Ahoj, myslím, že to tady může zajímat víc lidí, takže budu ráda, když se zapojíte se svými tipy... narazili jste na nějaké super lety do exotických destinací přes Vánoce (ideálně něco jako 20. 12. - 1. 1.)? ;) .

Tipy na Vánoce

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

Ahoj, myslím, že to tady může zajímat víc lidí, takže budu ráda, když se zapojíte se svými tipy... narazili jste na nějaké super lety do exotických destinací přes Vánoce (ideálně něco jako 20. 12. - 1. 1.)? ;)

0

Ne.

0 Citovat

Vetsinou  moc nebyvaji ,spise nahodne a  treba vyslovene last minute 

0 Citovat

Na super lety ne, ale byla normální cena do Vietnamu za 15k s Qatarem. Teď už to asi nebude aktuální.

0 Citovat

Například na fly4free po zadání xmas, nebo x-mas z Evropy lze nalézt mnoho zajímavých destinací za pěkné ceny, jasně drtivá většina není z Prahy, ale lze nalézt něco z okolních zemí, popřípadě si člověk koupí přískok, pokud je to za super cenu, já takto nalezl minulý rok letenky na Vánoce do Vietnamu...

0 Citovat

Ale termin 20.12. - 1.1. je prakticky nemozny

0 Citovat

Třeba do Bangkoku se dá dostat kolem 17k přes Vánoce na tenhle termín.

0 Citovat

Muj tip na Vanoce je byt hezky doma u stromecku dat si darecky a peknou pohodu -  proc se nekde pachtit a blaznit kdyz muzu hezky odpocivat a podivat se na pohadku.

0 Citovat

Protože život je otázkou priorit a ne pro každého jsou Vánoce něco co je potřeba tradičně prožívat. 

0 Citovat

Lukáš J. napsal(a):

Protože život je otázkou priorit a ne pro každého jsou Vánoce něco co je potřeba tradičně prožívat. 

Mas pravdu.Neni nad to nekam letet s dalším milionem dalších lidi za přemrštěné ceny, bydlet za přemrštěné ceny a svoje zvyky a tradici hodit do popelnice. Jak pises.Zivot je otazkou priorit ;-)


Truhlík +1

0 Citovat

niemandos napsal(a):

Mas pravdu.Neni nad to nekam letet s dalším milionem dalších lidi za přemrštěné ceny, bydlet za přemrštěné ceny a svoje zvyky a tradici hodit do popelnice. Jak pises.Zivot je otazkou priorit ;-)


Truhlík +1


Ale v pořádku, nikdo tě nikam od stromečku pod palmy netahá....   Vignette se na něco ptá, tak spíš dává smysl poradit, než schodit blbými kecy že je někde něco předražené. 

0 Citovat

Mauny napsal(a):


Ale v pořádku, nikdo tě nikam od stromečku pod palmy netahá....   Vignette se na něco ptá, tak spíš dává smysl poradit, než schodit blbými kecy že je někde něco předražené. 

Reagoval jsem na prispevek Lukáš J. Naivní dotaz Vignette me vůbec nezajímá. Pokud považuješ to, ze běžná cena letenky kolem 10 tis je během Vánoc 17 za blbe keci, je to jen tvoje věc ;-)


0 Citovat

Běžná cena letenky do exitiky je třeba 15tis, (v pěkné akci o třetinu levnější - 10tis). Přes Vánoce (a ČNR...) je běžná cena třeba 22tis, v pěkní akci opět o třetinu levnější - 15tis.

Nevidím nic špatného na cestování takto přes Vánoce, zvláště když někdo nedostane tak dlouhou souvislou dovolenou, nebo třeba podniká a toto období je jediná klidová část roku. I když to bude blázinec, můžou být svátky v exotice zajímavou zkušeností. Lepší než 26. sedět před bednou u sté reprízy pohádek, tlačit do sebe cukroví a potřetí ohřívaného kapra.

0 Citovat

Ten co by seděl 26 před televizí a cpal do sebe cukroví a kapra bude sedět na pláži v restauraci a taky se bude cpát a večer čumět na bednu. Myslím, že pecivál zůstane peciválem :-) Ale třeba se pletu. 

0 Citovat

My s priatelkou chodime obaja do prace a Vianoce su jediny cas v roku, kedy sa da ist na suvislu dovolenku, aby to kolegom nevadilo. 6 rokov po sebe sme na Vianoce neboli doma. Zvycajne vyrazame medzi 16-20.12. a domov sa vraciame okolo 5.-6.1. a po navrate si vzdy urobime take tie svoje Vianoce s rybou, salatom a kapustnicou ako sa patri.  A vobec nie je pravda, ze sa nedaju zohnat aj lacnejsie letenky do vzdialenejsich destinacii. Napr. aj teraz sa da kupit Bangkok z Budapesti za cca 580€ ( 15 000Kč) - nie je to sice mega akcia, ale ak chce ist clovek cez Vianoce, tak je to fajn.  Alebo ak chce clovek skor mesto, tak je napr. New York z Viedne pod 400€ aj cez Silvestra. Ja osobne tento rok este kupene nemam. Ja mam taku psychologicku hranicu 450€, ktoru som este nikdy neprekrocil(skor sa priklanam pod 400€), tak cakam kym to padne nizsie. :-D

0 Citovat

ved kazdy nech si riesi sviatky tak ako chce, niekto je rad doma, niekto musi byt doma a niekto ide prec. Ja nastastie vdaka praci mozem robit aj cez sviatky, tak si vzdy jeden dva dni nadrobim a potom si to vyberiem ked uznam za vhodne. A Silvester je najlepsi vtedy, ked sa rano zobudim vo vlastnej posteli :D

0 Citovat

Ideálně sám, max. s manželkou:-)

0 Citovat

Nechápu ten hate. Já jsem v loni na Vánoce taky byl pryč s celou rodinou v Thajsku. Letenky  z Prahy za 13k/jedna pro 8 lidí. Bylo to primárně přes Vánoce, protože jsem byl v nové práci a neměl jsem tolik dovolené a v loni vycházely svátky celkem dobře. Čekal jsem taky že všude bude mraky lidí, ale nakonec to bylo úplně v pohodě. Jediný kde bylo celkem více lidí, tak bylo Phi phi. Samozřejmě některé ceny ubytování můžou být napálený, ale i tak se dá ubytovat za rozumnou cenu. Mimo to je spousty lidí, kteří si doma sednou k televizi, ale na dovolený alespoň dělají výlety a nesedí na zadku u televize. 

Jinak souhlasím s rsaf. pro někoho může být do exotiky levná letenka přes Vánoce za 15k.

0 Citovat

Taky jsme preferovali  drive vanocni obdobi na cesty, tak jak se tady pise ,lze vyuzit delsi volno bez nutnosti  pouziti  moc dnu dovolene  , dokud jsme travili vanoce v Irsku zena litala za mnou  24.12. kdy byvaji levnejsi letenky a i jinam jsme vyuzivali  levnejsich letenek 24.12. a 1.1. 

Pozdeji jsme zacali litat na Kanarske ostrovy hned po 26.12 a vraceli se po opadnuti prviho naporu a predrazenych letenek  nekdy kolem 4-6.1.  Takto jsme absolvoval i Dubaj a Oman a nic predrazeneho jsme nevnimali ,alespon ne u ubytovani ,letenky bylo treba hldat a byly obcas o trochu drazsi 

Dneska uz nepotrebujeme dovolenou ,letet muzeme kdykoliv ,tak vyirame volnejsi terminy a nelitame moc  ani o prazdninach 

Souhlasim s Nathanem  taky jsme nikdy jeste nemeli  drazssi letenku nez  500 euro a taky jsem spis pro  tech 400 ,je to nejaky ten rok co jsem videl letenky na Maledivy   odlet z Nemecka  22.12. navrat  2.1. a byla cena  nejak  380 euro ,myslim last minutova cena charter 

Letos vanoce taky jeste nemam koupene ,loni jsme je travili cele v CR  protoze jsme hned na zacatku unora meli ThaJsko , letos nevime ,pokud bude v unoru nejaka exotika  tak mozna napul CR a Irsko nebo zase po delsi dobe Kanary ,pokud je nedame v listopadu 

Rozhodne si nemyslim ze treba zari , rijen je uz pozde vybirat , naopak letecke spolecnosti budou mit spis v zari na vanoce predrazenou nabidku  a klidne pockame i na pozdeji ,samozrejme kdyz bude zajimav cena  co je treba tech  350 euro  na exotiku, tak  je treba  koupit.

 Kanary se snazim koupit vetsinou do  tech 100 euro zpatecni i na vanoce, nebo tedy spis na toho Silvestra max 150 

Pres cestovky i ty Nemecke nebo Rakouske jedine nejaky super last minute charter

0 Citovat

My s priatelkou chodime obaja do prace a Vianoce su jediny cas v roku, kedy sa da ist na suvislu dovolenku, aby to kolegom nevadilo. 6 rokov po sebe sme na Vianoce neboli doma. Zvycajne vyrazame medzi 16-20.12. a domov sa vraciame okolo 5.-6.1. a po navrate si vzdy urobime take tie svoje Vianoce s rybou, salatom a kapustnicou ako sa patri. A vobec nie je pravda, ze sa nedaju zohnat aj lacnejsie letenky do vzdialenejsich destinacii. Napr. aj teraz sa da kupit Bangkok z Budapesti za cca 580€ ( 15 000Kč) - nie je to sice mega akcia, ale ak chce ist clovek cez Vianoce, tak je to fajn. Alebo ak chce clovek skor mesto, tak je napr. New York z Viedne pod 400€ aj cez Silvestra. Ja osobne tento rok este kupene nemam. Ja mam taku psychologicku hranicu 450€, ktoru som este nikdy neprekrocil(skor sa priklanam pod 400€), tak cakam kym to padne nizsie. :-D

TAK - to vas lituji - mate opravdu zajimavy zivot 

0 Citovat

Truhlik napsal(a):

TAK - to vas lituji - mate opravdu zajimavy zivot 

Když chceš někoho citovat, klikni vpravo nahoře u textu na takové 2 čárky, aby se to zobrazilo jako citace viz např. teď výše.

Jinak zrovna to, cos psal před tím: "Muj tip na Vanoce je byt hezky doma u stromecku dat si darecky a peknou pohodu -  proc se nekde pachtit a blaznit kdyz muzu hezky odpocivat a podivat se na pohadku" je podle mě trochu naopak před Vánoci. To většina lidí nesmyslně blázní s úklidem a pachtí se za dárky. A jestli považuješ cestování za pachtění a bláznění, nevím, co děláš na cestovatelském serveru.

0 Citovat

Hlásím, že jsem nakonec našla letenku z Prahy do Thajska za cca 14,5 k, takže jsem spoko :)

P.S.: Musím říct, že mě taky dost překvapily ty hejty... však vás nikdo nenutí trávit Vánoce jinak, než chcete, no ne? ;)
0 Citovat

niemandos napsal(a):

Ten co by seděl 26 před televizí a cpal do sebe cukroví a kapra bude sedět na pláži v restauraci a taky se bude cpát a večer čumět na bednu. Myslím, že pecivál zůstane peciválem :-) Ale třeba se pletu. 

I kdyby tak co. Já třeba víkendy a svátky nedělám, přes vánoce taky moc ne, protože jsou všichni kolem mimo... Ale když si udělám volno během roku, ztrácím každý den cca 2tis. To je za týden desítka. Za 3 týdenní dovolenou přes vánoc si můžu dovolit dát o 10 litrů víc, než jindy během roku... Záleží pak na destinaci, ale 10tis navíc (hlavně v Asii) spíše neutratím. 

0 Citovat

Truhlik je evidentní troll (že by Padrinovi pochcípaly soudružky? 😁) a někteří mu tady ještě sekundují. Máme snad nějaký zákon na zachování recyklovaného pohanského svátku?? Akce bývají třeba s Číňany za 10-12,5L. Taky jsem nebyl pár Vánoc doma - Vietnam, Tchajwan apod., důvody podobné jako u Nathana.

0 Citovat

Na Vánoce jsou dobrý ceny v business, stejně jako o prázdninách.

0