Řešíme menší problém.Právě teď jsme na letišti v Astaně, odkud jsme měli letět ve 2.25 ráno do Almaty letem IQ3560. Let ale nebyl na tabuli. Zjistili jsme, že let vůbec neexistuje a aerolinky nam prodali letenky na špatný čas. Správné datum letu je až zítra ve 22.05.Nevite, jaké máme práva? Na hotel a podobně, když je vše jejich chyba a my tu musíme trcet? Nehledě na zabookovane a zaplacené auto v Almaty a podobně. Moc díky za radu.  .

Problém - Qazaq Air

Založil ve fóru Letecké společnosti

3 reakce

Řešíme menší problém.

Právě teď jsme na letišti v Astaně, odkud jsme měli letět ve 2.25 ráno do Almaty letem IQ3560. Let ale nebyl na tabuli. 

Zjistili jsme, že let vůbec neexistuje a aerolinky nam prodali letenky na špatný čas. Správné datum letu je až zítra ve 22.05.

Nevite, jaké máme práva? Na hotel a podobně, když je vše jejich chyba a my tu musíme trcet? Nehledě na zabookovane a zaplacené auto v Almaty a podobně. Moc díky za radu. 

0

Ještě doplním, že Google flights náš let normálně najde... 

0 Citovat

Předpokládám, že máte v ruce vytištěné potvrzení původní rezervace, to je asi jediné, s čím se dá něco vymoci - nějaký jiný nejbližší let i s jinou aerolinkou, ale fakt netuším, jak to chodí takhle na východě. Já bych si to nenechal zkazit, nikde bych zbytečně netrčel, koupil bych novou letenku a pak bych žádal u banky o vrácení peněz. 

0 Citovat

Malý update k celému problému:

nakonec se mi podařilo najít anglicky mluvícího člověka. Let nám sami přemístili hned na ráno, dali voucher na výborný palačinky na letišti, zaplatili tágo a 4 hvězdičkový hotel. Jakmile se dozvěděli, že jsme cizinci, tak pro nás udělali naprosto vše :D 

Takže takhle to chodí na východě...

0
3 reakce