dá dostat i ze Skytrainu, když jede tak "blízko". Nehledej za tím nic hlubšího. Ale tyhle vzdálenosti u letišť umí být dost pochybné, obzvlášť pokud mají přístup jen z jedné strany tak jako většina.


dmk.jpg

0 Citovat

Podla mna sa neda.

Ja som skusal ist do toho leteckeho muzea zpred letiska, reku to smyknem cez tu ulicku co je pri tej vode, lenze to tam je vojenska zakladna a nepustili ma.

 

0 Citovat

Zatím ne, ale je to v plánu. Nebo před covidem bylo: https://www.bangkokpost.com/thai...ng-airport

Jinak vlak v loni v lednu jsme použili vlak - především proto, že jsme kombinovali s Ayutthayou a jak již bylo řečeno, bylo to překvapivě efektivní. Obecně, ale Bangkok miluju a moc rád jsem tam pokaždé při příletu/odletu strávil aspoň noc ...

... ach jo, chce se mi brečet, díky moc :D

0 Citovat

Michal napsal(a):

Jako zdejší údajně známý kolenovrt musím nesouhlasit - trojmístné až čtyřmístné částky THB nepovažuji jako něco levného a navíc můžu v taxi stát v zácpě stejně jako ten autobus ;-)

Myslel jsem z te DMK nejbližší stanice vzít taxi na letiste, tipuju, že bude stát par desítek THB

0 Citovat

Tam se celkově dějí věci. New Bang Sue Central Station, New Benjakitti Park, Nove MRT ke Grand Palace a dále loopem na Chatuchak, novej terminal na Suvarnabhumi, srandovní Golden line, ... :)

0 Citovat

Ze Suvarnabhumi na Don Mueang - https://12go.tp.st/Rgrv9zC7

0
15 reakcí