Ahojte,uměl by mi někdo poradit?Začátkem roku jsme kupovali letenky do Namibie.Finální výběr byl mezi Ethiopian Airlines a Qatar airways.Nakonec u nás vyhráli Katařani (odlet z Vídně přes Doha), protože jsme s nimi ani jeden nikdy neletěli a slyšeli jsme na ně jen samou chválu.Vycházeli sice o 4 tisíce dráž, že Ethiopian ale to jsme byli ochotni obětovat.V den letu (cca 12-13 hodin před odletem) jsme obdrželi zprávu, že náš let byl  z "operational reasons" zrušen a pokud chceme zůstat u Qatar airways, mají pro nás volný let až za 2 dny.Nebo že máme možnost letět s Ethiopian přes Addis Abeba o několik hodin později oproti původnímu letu.Nezbyla nám tak jiná možnost, než to vzít přes Etiopii a za cenu Katařanů letět se společností, u které jsme si sami původně mohli  letenky koupit  o cca 4 tis levněji.Finální zpoždění nakonec bylo v cílové destinaci oproti původnímu plánu cca 2 a půl hodiny (takže poměrně v pohodě).Celkově nám to nadělalo pár komplikací, protože jsme museli posunout už nasmlouvaný odvoz na letiště do Vídně a kontaktovat společnost, u které jsme pronajali auto, že doletíme později.Po Qatar airways jsme chtěli nějakou kompenzaci, protože se nejednalo o nepředvídatelné okolnosti a protože jsme byli informováni jen pár hodin před odletem.Dost nás odbyli a více méně se o žádných variantách kompenzace nechtěli ani bavit.Celkem nás jejich přístup dost otrávil (původně nám šlo spíš o gesto a princip).Máte s tím někdo zkušenost?Je nějaká šance se něčeho domoci?Díky za odpovědiTom .

Zrušený let: Qatar airways

Založil ve fóru Letecké společnosti

Mírně OT k tomu, že dnes se nechce nikomu platit.

Létám hodně pracovně s Air France a při každém větším zpoždění rovnou vyplňuji formulář na kompenzaci. Když je nárok, bývá vyplacená během pár dní. Když není nárok, často dostanu nějaký voucher nebo pár tisíc mil na účet. Možná je to tím, že s nimi mám bohatou historii. Ale za mne spokojenost.

0 Citovat

Měla jsem zkušenost s jinou aerolinkou a řešila jsem to přes právníky. Mohu je Vám doporučit - https://www.cikr.cz/sluzby/prava...v-letadle/ . At to dobře dopadne !

0 Citovat

Angelina Kvaftuv napsal(a):

Měla jsem zkušenost s jinou aerolinkou a řešila jsem to přes právníky. Mohu je Vám doporučit - https://www.cikr.cz/sluzby/prava...v-letadle/ . At to dobře dopadne !

Taky jsem využil tuhle stránku a můžu jen doporučiy. 

0 Citovat

A já bych nedoporučil. Pokud si musí pomáhat tímhle způsobem reklamy.

0