Zdravím, měl bych následující dotaz. ČSA nabízí odbavení online, tuším 36 hodin před odletem. Nemám žádné zavazadlo k odbavení, jenom příruční malý batoh. Zajímalo by mě, jak odbavení probíhá? Protože pokud vím, můžu se odbavit online 36 hodin před odletem a pak se jde přímo ke kontrole. Ale když se odbavím online, předpokládám, že dostanu nějaký palubní lístek a ten asi budou chtít vytištěný. To problém není, ale co zpáteční cesta? Když se budu chtít odbavit, tak opět těch 36 hodin, ale nejsem si jistý, jaké budu mít na dovolené možnosti to vytisknout a zda by to nebyl problém mít to jen v telefonu, s ČSA letím prvně. Nebo prostě raději projít klasickým odbavením? To bych měl u nás tuším dostat palubní lístek tam i zpátky. Děkuji za rady.  .

ČSA - online odbavení

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

5 reakcí

Zdravím,

měl bych následující dotaz. ČSA nabízí odbavení online, tuším 36 hodin před odletem. Nemám žádné zavazadlo k odbavení, jenom příruční malý batoh. Zajímalo by mě, jak odbavení probíhá? Protože pokud vím, můžu se odbavit online 36 hodin před odletem a pak se jde přímo ke kontrole. Ale když se odbavím online, předpokládám, že dostanu nějaký palubní lístek a ten asi budou chtít vytištěný. To problém není, ale co zpáteční cesta? Když se budu chtít odbavit, tak opět těch 36 hodin, ale nejsem si jistý, jaké budu mít na dovolené možnosti to vytisknout a zda by to nebyl problém mít to jen v telefonu, s ČSA letím prvně.

Nebo prostě raději projít klasickým odbavením? To bych měl u nás tuším dostat palubní lístek tam i zpátky.

Děkuji za rady.


0

Zdravím,

jsou dvě možnosti online odbavení. 

Můžete dostat mobilní palubní lístek v podobě QR kódu (letenku pak na letišti skenujte z telefonu) a nebo se odbavíte a vytisknete si velký A4 formát palubní vstupenky na papír, který budete mít poté u sebe. 

Samozřejmě si ale také můžete skočit na přepážku kde vám vytisknout normální palubní vstupenku. Buď si můžete vybrat jedno z toho nebo můžete mít klidně všechny způsoby. Na cestě zpět se poté musíte odbavit znovu, také můžete využít “automat” (kiosek) na letišti. Budete k tomu potřebovat znát váš rezervační PNR kód (6ti místný)

Hezký let.

0 Citovat

Dobrý den,


děkuji moc. 

0 Citovat

Tak další negativní změna u ČSA - defakto zrušili online check in.

Formálně sice na webu systém online odbavení funguje, přidělí vám to místa, napíše, že máte odbaveno, ale místo boarding pasu to vygeneruje jen potvrzení, na kterém je napsáno This is not a boarding pass.
A chybí tam ten kód, který se na gatech skenuje, pro boarding pas musíte na přepážku.

Jde o let v Shenghenu, HEL-PRG, jen s příručním zavazadlem.

Volal jsem i na linku ČSA k odbavení, no prý nově musí všichni na klasickou odbavovací přepážku, vystát frontu, aby zkontrolovali velikost příručního zavazadla, na gatech to prý zdržuje. Nejde s tím prý nic dělat.


Takže kdo třeba přiletíte do HEL s jinou společností a mysleli jste, že můžete jen přejít od gatu ke gatu v rámci airside, tak nově to nejde - smůla. Pěkně ven na přepážku a přes security zase dovnitř.


Tímto se ČSA dostává defakto na horší úroveň než klasické lowcosty, u nich online odbavení funguje vždy.


0 Citovat

u odletů z Oděsy (ODS), Bejrútu (BEY) a letenek zakoupených v cenovém balíčku LITE při odletech z Barcelony (BCN), Benátek (VCE), Boloni (BLQ), Frankfurtu (FRA), Helsinek (HEL) a Kodaně (CPH) není možné palubní vstupenku vytisknout předem, vyzvedněte si ji na odbavovací přepážce na letišti.

Je to na stránkách ČSA a není to novinka

0 Citovat

S China Western jsem letěl nepříliš dobrovolně před pár lety a pokud nebudu muset, tak se jim rád vyhnu, novinka nenovinka. 😊 

0
5 reakcí