Dá se zabránit overbookingu rezervací sedadla?

Založil před 6 lety Trefort ve fóru Letecké společnosti

38 reakcí

Ty máš ale smolíka. Já bych to bral sportovně. Pokud nevěříš na osud, statistika už musí hrát v tvůj prospěch.

0 Citovat

Tak já s nimi zažil onen "průser" na letišti ve Vídni, jinak nikde. :) UIA byla náhodnou hodně prozákaznická aerolinka, dokud nezačali šetřit. Takové hladké řešení problémů (online, nemyslím tuto konkrétní situaci přímo na letišti) jsem jinde nezažil.

0 Citovat

mikir napsal(a):

ale  vetsinou kdyz je pruser tak je to na tehle ruskych letistich  i kdyz uz treba ruske nejsou

Mikire, prosím přestaň nám neustále dokazovat jaký jsi ignorant. 

0 Citovat

overbooking je aj stand by?

Lebo ten som zazil raz vo viedni, a nakoniec ma posadili do biznis triedy takze potesilo.

A druha krat v usa, ale tiez nakoniec nasli miesto, bohuzial len obycajne.

0 Citovat

Vždyť je to easy, stačí na letiště přijít o hodinu dřív. Ono se občas stane, že ty doporučované 2 hod. jsou "tak akorát" a opakované zkušenosti s daným letištěm se to špatně odhaduje. 

0 Citovat

@Petr 76

https://cs.wikipedia.org/wiki/Ka...dy_v_Rusku

https://cs.wikipedia.org/wiki/Ka...ajin%C4%9B

0 Citovat

A co tím chceš říct? Takových hovadin ti sem může kdokoliv nasypat....

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/...hody_v_USA

0 Citovat

Letecke nehody na Ukrajine podla Mikira - dve, za ktore nemohli letecke spolocnosti.

0 Citovat

eremi ,cekal jsem to , reagoval jsem jen na toho  ignoranta jak pise Petr76  ,je to mimo tema cele .vim ze v USA  je tech nehod taky hodne  , slo puvodne o nepochepeni joxe ..proste UIA neverim  a neletel bych s nima , stejne jako s Aeroflotem  a nemam chut litat na vychod  ( byvale SSSR ) nic vic nic min

0 Citovat

Už jsi nám to tady řekl asi 100x, nikomu,kdo to ještě čte to nemohlo uniknout,takže nam to uz rikat nemusis, ty si lítej svým milovaným dobytcakem jménem Ryanair a ostatní nech lítat čím chtějí. Mimochodem UIA je asi o 3 úrovně vys než FR a to jsou v podstatě taky low cost.

Nejvíc mě ovšem fascinuji Tvé zasvěcené komentáře a hodnocení věci o kterých vůbec nic nevíš-v tomto případě UIA a Aeroflotu,se kterými jsi letěl kolikrát? Tipuju,že nikdy. Kolikrát jsi byl na nějakém ruském letišti nebo na ruském letišti,když už není ruské abych mluvil Tvou řečí?

0 Citovat

[citace="tonic"]

Letecke nehody na Ukrajine podla Mikira - dve, za ktore nemohli letecke spolocnosti.

Tak se  to uplne vyhodnotit  neda , kazda  spolecnost co lita  nad  vzdusnym prostorem kde  se valci ,litaji rakety atd  ,,za pripadnou katastrofu svym zpusobem muze  i kdyz  ten prostor neni uzavreny ,kazdy ma moznost letet jinudu  ,pochopitelne by oklika stala vic
0 Citovat

Trefort napsal(a):

Chci slyšet, jestli se vyplatí si u aerolinek připlatit za konkrétní sedadlo a nenechat si přidělovat nějaké random. Já si většinou dávám random, když kupuju letenku, protože mi to je jedno. Kdybych ale veděl, že ti, co mají s letenkou booknuté i konkrétní sedadlo, tak se autoamticky nestanou obětí overbookingu, tak bych si za konkrétní sedadlo raději připlatil.

Jak už tu zaznělo,důležité je co nejdřív udělat check in,kdo bude mít černého Petra z cestujících bez statusu se vybírá dle provedení check inu odzadu. Takže buď udělat co nejdříve online check in (hlavně u low costu může koupě sedadla pomoct,protože můžeš udělat check in dřív díky tomu) nebo dorazit na letiště co nejdříve pokud neudělaš check in online a máš z toho takovou panickou hrůzu.

0 Citovat

[citace="eremi"]

Už jsi nám to tady řekl asi 100x, nikomu,kdo to ještě čte to nemohlo uniknout,takže nam to uz rikat nemusis, ty si lítej svým milovaným dobytcakem jménem Ryanair a ostatní nech lítat čím chtějí. Mimochodem UIA je asi o 3 úrovně vys než FR a to jsou v podstatě taky low cost.

Nejvíc mě ovšem fascinuji Tvé zasvěcené komentáře a hodnocení věci o kterých vůbec nic nevíš-v tomto případě UIA a Aeroflotu,se kterými jsi letěl kolikrát? Tipuju,že nikdy. Kolikrát jsi byl na nějakém ruském letišti nebo na ruském letišti,když už není ruské abych mluvil Tvou řečí?

Dobre  UIA v TOP 100  na Skytraxu nefiguruje vubec   ,Aeroflot  22 ,  Ryanair  59...  Byl jsem pred lety v Moskve ,pres Kyjev jsem jel vlakem ,jinak nikde ani  ty nove pobaltske staty  , ovsem usudek si snad muzu udelat  i s toho co ctu   a kdyz hasici  nejspou pripraveni a uhori  41 lidi kvuli neschopnostti  personalu  , nebo  se doctu ze  pilot letadla  jevil znamky opilosti coz sice  Aeroflot poprel , ale presto ho vymenili ,protoze cestujici s nim, odmitli letet,  tak  co si asi tak muzu myslet

Tim bych to uzavrel a vratil to k overbookingu ..v low costech jsem se s zadnym nesetkal, ani  o zadnem neslysel,  proto me puvodni tema facsinovalo ze  ma nekdo 35 % letu  potize 

.A jen si rypnu trosku ,  kolikat si letel s Ryanairem ,ze ho nazyvas dobytckakem ? Merim asi beznych  180 cm a ani ve starych typech sedacek ,ani ted v tech novych s mistem na nohy  problem nemam ,ty starsi mi mozna prisly pohodlnejsi, s mene mistem,  ty nove jsou  s vice mistem  ,mozna trosku tvrdsi ale v pohode , loni jen Ryan   43 letu ,letos uz 8 ...ale klidne poletim s jinymi  ,kdyz  nabidnou neco s Corku at nemusim pres Anglii nebo do Dublinu ,,, KLM me nespasi ani Aer LIngus

0 Citovat

Dobytcak nemusí souviset jen s místem na nohy,ale kulturou cestování.Posledni roky se jim snažím sice vyhýbat,pokud to jde, ale i tak mám s FR za sebou několik desítek letu.

0
38 reakcí