Ahoj. Vyuzili jsme nedavnou akci s LEVEL a letime s detmi na Vanoce na Martinik a okoli. Bohuzel v Parizi ted radi rekorni stavka a my mame na prestup cas mezi 12-16:30. Cela Pariz je totalne ucpana. Normalne by to v pohode stacilo, metrem by to byla spolehliva hodinka. Letime ve ctrvrtek (12.12.). Letenky mame koupene zvlast (PRA-CDG, ORY-FDF). Zvazujeme Le Bus Direct, ale zacpa ho take zastavi. Ma nekdo nejaky napad, pripadne jak lze zmirnit pripadna skoda (pojisteni?). Drivejsi lety do Parize jsou ted cenove vys nez zbytek cesty. .

Stávka v Paříži - Charles de Gaulle/Orly

Založil(a) ve fóru Letiště

16 reakcí

Ahoj. Vyuzili jsme nedavnou akci s LEVEL a letime s detmi na Vanoce na Martinik a okoli. Bohuzel v Parizi ted radi rekorni stavka a my mame na prestup cas mezi 12-16:30. Cela Pariz je totalne ucpana. Normalne by to v pohode stacilo, metrem by to byla spolehliva hodinka. Letime ve ctrvrtek (12.12.). Letenky mame koupene zvlast (PRA-CDG, ORY-FDF). Zvazujeme Le Bus Direct, ale zacpa ho take zastavi. Ma nekdo nejaky napad, pripadne jak lze zmirnit pripadna skoda (pojisteni?). Drivejsi lety do Parize jsou ted cenove vys nez zbytek cesty.

0

To stihnete v pohodě. Byl jsem tam minulý týden a zas taková hrůza to není. Jedte třeba  Bla bla busem

0 Citovat

DimikUK napsal(a):

Priste neletet pres socialisticky raj jmenem Francie...

Rada k nezaplacení  :-)

0 Citovat

A nelétat do jejich departmánů, když můžete trávit dovolenou na plážích Kuby a Venezuely....

0 Citovat

No ono 4,5 hodiny na přestup mezi CDG a ORY je dost na hraně i kdyby stávka nebyla. V každém případě bylo lepší koupit let s ČSA s příletem v 9 ráno a stihli byste i oběd bez stresu, ale to už teď nezměníte. Každopádně pokud nebudou jezdit vlaky, tak vám nic jiného než vzít přímej bus nezbude.

0 Citovat

muf2muf napsal(a):

Rada k nezaplacení  :-)

Komu není rady tomu není pomoci. 

Stávka a občanské nepokoje (nedílná součást francouzského stávkového folklóru) jsou zpravidla výlukou z plnění cestovního pojištění.

0 Citovat

A který den jsi tam gg.bn přestupoval? Pokud ne až o víkendu, je tvá informace na nic. Od soboty tam řidiči kamiónů zablokovali hlavní tahy: https://www.thelocal.fr/20191207...sel-strike

Nevím ale, jak to vypadá dnes a bude zítra.

@DimikUK: Ve které socialistické zemi byly běžné stávky a protesty? (Ne že by nebyl důvod, ale moc lidí si netrouflo.)

0 Citovat

Ta Francie je fakt nevyzpytatelná.

Můžou stávkovat úplně všichni - zaměstnanci jedné nebo druhé letecké společnosti, zaměstnanci Orly, nebo CDG, taxikáři, řidiči autobusů, kamionů a do toho ještě mohou zapalovat auta žluté vesty. No pak ti také ještě mohou posunout jeden nebo oba lety.

0 Citovat

1. z Vídně to přilétá do Paříže v 09, takže dost času  ale nevím současnou cenu letenek a odkud letíte

2. Co jsem sledoval TV, tak metro jezdí, ale s velkým omezením, snad jen 1/3 vlaků. Ale z CDG vyrážíte, z 1. respektive 2. zastávky, takže pokud vlak pojede, bude na prvních zastávkách prázdný. 
3. Oryval asi stávkovat moc nebudou, protože podle toho co uvádí v tisku, stávkují hlavně zaměstnanci státních drah, kteří mají strach, že stratí výhody. 

Samotný přesun přes letiště Orly není tak hrozný (dokonce ani mezi terminálem 1 - 4), ale aspoň my zažili poměrně dlouhé a podrobné odbavení na secure a tam se to může štosovat. 

0 Citovat

Jinak k tomu Orly na Gaty D a E (Terminal 3) je lepší jít přes kontrolu ze směru od Terminalu 4. Z tohoto směru prakticky vůbec nikdo nechodí, takže tam není žádná fronta. Pokud půjdete ze směru od Terminalu 1 a 2, tak si postojíte ve frontě, jelikož tak jdou všichni co jedou Orlyvalem a vystoupí na T1, respektive i pro T3 je tam napsáno, že máš vystoupit tam, takže takhle jdou všichni. Lepší je tedy jet Orlyvalem až na T4 a jít z něho. Pokud se jede tramvají tak to je vyřešený, ta staví na T4. Busy z CDG asi taky staví na T1 i 4.

0 Citovat

[citace="Libor_S"]

A který den jsi tam gg.bn přestupoval? Pokud ne až o víkendu, je tvá informace na nic. Od soboty tam řidiči kamiónů zablokovali hlavní tahy: https://www.thelocal.fr/20191207...sel-strike

Nevím ale, jak to vypadá dnes a bude zítra.


V pátek, ale netušil jsem, že začal další druh stávky to je pravda,nicméně oproti tomu co zde prezentovala ceska média byl klid. Jinak mám taky doporučení Paříži se příště zdaleka vyhnout, byl jsem tam 3x a 3x stávka..

0 Citovat

Ani v 70. letech, ani nikdy jindy nebyla Velká Británie socialistickou zemí. Já myslím, že Libor_S narážel na to, že ve skutečně socialistických (komunistických) zemích bývalého východního bloku bylo těžko možné stávkovat. 

Na druhou stranu souhlasím, že Francouzi jsou mistři světa ve stávkování a to za výhody, které jsou v jakékoliv jiné evropské zemi nepředstavitelné (odchod do penze už od 52 let v některých státních společnostech, výpočet důchodu ze mzdy/platu za posledních 6 měsíců zaměstnání, 35 hodinový pracovní týden atd. atd.). A souhlas rovněž s tím, že VB v 70. letech byla pod velkým a negativním vlivem odborů.

Jinak k tématu, co jsem se tak díval, vzhledem k tomu, že na přestup máte 4:30, tak bych zvolil Le Direct Bus 3 a modlil se, protože linka A i B RER bude jezdit dnes jen ve špičce ráno a pak od 16:30 a C podle všeho vůbec.

0 Citovat

Ještě tu nebylo zmíněné taxi a uber. Tam určitě nebudou všichni stávkovat. Silnice možná budou ucpané, ale za 3 hodiny by to měl stihnout i tak. 

Jestli vás bude víc, tak to může vyjít i cenově stejně. 

0 Citovat

Vycházel jsem z toho, že tazatel psal s dětmi, nevím, jak je má staré, ale pokud by potřebovaly dětské sedačky, tak by auto museli objednat dopředu a celá rodina by se do něj stejně nevešli, ale to už jsou jen  spekulace :)

0 Citovat

ahoj, vraceli jsme se vcera a Le Bus Direct (3) uplne bez problemu cca hodina.

0 Citovat

.

0 Citovat

Ahoj, dekuji za odpovedi. Prvni zpozdeni bylo uz v Praze, ale ne kvuli Air France. Meli stavku dispeceri v Parizi, tak se vyrazilo o chvilku pozdeji. I pres zakoupene kufry jsme leteli jen s prirucaky, abychom urychlili prestup. To se uplne nepovedlo, protoze letadlo bylo plne, tak nam kocarek a jeden batoh na gatu stejne hodili dolu. Dali nam na to aspon "Priority" samolepku. To nam bylo v Parizi na prd, protoze kocarek neprijel. Teda prijel, ale na jiny pas (nadrozmer), coz jsme nevedeli (prvni let s kocarkem).

Nakonec jsme jeli s Le Bus Direct (necele 2h) a stihli jsme to v pohode. Meli jsme celkem stesti, ze jsme jeli v poledne, kdy neni spicka.

0
16 reakcí