Může mě prosím někdo poradit? 23.3. v 23 hod. v noci přijedeme na letiště Vídeň a odlet je druhý den v 7 ráno do Reykjavíku přes Wizzair. Mám již zaplacené vybrané sedadla a jsme 3 dospělí lidé. Protože máme fakt blbé spojení ze Zlína budeme dosti utahaní a potřebujeme nějaké menší relax ne jen sezení přes noc na židlích letiště ale zároveň nechceme hotel. Napadá mě salonek, ale nevím jak pohodlný je a jak ho získat. děkuji  .

Letiště Vídeň březen 2020

Založila ve fóru Letiště

15 reakcí

Může mě prosím někdo poradit? 23.3. v 23 hod. v noci přijedeme na letiště Vídeň a odlet je druhý den v 7 ráno do Reykjavíku přes Wizzair. Mám již zaplacené vybrané sedadla a jsme 3 dospělí lidé. Protože máme fakt blbé spojení ze Zlína budeme dosti utahaní a potřebujeme nějaké menší relax ne jen sezení přes noc na židlích letiště ale zároveň nechceme hotel. Napadá mě salonek, ale nevím jak pohodlný je a jak ho získat. děkuji

0

Salonek je přes noc zavřený.

0 Citovat

Ve dvou, resp. třech zaplatíte za salonek pomalu to samé co za hotel. Jinak je už x stran k Vídni:https://www.cestujlevne.com/disk...-vie/ ;

není nutné kvůli každé pitomosti pokaždé zakládat nové vlákno.

0 Citovat

no namiesto zaplatenych sedadiel ste fakt mohli investovat do hotela. Prave pozeram, napr. Arion Airport Hotel cez booking vyjde 72 euro na noc pre troch, zastavka vlaku nie je az tak daleko a za 10 minut  ste v terminali

0 Citovat

Taky muzete jet v noci do Bratislavy a pak bud Regiojet, Flixbus nebo Slovak Lines nad ranem  na letiste Viden.

0 Citovat

Pokud nechcete do hotelu, je tam i dost zákoutí kde se můžete natáhnout. Jo, pohodlné to moc není, ale když si pod sebe něco hodíte a pod hlavu třeba nafukovací polštářek nebo cokoliv, tak se přežít dá. 

Jinak pokud jedete ze Zlína a letí vám to až v 7 ráno, tak pokud jedete jen na pár dní někde, tak to stíháte i autem. Ze Swechatu /parkoviště Parktiger za 5€ na den/  jede první vlak na letiště před 5 ráno, jste tam za 5 minut.

0 Citovat

https://www.sleepinginairports.n...-guide.htm

0 Citovat

Já posledně s takto brzkým odletem z Vídně bral hotel Moxy, který je hned naproti terminálu. Večer jsme v klidu dojeli vlakem na letiště, dali si pivo, ráno vstali čerství a šli rovnou k odbavení. Bylo to snad kolem 70 Euro za noc. 

Když člověk projde security checkem, tak ve Vídni jsou i taková lehátka, kde se dá trošku natáhnout, ovšem nečekal bych, že se tam člověk nějak vyspí. Ani nevím, jestli by Vás už večer nechali projít. 

0 Citovat

Projít security určitě jde, v pátek jsme to zrovna absolvovali. Příjezd na letiště po 23hod, rovnou přes security a za pasovkou jsme se natáhli, není to nic extra, ale na pár hodin se to zvládnout dá. 

0 Citovat

Dle mého posledního nepříliš zamýšleného 😊 experimentu lze na boarding pass vstoupit méně než 12 hodin před odletem, i když vám budou klidně na informacích a dokonce i u brány tvrdit, že když máte odlet třeba v 8:30, tak můžete projít až po půlnoci, ale když přijdete a pípnete si u vstupu boarding pass, tak vás turniket pustí. (Z čehož plyne rada na nic se zbytečně neptat a nejdřív to zkusit. 😁) Občas se může stát, že se někdo boarding passu na zítřek bude na security divit, ale pak vás stejně pustí. Jak už je napsáno na webu Sleeping in Airports, lehátka jsou na F a G. Nedá se tam jít s boarding passem na BCD rovnou přes bránu na T3, ale vnitřkem přes T1 to jde, buď pěšky nebo minibusem, který ale nejezdí celou noc (nápisu u dveří nebo na obrazovce? teď už nevím..., že lze shuttle přivolat zvonkem, nevěřte, on tam na to ani žádný zvonek není a blízko sedící ostraha se bude divit, na co se to jako ptáte 🤣).

Ještě jeden háček je u vstupu do salonků - banky prý nechtějí, aby recepční pouštěli klienty dřív než v den odletu, takže vás pustit nemusí.

0 Citovat

J0x napsal(a):

Ještě jeden háček je u vstupu do salonků - banky prý nechtějí, aby recepční pouštěli klienty dřív než v den odletu, takže vás pustit nemusí.

Ve Vidni ani zadne salonky otevrene non-stop nejsou. Maximalne  05:00–00:00.

0 Citovat

To vím taky, ale pro případ, že někdo přijede už večer a než se uloží někde na studené kovové lavici na noc, bude chtít ještě navštívit salonek, např. i proto, že to má s MC World stejně zdarma, je to myslím užitečná informace. 😉 

0 Citovat

Jako nevim co čekáš za radu, buď přečkáte na letišti, nebo holt obětujete peníze za hotel. Jak už bylo zmíněno, líp investovaný peníze by byly do hotelu než do výběru sedadel, ale co už... 

Jinak Vídeň mi přišlo jako dobrý letiště na strávení noci, jak už bylo řečeno, jsou tam i takový gauče, na kterejch se dá celkem pohodlně vyspat. 

0 Citovat

Zuzana napsal(a):

Jinak Vídeň mi přišlo jako dobrý letiště na strávení noci, jak už bylo řečeno, jsou tam i takový gauče, na kterejch se dá celkem pohodlně vyspat. 

Akorát se může lehce stát, že tam večer člověk usíná sám a ráno se probudí uprostřed davu. 😂 

Jinak naproti Air Lounge je čekárna, kde jsou sedadla bez opěrek a u oken i taková pohodlnější skorolehátka.

0 Citovat

Je to teda pouze můj názor,ale kvůli ušetřeným 80 euro zahájit dovolenou tím,že se budu lámat přes noc někde na letišti a minimálně celý další den z toho budu rozbitý mi přijde úplně mimo.Navic,když letim do jedné z nejdražších zemí světa.Ja to mam teda tak,že dovolenou mám jako odpočinek a chci si ji užít od začátku do konce...

0 Citovat

Na tom něco je, na druhou stranu když člověk ví, co dělá, tak se vyspí i na letišti (tedy na některých). Někdo si chce po práci odpočinout spánkem, někdo zas od pracovního řešení, jak spláchnout co nejvíc peněz do hajzlu, šetřením vlastních peněz za hotel. Lidi jsou různí. 😁

0
15 reakcí