Chystám se s přáteli do Kambodže a myslím,že nejlepší je přiletět do BKK,ale nevim,jak se levně dostat do REP. Potom do Sihanoukvile asi busem. .

Bangkok - Siem Reap

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

6 reakcí

Chystám se s přáteli do Kambodže a myslím,že nejlepší je přiletět do BKK,ale nevim,jak se levně dostat do REP. Potom do Sihanoukvile asi busem.

0

A nízkonákladová možnost je jet po zemi, např bus ze severního autobus. nádraží v bangkoku na hranici za 220 THB + 5 USD za místo v "taxi" z hranice do Siem Reapu. Dá se stihnout za 1 den. Vlak je levnější a hezčí (čti autentičtější a špinavější), ale pomalejší

Edit: ceny z loňského září

0 Citovat

Jeste lepsi a nizkonakladovejsi vlakem za 60 bahtu a odtud tim sdilenym minivanem (letos v unoru jsme se nedostali pod 10 USD/osoba) - da se to stihnout v pohode za 1 den, my vyjeli v 5.55 z Bangkoku a kolem 16.00 jsme uz dojednavali tuktuk v Siem Reap.
Ze Siem Reap jezdi do Sihanukvile bus.

0 Citovat

tuktuk smiley

0 Citovat

A najali jste si někdo taxi z bkk do POI PET? Popřípadě za kolik.

0 Citovat

Thajská veřejná doprava funguje tak dobře, že k tomu asi není moc důvod. Existujou touristy transfery bkk-rep, ale pokud vím, tak spousta z nich jsou gauneři a podvody jsou na denním pořádku, např. rádi zkouší trik "dneska už dál jet nemůžeme, ale sehnali jsme vám tady u cesty senzační hotel za 500 thb". No a mafiáni v Poipetu jsou samostatná kapitola, ale o tom se dost píše jinde, tak jim snad nikdo nenaletí.

Edit: dokonce snad existují autobusy z letiště BKK přímo na hranici, viz http://en.wikivoyage.org/wiki/Poipet. Každopádně ze severního bus. nádraží odjíždí opravdu často.

0 Citovat

Já bych rozhodně letěl. Cestu po zemi přes přechod v Poipetu jsem absolvoval, bohužel bus prijel příliš pozdě, tak jsem zůstal trčet na hranicích přes noc. Den ztracený a Poipet je odporná, špinavá díra tak jak hraniční města někdy bývají - viz Dubí neblahé, předschengenské paměti.

0
6 reakcí