Dobrý den, máte, prosím, někdo zkušenosti se zrušenými lety v souvislosti s koronavirem? Letecká společnost nám před dvěma dny zrušila let (přes Hong Kong) na Filipíny s tím, že dostaneme plnou refundaci. Měli jsme ale ještě rezervované bydlení přes booking (bez možnosti refundace) a vnitrostátní letenky s Air Asia. Majitelé ubytování stejně jako Booking odmítá jakoukoliv kompenzaci, odkazují mě na leteckou společnost. Ta říká, že mají zodpovědnost jen za svůj let. Z Air Asia se neozvali vůbec. Řešil jste někdo teď podobnou věc s lepším výsledkem?  .

Koronavirus - kompenzace za zrušené lety a navazující služby

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

Ahojte, jen hlásím vyřízení refundace u United Airlines. Měli jsme skupinovou letenku do SF pro 9 lidí, po zrušení letu jsem začátkem května zažádal o refundaci, koncem června vše uhrazeno přes kartu. Je fakt že jsem několikrát volal na infolinku, ale vždy jsem se dovolal. 

0 Citovat

Já mám trochu opačný problém, takovou žravou s Opodem... Měl jsem přes ně 4x letenky VIE - KHE s Ryanem, ty byly z důvodu Covid-19 zrušené a hned po ca. 14 dnech jsem přes jejich chat domluvil voucher, resp. free rebooking přímo na webu Ryanu a koupil a proletěl VIE-CFU. Tedy vše ok.

No a včera mně přišel omluvný email z Opoda s tím, že moji žádost o refund konečně zpracovali, zrevidovali (!!!) a zaslali s požadavkem na Ryan a že již brzy bude vyřízená... Protože s nimi zároveň řeším refund s SAS a Norwegian, tak zatím dělám mrtvého brouka.

0 Citovat

Lukáš Horák napsal(a):

Podle jejich T&C jdou použít dva vouchery na jeden nákup, ale nelze online, takže jedině asi volat, možná si s tím poradí i české zastoupení. 


Díky, kupovat ow letenku s přestupem v LIS pro 2 na 4 různé rezervace, abych na každou uplatnil po 1 voucheru by nebylo nic moc. 

0 Citovat

Ahoj,


- letenka PRG-LHR na konec září: koupeno 10.7., let zrušen 24.7. (BRITISH AIRWAYS)

- letenka PRG-BCN na půlku října: koupeno 4.5., let zrušen 30.7. (RYANAIR)


Máte podobné zkušenosti?

Chápu, že lety nejsou asi zrovna naplněné, ale jak chtějí aerolinky motivovat lidi, aby znovu začali cestovat, když takto jakoukoliv chuť akorát zadusí?


Ondra

0 Citovat

ondratra napsal(a):

Ahoj,


- letenka PRG-LHR na konec září: koupeno 10.7., let zrušen 24.7. (BRITISH AIRWAYS)

- letenka PRG-BCN na půlku října: koupeno 4.5., let zrušen 30.7. (RYANAIR)


Máte podobné zkušenosti?

Chápu, že lety nejsou asi zrovna naplněné, ale jak chtějí aerolinky motivovat lidi, aby znovu začali cestovat, když takto jakoukoliv chuť akorát zadusí?


Ondra

Ta Barcelona (Ryanair) je divna máme letenky 15-18.10.20, a nic zrušeného není. 

0 Citovat

Parkvia.com nam po 4 mesicich a nekolika urgencich pres ruzne komunikacni kanaly vratila penize za zrusene parkovani v Berline. Pres ne uz parkovani nebudeme objednavat a platit dopredu, sami nikdy nic nenapsali, ze by neco chteli vracet.👎

0 Citovat

Zhruba po mesici a pul vracene penize  za neuskutecneny let  od Lufthansy v plne vysi ,mozna tomu pomohla zadost  o chargeback , tam  ale bylo zahajeno rizeni tepve pred  14 dny 

0 Citovat

3.8. nám Singapore airlines zrušili let do Sydney a dnes mi přistály peníze na účtu. Díky kurzu jsem dostal ještě o 6 tis víc. SUPER!

Takže dnes mám všechny peníze od ANA, ETIHAD a SINGAPORE zpět, zbývají jenom zoufalci od Lufthansy - let zrušen 18.3. a pořád nic. Dnešní info z call centra je že toho mají hodně...

0 Citovat

Ryanair mi let, který se měl uskutečnit začátkem července, zrušil v polovině května. O refund jsem žádal 21.5. Voucher jsem odmítl. 2x jsem pak refund řešil na chatu a dneska (7.8.) mi od Ryanairu přistálo 303 € na účtu.

Jiný let, který se měl uskutečnit koncem března, mi Ryanair zrušil v půlce března. Hned jsem tehdy poklikal žádost o refund (to ještě šlo jednoduše tlačítkem na webu, bez vyplňování formulářů atd.) a během snad 3 dnů jsem měl peníze zpátky na účtu.

Takže za mě je přístup Ryanairu velmi dobrý. Bojuji s TAPem, od půlky června nekomunikuje - slíbený potvrzovací mail, natož slíbený refund, nepřišly. Teď běží už asi měsíc žádost o chargeback.

0 Citovat

Singapore Airlines, tak to jsem zvědavý. Já to měl přes Pelikána do NY, takže předpokládám, že to vrátí přesně, ale víc ani nechci. Hlavně, když to přijde.

0 Citovat

Ahojte,

potrebovala by som poradit. Koncom srpna mame letenky z Prahy do Norska (na vikend) a dalej na Island (na tyzden) a potom spat. Lenze Norsko od 8.8 zavadza povinnu karantenu pre ludi prichadzajucich z CZ, takze logicky ten navazujuci let na Island nedame. Bohuzial letenky su kupene cez Kiwi a ten sa k tomu postavili tak, ze ak tie lety nezrusi letecka spolocnost mame smolu a nemozu nam nic vratit... nemate nejaku radu ako na to? Alebo sa mozem s dovolenkou aj peniazmi rozlucit :/ ? Dakujem krasne :)

0 Citovat

B je správně. Ale můžete vynechat Norsko a koupit si letenky přímo na Island, myslím, že se stále dají koupit za levný peníz (netvrdím, že z Prahy).

0 Citovat

záleží na tarifu v jakém je to koupený (možnost změny termínu, nebo dokonce vrácení letenky?),

pak pokud to máš přes kiwi, tak ještě i na ochotě kiwi to s aerolinkou vyřizovat.

nepíšeš s kým letíš, aby se to dalo aspoň odhadnout, někdy i to kiwi jde obejít a vyřídit si to s aerolinkou napřímo,

ale velmi pravděpodobně to skutečně zrušit nepůjde, pokud let poletí, aerolinku většinou nezajímá, jestli (a proč) můžeš/nemůžeš letět. je pár výjimek, kde je možné dosáhnout aspoň přesunu na jiný termín, zeptej se přímo u aerolinky, a doufej, jestli se s tebou budou bavit, když to máš přes kiwi.

A jinak je to spíš zakázka na cestovní pojištění, které by takové případy mělo krýt, pokud to máš sjednané.

A nebo nějakých bussiness a flexi tarifů, které možnosti storna/změny mají vždy, ale to se většinou bavíme o jiné ceně..

0 Citovat

Já bych ještě zkusila vydržet, když nás dali teď Noři do karantény, může bejt za 14dnů všechno jinak, samozřejmě je to stejně risk, ale třeba budete mít štěstí a karanténa se zruší, pokud nám to tady třeba klesne. Ale to je všechno na křištálovu kouli :-(

0 Citovat

A co dokoupit let do Norska, aby dalsi navazoval, pokud jde o nizkonakladovky? S tranzitem snad problem nebude.

Na splneni norske podminky v dalsich 2 tydnech to nevypada. Denni prumer pod cca 150 asi nebude.

Jinak ale proc se loucit s dovolenou? Naklady na letenky jsou u techto destinaci obvykle zanedbatelne oproti celkovym, takze si kdyz tak kupte nove.

0 Citovat

Dakujem pekne za vsetky odpovede.

Je to kombinacia letov smerom tam Norwegian airlines (Praha-Oslo a druhy let Oslo-Reykjavik) a potom smerom spat je to CSA (Reykjavik-Praha). A jasne, vzdy sa da kupit nova letenka o tom ziadna ale mna mrzi ta nulova flexibilita od kiwi...nam by stacilo ak by nam  dovolili posunut let na dobu, ked uz nebude platit podmienka karanteny, ale tuto moznost odmietaju a hovoria mi, ze si mam kupit uplne novu letenku. A zaroven mi nie su ochotny poskytnut udaje nutne na komunikaciu s Norwegian - kedze som to nekupovala ja ale kiwi, nemaju tam moje cislo kreditky ale ide to cez kiwi.

Inak tarif je bohuzial neflexibilny, pretoze to bolo kupovane este pred zaciatkom covid krize...

Skusim este teda par dni pockat, mozno Norwegian sam zrusi ten let a ked nie tak sa skusim prebojovat ich customer support :D

0 Citovat

Posun letu by nesel ani pri nakupu primo od aerolinky, nicmene priste bude lepsi se Kiwi vyhnout z jinych duvodu. Mozna to nekdo opravi, ale ten muj navrh na tranzit s propadnutim 1. letu by snad mel jit. Pokud jste Slovaci, nezijete v CR a vyhnete se odletu z Prahy, muzete mit i ten uvod v Norsku.

0 Citovat

Dobrý den, mám dotaz. Dnes ve 12:30 odlétáme z Prahy na Lefkádu. Nedopatřením jsme nestihli vyplnit elektronický formulář o vstupu do Řecka. (vše jsme dělali hrozně na rychlo). Tudiž nemáme QR kód. Sedíme ve vlaku na cestě do Prahy a lámeme si hlavu co teď..? Pustí nás? Jde to řešit na Letišti snad vyplněním formuláře? Musíme si zaplatít test na Covid? Prosím poraďte, pokud máte někdo zkušenost nebo víte něco více než my. Mockrát děkuji a přeji hezký den. 

0 Citovat

Teď už to vyřešíš asi jen tak, že ti někdo pošle jeho PDF a ty ho edituješ na svoje údaje. Bez toho prostě neodletíš. 

0 Citovat

Do letadla nepustili ani lidi, kteří měli ve formuláři malou technickou chybu, takže pochybuju, že bez QR kódu odletíte. Ale dejte vědět, zajímá mě jak to dopadlo :)  

0 Citovat

Dobrý den. Podařilo se tu někomu již získat za zrušený let od Czech Airlines peníze místo voucheru? Já jsem ty vouchery chápala ještě na jaře. Ale vystavili mi ho i teď za let zrušený v září. Přitom očividně nebyl zrušen kvůli koronaviru, ale z důvodu poklesu poptávky (dříve provozovali ten let každý den, teď jen v pátek a v neděli). Letenku jsem si kupovala už loni, tak mě takové chování pěkně štve :( 

0 Citovat

Áčko napsal(a):

Do letadla nepustili ani lidi, kteří měli ve formuláři malou technickou chybu, takže pochybuju, že bez QR kódu odletíte. Ale dejte vědět, zajímá mě jak to dopadlo :)  

co znamená malá technická chyba? 

0 Citovat

technicka chyba uz bude coskoro nepodstatna, tipujem, ze do tyzdna GR leti do zoznamu ku spanielom, bulharom a spol

0 Citovat

Také se podělím o svou zkušenost s vracením peněz za zrušený let. Bojovali jsme s TAP Portugal, což byl opravdu tvrdý oříšek. Koncem března nám zrušili dubnový let, nabízeli přebookování nebo voucher. To jsme opakovaně odmítali a požadovali vracení peněz, což TAP samozřejmě odmítli. Po více než měsíci bezúspěšného dohadování jsme zažádali banku o chargeback. Nakonec jsme uspěli a před 14 dny jsme všechny peníze dostali zpět. Sice to trvalo několik měsíců, ale to, že jsme peníze z TAPu vůbec dostali, je samo o sobě malý zázrak. Chce to být vytrvalý a nenechat se odradit větami typu „Voucher a adekvátní náhrada“ atp.

0 Citovat

Alexandra napsal(a):

Také se podělím o svou zkušenost s vracením peněz za zrušený let. Bojovali jsme s TAP Portugal, což byl opravdu tvrdý oříšek. Koncem března nám zrušili dubnový let, nabízeli přebookování nebo voucher. To jsme opakovaně odmítali a požadovali vracení peněz, což TAP samozřejmě odmítli. Po více než měsíci bezúspěšného dohadování jsme zažádali banku o chargeback. Nakonec jsme uspěli a před 14 dny jsme všechny peníze dostali zpět. Sice to trvalo několik měsíců, ale to, že jsme peníze z TAPu vůbec dostali, je samo o sobě malý zázrak. Chce to být vytrvalý a nenechat se odradit větami typu „Voucher a adekvátní náhrada“ atp.

Tak to jste dobrá, že jste něco takového zvládla! Já ke své smůle nejsem vůbec hádavý člověk :(

0