Ahoj cestovatelé, potřeboval bych znát váš názor. V červnu se koná ME ve fotbale, naše repre odehraje 2 zápasy v Glasgow. Měl bych k tomuto 2 otázky - myslíte, že se bude ještě hýbat cena letenek směrem dolů ? Aktuálně jsou již letenky z Prahy v dnech našich zápasů (15.6. + 19.6.) strašně vysoko, ale nevím, zda může být ještě hůř. A druhá otázka, prodalo se kolem 20 000 lístků pro naše fans, jenže spojů je podezřele strašně málo, je možné že společnosti zareagují a nějaké lety ještě přidají (GLA, EDI) a tudíž by mohla spadnout jejich cena? Děkuji .

EURO 2020 Skotsko

Založil(a) ve fóru Tipy na levné letenky

Chlapi, jak praví klasik, nenechte prchlivost cloumat svým majestátem. ;) Každý si život zařídí po svém a jak říkal můj mladší brácha, když byl malý: "Každý svého štěstí strojvůdcem". :D Vykašlete se na nějaké off-topic slovní útoky, nemá to úroveň.

Mikire, k tomu cestování na fotbal - určitě to má spousta lidí tak, že vyletí klidně ráno v den zápasu, odpoledne/večer jde na zápas, dá nocleh, max. dva, projde se po městě a letí domů. Ony se totiž ty náklady dost nasčítají. Ubytování bude vyšroubované pořádně vysoko, lístek taky nebyl zadarmo, k tomu letenka, občerstvení na fotbale a po něm, nocleh či dva a máš klidně výlet na dva dny za 10 000 Kč. A pak jsou samozřejmě lidi, kteří si to můžou různě prodloužit, ale ti už si to podle toho umí zařídit a tyhle případy není třeba individuálně řešit. Pak už je vlastně jedno, jestli si na azairu najdou lety přímo nebo s přestupem v Berlíně, Amstru, Londýně či Dublinu.

Já se jen ze zkušenosti snažil poradit, že v době, kdy na zmíněnou Slávii v Barceloně byly letenky z Prahy přes 5 000 Kč, z Budapešti byly stále za 800 Kč. Pak už je každého volbou, jestli se chce táhnout do Budapešti , spojit to s návštěvou města atd., nebo raději poletí přímo, ač za vyšší cenu.

A k té poznámce o workoholicích. Já asi workoholik jsem, to asi jo, ale dělám sám na sebe jako OSVČ a tudíž si třeba můžu vzít kdykoli volno a zaletět si na jak dlouho chci (a na jak dlouho dovolí manželka s malou dcerkou :D). Ale lidi, kteří mají omezené dny dovolené (a já je hodně obdivuju, jak to cestování s takovýmhle limitem zvládají), to mají obecně mnohem složitější. Takže opravdu mohou chtít raději letět na fotbal jen "na otočku".

0 Citovat

Pánové, nevím, co jste včera pili, ale takhle zasrat vlákno.. 

0 Citovat

Nevím co pánové pili nebo nepili, ale principiálně mají pravdu. Nic víc. 


0 Citovat

Kdybychom si tak všichni řekli, že už jsme se napracovali dost a zůstali na podpoře, kdopak by nám na ty sociální dávky vydělával?

0 Citovat

To je stejný, jak když vám někdo řekne, že za 20tis. nemá cenu vstávat do práce, že to raději bude sedět doma a brát dávky  :-(  .


Ale sem to nepatří, já spíš oceňuju Mikira, že se takhle veřejně přizná, jak to má a určitě počítal s tím, že se do něj zde někdo pustí, ale nic víc a nic míň, je to jeho osobní věc.


Mně spíš nejde do hlavy, proč je sociální systém nastavenej tak stupidně, že na dávky atd. většinou dosáhnou lidé, co je nepotřebujou a zneužívaj.

0 Citovat

Téma je Euro 2020 Skotsko a jestli budou levné letenky. Ze 2 stránek má informační hodnotu sotva půl stránky. 

Na plky o sociálním systému a vaše názory na Mikirův život si založte třeba vlastní vlákno. 

0 Citovat

Řekl bych, že i přes všechny ty blbosti off topic kolem už tady k tématu zaznělo všechno rozumného co zaznít mohlo:

- koupit jakoukoliv slušnou nabídku už teď, ceny už budou jen stoupat

- podívat se na odlety z okolních zemí, pokud má možnost (Německo, Polsko, případně i Rakousko, Slovensko nebo Maďarsko)

- nečekat na to, že by aerolinky vypravovaly speciální linky, maximálně se bude dát koupit něco s TS spolu s papalášema, pokud budou doprodávat letadlo a to určitě nebude "za kačku"...

Na nic jiného se tazatel ani neptal...

0 Citovat

Ok Eremi, ale nac ty osobni vypadky? Jasne Mikir je Mikir,ale muzeme preci jen diskutovat  o jeho blahovych routingach bez dalších excesů. Jako promiň, ale lopaty a krumpáče sem fakt přeci nepatří. 

0 Citovat

Máš pravdu,nechal jsem se unést.Nebavi mě jen pořád dokola číst pulstrankove nesmysly od někoho,kdo neví,co s volným časem a myslí si,že to tak mají všichni.Ale jak říkám,máš pravdu a pokusím se to zase ignorovat,doufám,že to vydržím aspoň nějakou dobu.

0 Citovat

Jen doplním.

20k prodaných lístků nezaručuje, že se někdo bude starat, zda tam vlastníci dorazí.  To už je starost majitele vstupenky.


0 Citovat

A já si zase velmi rád přečtu tvé rady a postrehy k cestovani

0 Citovat

gg.bn napsal(a):

Ok Eremi, ale nac ty osobni vypadky? Jasne Mikir je Mikir,ale muzeme preci jen diskutovat  o jeho blahovych routingach bez dalších excesů. Jako promiň, ale lopaty a krumpáče sem fakt přeci nepatří. 

Náhodou je dobré vědět kdo je socka na podpoře a kdo si na svůj život vydělává. 


0 Citovat

gg.bn napsal(a):

Vím, že toho asi budu litovat, ale přesto se zeptám. K čemu ti to je dobre? Zmeni to nebo nějak jinak ovlivní tvuj život ? Když budeš vědět, že tvůj soused je socka, budeš šťastnější?  Jak vůbec poznáš kdo je socka?  A jaké kritéria musím splňovat, abych nebyl socka? Jsem jen prazsky instalater-topenar, dle nekterych by se dalo rict lopata v montérkách, tak by mě zajímalo jak se toto hodnotí pac tomu nerozumím,je mi 29 let a uz ted vim, ze se tim do duchodoveho veku zivit neda (telesne namahave),mam jit treba v 50 delat zubare? Nebo nejsou remeslnici potreba? To si nadruhou stranu nemyslim, kdyz vidim kolik mi lidi plati za práci,spis naopak.Tak bych tě rád pozadal o odpovědi a jinak dal už toto vlákno plevelit nebudu. A ještě jedna otázka, když poznáš, že má někdo peněz dost, máš z toho zkažený den? Dekuji

Vždycky je dobré vědět kdo je kdo. 

Ať si každý definuje socku jak chce, ale i ten poslední agenturní ukrajinský dělník nebo živnostník nebo řemeslník (jakýkoliv) je na společenském žebříčku výrazně výše než ten, co se jen živí na sociálním systému. Tomu se říká solidarita a fungování jakýkoliv společnosti je na tom založené. Něco musím do systému dát a pak můžu brát. A ostatní mě budou brát. A nebo se můžu snažit to ojebat a pak se nesmím divit, že spadnu mezi ty "socky", i když na sociálních transferech třeba mohu mít více než český důchodce. Jasně, pokrývač nebude pokrývat do 65, ale taky jsou firmy, které poptávají vyučené lidi klidně ve vyšším věku. A zrovna řemeslníci nejsou z těch, co se neumí o sobě postarat - a IMHO se budou mít vždycky čím živit (topení nezmizí, kabely nezmizí, prostě manuální práce bude potřeba pořád - a spíš si myslím, že lidí co fakt umí řemeslo spíše ubývá a budou více ceněný, než otitulovaní mlamodyjové z fakult regionálního významu). 

Jasný, vždycky budou lidi, co nebudou chtít dělat, nebo nastavené pravidla obcházet - akorát by bylo dobré mít trochu sebereflexe ;-) A mimochodem řidič může řídit klidně do 65 (a ještě si bude moc vybírat kde chce dělat, těch je nedostatek furt). 

K poslední otázce - je mi úplně fuk, kolik kdo má na účtu. Podle toho fakt lidi nehodnotím.



0 Citovat

Tak se jeste taky  naposledy k tomuto vyjadrim .a zaroven odpovim Alusce ,ano  vedel jsem ,ze pichnu do vosiho hnizda  a jinak si vzpomente, jak se zaplevelilo vlakno  s hadkou o  pocestovani  nebo poanglictovani  mistnich  mest  ( Muscat , Mascat . atd ,, ) ve vlaknu  o lyzarskem stredisku ..

Zrovna  Ahmad  to schytaval  a tusim Tonic tehdy prilil olej do ohne  a vznikla mimo tema prestrelka mezi Liborem .a Ahmadem

Kdyz se to tak vezme ,tak  vlakno a tema  o letenece na fotbal  je vlakno fakt na pul strany  , kde nejlip to asi vyjadril Proky  

Kazdy ma  svou predstavu  ,ja bych treba bez ohledu na to kolik mam, nebo nemam volneho casu jen na fotbal neletel , kdyz uz jsem ve Skotsku  a  budu  vychazet  s  toho, ze jeden zapas je  v pondeli a druhy v patek a na oba chci jit  ,tak proste to do toho  vlozim tyden dovolene a zaroven muzu  v tech dnech ,kdy nebudu na fotbale videt  kus  Skotska 

Nekdo jiny nechce nic videt a leti  rovnou na fotbal  , to me pichnuti do vosiho hnizda vlastne vzniklo s toho, ze eremi napsal , ze mam konecne pochopit ze nekdo pocita  dovolenou na dny  ,ja to chapu,  at pocita  ,ale proc to ma byt prezentovano  stylem, ze  Dublin je totalni nesmysl  a komenty  o nejakych mych  nesmyslnych preletech ?  A do toho pak kritika , jak ziju v Irsku  a dalsi  veci  co tam nepatri ,, ano   i ja pak zacal vypisovat veci  co tam nepatri ,ale tak jak ma kazdy svuj nazor na nejakou cestu nekam .tak ma kazdy  jine nazory  na  ostatni veci  a kdyz to k tomu sklouzne, tak  se asi kazdy vyjadri  co si mysli .. nakonec to eremimu nemam za zle ..ale ani Petr76 ani eremi ,ani kdokoliv jiny nemuzou pak pocitt s tim ze budu mlcet 

Tak jak se nemlcelo a resila se cestina   ve vlakne o lyzovani

Ja si taky radeji budu cist nazory  zkusenych cestovatelu o cestovani   bez  urazek a  vrtani se v mem soukromem zivote,  do ktereho nikomu nic neni ,ale nekdy je to celkem banalni otazka ..alespon z pohledu zkusenych cestovatelu , myslim ze  zrovna  letenka  na Euro takovou otazkou je  ,takze mi nevadi   nekdy  to zpestrit tou vymenou nazoru na jine veci

Nakonec jsem  se podival behem par minut na moznosti  a zjistil ze z Wroclawi do Glasgova je to nejednoussi  tim primym letem  v den toho prvniho zapasu ,ale protoze  nejsem moc zvykly jezdit  na letiste autem ,jen tady na to me nejblizsi  ..tedy do Corku  (.Dublin uz  zvazuju i dalsi  irska letiste ) a v  Polsku ci jinde  v pevniske Evrope auto nemam  ,tak jsem jen na to upozornil,  ze je  treba byt ve Wroclawi v 9 rano a hned byl zase ohen na strese , ze si mam predstavit ze nekteri  jezdi na letite autem

Jiste ,v tomto pripade pojede asi vic lidi  spolecne, mohou se domluvit a bude to pro ne lepsi .nez tam spat ,ale to jsme zase u volneho casu  navic  v nedeli   a nekdo si da v klidu vecer v nedeli to pivko , nebude se starat  o to kde zaparkuje, ani  o auto a  za pul hodky bude z mesta na letisti  busem ...opet kazdeho vec ,kterou nepotrebuju nikomu vnucovat,,  jen to nabidnu jako moznost  tot vse

0 Citovat

Jeden příklad za všechny. Letos se hrálo anglické finale LM v Madridu. Ceny zpatecnich letenek v termínu zapasu z celé Anglie atakovali 20000Kc o cenách hotelu nemluvě. A to je Madrid podstatné větší a levnější město nez Glasgow. Tak neváhej ať nemáš výlet za 100k 😀😀😀

0 Citovat

gg.bn napsal(a):

Dík za odpověď,ale myslím, že to tak jednoduché není.

 Ze zkušenosti vím jak funguje řemeslo OSVC (  já fakturuji vše do posledního sroubku a sklízím za to od mnoha kolegů spoustu posmesku), tim chci říct, že vic nez dost řemeslníků nedani jak ma a ti mi přijdou mnohem horší, než třeba 59lety řidič autobusu se špatným zrakem,který má dostatek sebereflexe pověsit svůj job na hřebík a nějak dožít na dávkách do důchodu. To samé cizinci pracující na černo.

Mimo to abys nejake dávky vůbec dostal,tak musíš, až na drobné výjimky, mnohem více peněz do systému vrazit ,jinak nedostaneš nic. Nezastavam se Mikira ať si dělá co chce je mi to fuk, ale on evidentne vrazil do českého i irského sociálního  systému dost,tak toho, ano naprosto po právu využívá.

 Otázka je zda-li ten systém je dobře nastaven a o tom rozhodují pouze lidé s volebním právem v dané zemi a jelikož je takový jaký je, tak je pro většinu lidí nastaven správně. To je demokracie.

A ano přijde mi škoda plevelit tyto, pro mě skvele stránky, takovými věcmi. Od toho jsou volby a jiné specializované servery.

Setrete Mikirovi naivni routingy,letiste v Ostrave a ja nevim co jeste dal ferove k tématu. Jemu třeba otevřete oči nebo on Vám, to je úplně jedno a ostatní tim (třeba mě a nejen me) zasvetite do daných záležitosti a tento server poroste dal. Proto sem mi mlcejici většina chodíme. Pro rady treba od Eremiho i když vás tim občas štveme. Ne řešit Babise,dávky atd.. aspoň se tedy domnívám, že o tom tato stránka byla a bude. Hezký den


Máte pravdu v tom, že s OSVČ je to podstatně složitější, vím, že drtivá většina odvede je to, co fakt musí (ale má to i svý minusy a taky na to někteří dojedou...), nechtěl jsem to tu příliš zaplevelovat.

59 letý řidič bude samozřejmě zhuntovaný životem a zdraví se na něm nejspíš podepíše (no, nakonec na kom ne?), nicméně bude mít alespoň odpracovaný léta pro nárok, zatímco ti ochcávači systému je prostě mít nebudou. On ten systém ani spravedlivý být nemůže - je to prostě sociální dohoda, že ti méně šikovní a úspěšní nevemou spravedlnost do svých rukou a nevemou si to silou. A tak je to leckde jinde. Je to o míře a sebereflexi (i ten instalatér bez papírů alespoň něco dělá, pak jsou sociální skupiny, kteří nedělají vůbec...). Kolik kam vrazil Mikir je mi fuk, nicméně je logické, že se svým postojem občas narazí.

A druhá pravda je v tom, že to sem až tak nepatří.


0 Citovat

Díky všem za reakce , ikdyz tedy ne vždy k tématu :) Každopádně ještě doplním, ze jsme byli omezeni počtem dni dovolené , konkrétně to byly max. 2 pracovní dny. Lístky jsme nakonec koupili na zápas 15.6.2020, což je pondělí , takže logicky se mohlo letět pouze víkend až úterý. Lístky tam nakonec zakoupeny s přestupem v Bruselu (Charleroi), zpět v úterý s přestupem v Kodani. A teď ještě jeden dotaz , jelikož se u zpátečního letu jedná o přestup i mezi aerolinkami, je nutné se vždy na druhý navazující let znovu odbavit (zavazadlo k odbavení nebude) ? Nebo stačí sledovat značení “transit” a dojít si rovnou k odletove bráně ? 

0 Citovat

Řešil jsem hned v pátek podobný problém a letenky z Prahy na zápas 19.6. už vyletěli přes 7 tisíc i s jedním přestupem (desetihodinovým v Amstru). Nakonec jsme nakombinovali PRG-LTN a LTN-GLA za cca €145. Jsem zvědav, jestli někdo ještě uloví něco lepšího nebo levnějšího. 

0 Citovat

Djokovic83 napsal(a):

 A teď ještě jeden dotaz , jelikož se u zpátečního letu jedná o přestup i mezi aerolinkami, je nutné se vždy na druhý navazující let znovu odbavit (zavazadlo k odbavení nebude) ? Nebo stačí sledovat značení “transit” a dojít si rovnou k odletove bráně ?

Nepíšete s kým letíte, ale obecně se [zejména] u nízkonákladových aerolinek předpokládá, že se odbavíte předem přes internet (což je na rozdíl od odbavení na letišti bez poplatku). 

Co se následování "transitu" týče, tak obecně ano, ale záleží na uspořádání konkrétního letiště. S Charleroi ani Kodaní vám bohužel neporadím, tak dobře je neznám.

0 Citovat

Petr76 napsal(a):

Nepíšete s kým letíte, ale obecně se [zejména] u nízkonákladových aerolinek předpokládá, že se odbavíte předem přes internet (což je na rozdíl od odbavení na letišti bez poplatku). 

Co se následování "transitu" týče, tak obecně ano, ale záleží na uspořádání konkrétního letiště. S Charleroi ani Kodaní vám bohužel neporadím, tak dobře je neznám.


Směrem tam je to Ryanair oba spoje , zpět potom Norwegian + Czech Airlines. Mimochodem celková cena letenek je cca 200 EUR



0 Citovat

Na Charleroi jsou uz v provozu dva terminaly  ,mozna uz by se melo chodit vnitrkem   letim tam za tyden  muzu poreferovat jestli uz   to dostaveli a jak to tam ted maji , naposledy  se chodilo venkem ,zalezi odkud bude druhy let  ,ale spis predpokladam ze budete muset ven  a pak znovu pres kontrolu  ,zatim jen jednou se mi podarilo  zustat   v Charleroi  po priletu tak, abychom pak nemuseli znovu pres kontrolu a sli rovnou na gate

V Kodani jsem letos mel dost casu tak jsem jel do mesta ,takze uz presne nevim  ale predpokladal bych ,ze norwegian tam bude  mit  neco oddelene  od  ostatnich  spolecnosti ,mam pocit ze tam byla  smerovka  do  patra je to tam dost stisnene ty prostory ,ale taky to tam bylo rozkopane pred  terminalem  a mozna tam bude neco noveho

0 Citovat

Charleroi - Na druhy terminal davaji minimum letu, a bylo to oddelene od toho prvniho :D ale v ramci jednoho terminalu je to ok, to transit sel (listopad 2019)

0 Citovat

Já letím na 2 zápasy (s Chorvatskem a Anglií), vyřešil jsem to nákupem letenek Vídeň - Billund - Edinburgh (letenky cca 2000 Kč na osobu s priority a místama) s celodenní návštěvou LegoLandu. Zpátky letím s BA z LHR do Vídně (letenka byla za 1300 Kč). Spíše mě zajímá jak vyřešit přejezd mezi Glasgow a Londýnem. Plánoval jsem přejezd na 21.6. a že bychom jeli vlakem, cesta cca 4:30 - přijde mi časově na stejno než řešit přejezd na letiště a pak se trmácet někde ze STN do Londýna. Každopádně cena jízdenek zrovna na 21.6 je někde okolo 150 GBP za osobu, zatímco v sobotu či pondělí je cena v rozmezí 30 - 50 GBP za osobu. Má tu někdo zkušenost s Avanti West Coast a jejich cenami, že by třeba pustili i tu neděli levněji, nebo radši přeplánovat ubytování?

0 Citovat

Je to zde sice především o létání ale existuje i autovarianta, kterou jsem zvolil já.  Padne na ní 5 dní dovolené. Trajekt Amsterdam - Newcastle s DFDS.  Auto se 4 pasažéry zpáteční za cca 11 000,- Kč. Děleno 4 = solidní cena. Máme také lístky na oba zápasy v Glasgow.  Pondělí fotbal , pak procourat Skotsko, v pátek druhý fotbal a domu. Přidávám jen jako taky možnost.

0 Citovat

Miloš Machů napsal(a):

Každopádně cena jízdenek zrovna na 21.6 je někde okolo 150 GBP za osobu, zatímco v sobotu či pondělí je cena v rozmezí 30 - 50 GBP za osobu. Má tu někdo zkušenost s Avanti West Coast a jejich cenami, že by třeba pustili i tu neděli levněji, nebo radši přeplánovat ubytování?

Dal bych šanci busu (delší, ale podstatně levnější cesta viz https://uk.megabus.com/ - lístky cca 3 měsíce dopředu), nebo zvolil https://www.sleeper.scot/tickets/

0