Vznikne nám letecká linka Praha - České Budějovice? :) https://zdopravy.cz/letecka-link...esi-40201/  .

České Budějovice

Založil ve fóru Letiště

19 reakcí

Vznikne nám letecká linka Praha - České Budějovice? :)

https://zdopravy.cz/letecka-link...esi-40201/

0

Kandidat na debilitu roku...

0 Citovat

Aspoň už chápu, proč tak natahují výstavbu té dálnice na jih :)))

0 Citovat

Mě zajímá jaký podnikatel za tímhle výmyslem stojí, snad to brzy vyplave na povrch. Raději kdyby bylo více přímých vlaků z Prahy do Krumlova a dálnice, ale co ATR taky dobré :D pořád to není takový zásah jako Pardubice - Kaluga, ale je to zajímavé.

0 Citovat

To bude super. Po dostavbě dálnice a modernizace žel. koridoru to třeba bude jedno z mála měst na světě, které bude mít dálniční, železniční, vodní a letecké spojení do Prahy. To pak teprve bude ten pravý konkurenční boj

0 Citovat

Marek Sourak napsal(a):

Mě zajímá jaký podnikatel za tímhle výmyslem stojí

Politický podnikatel Zimola? Miloušův kámoš.

0 Citovat

Jak pro cinske turisty? Ved ti uz do Prahy predsa nechodia, od kedy sa zrusila sesterska zmluva s Pekingom. Ci?

0 Citovat

Andrea_Pernik napsal(a):

Jak pro cinske turisty? Ved ti uz do Prahy predsa nechodia, od kedy sa zrusila sesterska zmluva s Pekingom. Ci?

No jo, jenže do Budějic to z Číny přímo nelítá, tak musí přes tu Prahu :D

0 Citovat

Dobrý den,

chceme se stěhovat s manželkou do centra Českých Budějovic, bydleli jsme totiž kousek za letištěm. Neznáte někoho, kdo nabízí levné byty, případně nějaký tip, kde hledat? Narazil jsem na slušný byt tady, hned ten první: https://www.eurobydleni.cz/reali...udejovice/

Někdo zkušenost, je to reálný za tu cenu?

0 Citovat

Tak už se od roku 2024 možná můžeme těšit, pokud to tedy nebudou plané řeči.

https://www.novinky.cz/clanek/ce...u-40407131

2 Citovat

To chci vidět ..

V ČB bydlím a to letiště je černá díra na peníze ,zajímavé je že do toho cpou nesmyslně peníze všichni ať seděl na radnici ten či onen ..

Kousek Praha ,Vídeň ,Linec - utopie že tam bude někdo létat !

2 Citovat

A kam by se asi tam mělo létat? Vnitrostátně asi těžko, takže maximálně tak v létě na dovolenou. Ale to letiště rozhodně neuživí. 

0 Citovat

Lma: To už úplně neplatí, protože od 2020 je jediným vlastníkem letiště JČ kraj, na který město svůj podíl převedlo.

Takže teď tam ty nesmyslné veřejné peníze tečou odjinud :-)

0 Citovat

JČ kraj by se raději měl zamyslet nad dopravní obslužností v kraji. Větší bída to snad asi jinde není. Málo spojů i v atraktivních relacích, neexistující IDS. Železniční linka na Šumavu s velkým potenciálem je v podání GWTR vyloženě tragédie (hlavně že je to spřátelený dopravce), nedostatečná kapacita, uměle prodloužené jízdní doby oproti dobám dřívějším, které stejně mnohdy nestíhají, protože a to se podržte přepravují jízdní kola v nákladních vozech, takový cirkus jsem ještě nikde jinde neviděl.

0 Citovat

Nákladní vozy GWTR pro přepravu kol jsem osobně zatím neviděl, ale na fotce ano. Nevypadá to nejhůř. U ČD se kolo buď předá zřízenci do poštovního vagónu nebo se zavěsí na hák v osobním vagónu nebo se s ním šaškuje v prostoru dveří dle toho, na které straně vlaku se momentálně vystupuje/nastupuje.

Kolo jsem loni nechal přepravovat také s GWTR, ale na trati Mariánky - Bečov v Karlovarském kraji, byly tam háky v osobním vagóně, pohoda, pod dohledem.

Jó, Jižní Čechy jsou cyklistickým rájem. Sice znám Šumavu jen okrajově, pak okolí Budějic a hlavně Novohradsko, Třeboňsko s přilehlou Českou Kanadou již více. Přeprava kol vlakem tamtudy docela ušla.

0 Citovat

Já to s kolem zažil osobně a šílené. Nejenže nakládka a vykládka trvá hrozně dlouho a tím vzniká zpoždění. Ale také do vagónu prší, tehdy sem si na kole nechal brašnu a všechno totálně promočené.

0 Citovat

Když už se tu trošku odbočilo - GW Train je opravdu tragédie jet s tím z ČB na Šumavu kór když jede ta tramvaj bez stolečků a roztečí sedadel pro děti prvního stupně ZŠ je opravdu zážitek ..

Na druhou stranu s těma kolama se alespoň snaží něco dělat ,ČD měli na kola pár míst a lidi to rvaly do vlaku klidně do uličky a nedalo se projít ani na záchod.                                                                                    Ale ty kola to už je přes čáru !! V létě má snad každý spoj z ČB směr Černý Kříž zpoždění právě díky cyklistům -  tomu mají přizpůsobit jízdní řád a já bych se nebál ani přepravu kol omezit či jen na rezervace !

0 Citovat

Kdyby tam jezdily moderní nízkopodlažní soupravy s vhodným uspořádáním pro danou trať, tak by cyklisté problémem nebyly.

0 Citovat

A je to tady ..

Z Budějovic do Turecka a Řecka.

https://www.denik.cz/ekonomika/r...i-202.html

0 Citovat

Odlety z CB.Kde se může parkovat a je někde možné parkovat zdarma?

0
19 reakcí