Ahoj všem cestovatelům,  chtěla jsem se zeptat, zda někdo ví, jak je to s letenkami zakoupenými teď u společnosti Wizzair.  Pokud si koupím letenku na červen a situace se nezlepší - tedy buď moje země, nebo cílová destinace budou stále uzavřeny a nebude možné letět, vrátí mi wizzair peníze, popřípadě vystaví mi voucher na budoucí lety? Nebo se už teď chrání nějakou klausulí , že nepojistí žádné budoucí lety, které se kvůli Koroně nebudou moci uskutečnit? Děkuji moc,   .

Wizzair - nově zakoupené lety v časech COVID

Založila ve fóru Letecké společnosti

Není zač, kdybys přišel na něco dalšího, tak to sem hoď 😅

0 Citovat

K mému Larnaca-Skopje jsem ještě přikoupil Skopje-Larnaca :D Spolu s Londýnem jediná destinace na dřív jak začátek června.

0 Citovat

To Moldavsko bych fakt nedopoučoval:

""Flights can only be resumed for those countries that have also lifted restrictions," Dodon said, citing Belarus, Turkey and the Czech Republic, which did not introduce restrictions or announced they would lift them in May."

Překlad je strojový.
https://cotidianul.md/2020/05/08...-chisinau/

0 Citovat

doctorex: Však Moldavsko bylo jen tip na sledování, jak se to v něm vyvine - zatím má zákaz letů a hned po jeho platnosti řadu linek nahranou v systému. Tak zůstane jen u tipu 😉

Poletím? 😀


screenshot-20200511-142908-com-wizzair-wizzairapp.jpg

0 Citovat

Mám taky koupené, nicméně dle stránek na letišti dnes normálně přístávají/odletají letadla ergo Luton je taky v provozu, takže se bojím, že let nezruší :( :D 

0 Citovat

Michal napsal(a):

Poletím? 😀

Pokud hovoříš o 2021, tak zajisté 😁

0 Citovat

Jakub Langer napsal(a):

Pokud hovoříš o 2021, tak zajisté 😁

Ony do něj zbývají 3 dny? 😅

0 Citovat

tobiasek6 napsal(a):

 se bojím, že let nezruší :( :D 

kus chlapi, nemuzou vam vyjit vsechny "investice" na "spekulativni" lety.  Cim min vam tech "tipu" vyjde, tim vlastne pro vsechny lepe, protoze se Evropa rozletava. I diky Wizzu. Na tomto treba prodelate 10eur, ale jiste z predchozich operaci ve Wizz loterii mate vydelano na nekolik eurovikendu na otocku. Ne ze bych vam to zavidel, jsem velmi prejici clovek, jen tepu do vaseho zpusobu obohacovani se na ukor krvacejicich aerolinek. Takova vychcana ceska  ulicka mladeho cesko-slovenskeho letenkoveho investora.

0 Citovat

Danieli, není to o nic vychcanější, než získávání cashe aerolinkami za lety, o kterých moc dobře vědí, že nepoletí ;)

+ pokud to náááhodou poletí, rád bych se dozvěděl, jakou kličkou toho Wizz dosáhne.

0 Citovat

https://www.hermesairports.com/p...id-19-info


Based on the measures taken by the Government to limit the coronavirus pandemic and to safeguard Public Health, all flights are banned until 28 May 2020, with the exception of cargo flights between the airports of Cyprus and the airports of all Member States of the Council of Europe, including Iceland, Liechtenstein, Norway (European Economic Area (EAA)) and Switzerland. Technical flights are excluded from the ban, after obtaining a special approval by the Safety Regulation Unit of the Department of Civil Aviation of the Ministry of Transport, Communications and Works.


It is also added that flights to the Republic of Cyprus without passengers will be allowed for those wishing to leave the island. Larnaka airport is open and in operation 24/7. Pafos airport terminal is closed to public access until further notice.

 

Podle jejich webu dokonce prodloužili zákaz letů do 28.5. Takže lety,  co tam dnes mají, jsou pravděpodobně přílety bez cestujících a následně odletí z Larnaky s cestujícími, což možné je. Londýn - Larnaka tedy není možné letět, opačný směr ano, ale pochybuji, že tam Wizzair vypraví prázdné letadlo.

0 Citovat

Zajímavé... tak se tam aerolinkám vyplatí asi létat i když jsou na příletu prázdné (a nebo přece na výjimku někoho přepravují?), neb tam létá Bulgaria Air ze Sofie (a dá se to koupit) a Aegean se tam taky nějak divně teď točil s Atheny, Soluň, Londýn a Manchesterem. 

0 Citovat

Další příležitost pro adrenalinové spekulanty, byť ještě ne 100% oficiální.


poznamka-2020-05-12-001051.png

0 Citovat

Tak podle Wizzair jsou už jen 2 volná místa na let Larnaca-Luton a stále to drží. Vypadá to, že nakonec chcou letět. :-D

0 Citovat

485 € za jednosměrný let po Evropě? To je dobrý úlet a asi i důvod, proč ten let stále drží v systému. Když si ho nějaký hejl koupí za peníze místo kreditu, hned to vylepší cashflow.

0 Citovat

Michal napsal(a):

Poletím? 😀

Je to špaténka, bohužel nepoletíš a ani ostatní se v polovině května na Kypr nepodívají ...

0 Citovat

Polsko prodlužuje omezení na hranicích/vstup cizincům do 12.6 - https://www.irozhlas.cz/zpravy-s...5131257_pj

V rezervačním systému jsou ještě některé lety např. z Gdaňsku na konec května, jak to vidíte s koupí na kredity ? :) 

0 Citovat

dobre, hura do toho! samozrejme zarezervovat max. pocet cestujicich at uz to cinka! buffet si kouse nehty

0 Citovat

Daniel, ja to beriem ako hru ako si skratit tieto jednotvarne dni :D

A ked spominas Buffeta, vlastne je to take intro do investovania, musis sa orientovat v tisickach kombinacii a mat prehlad kde co sa uzatvara a podobne :)))

a ked sa jedna o eticku stranku ... je to 50:50 - Wizzair ponuka lety o ktorych vie, ze na 99 percent sa neuskutocnia, ale cash zhrabne.

A ci to je menej "ojebavacske" ako nejake 3x, 1x alebo error fare vseobecne ... to uz necham na zvazenie:)

0 Citovat

sorry, viz me hejty vyse. ve hre muzes vyhrat ci prohrat. zde vyhrajes vzdy, protoze si rychlejsi nez wizz,ktery na oznameni o ruznych uzavirkach reaguje pomaleji nez Michalove, Kobracci a jim podobni, kteri z jejich pohledu na tom nakrapou velke prachy. Prijde mi to neeticke, dvojnasob v teto dobe, kdy vetsina aerolinek je na suchu. Skoro si preji, aby po konsolidaci leteckeho prumyslu, ke kteremu vzhledem k dobre financni kondici lowcostu a masivnimu subvencovani klasik nejspis nedojde, stouply ceny letenek alespon desetinadobne, ubylo by idiotu z rad proletariatu a bylo by vic mista pro nas, idioty z rad burzoazie.

0 Citovat

ano, da sa povedat, ze je to "cisty zisk" - lenze vzdy dostanes len kredit, o ziadne realne peniaze sa nehra. 

mna skor fascinuje ten Wizz pristup, kedy maju kalendar otvoreny pomaly dva dni dopredu a vedia ze sa lietat nebude. ... Ryanair aspon vsetko vymazal.
Ale ved o tomto je cele CL nie? ako vyhrat nad aerolinkami :D najlepsie tuto situaciu ilustruje toto


aero-meme.jpg

0 Citovat

porad to nechapu, urcite nejsem v boji ja vs. aerolinky. brutal promo/errory jsme proleteli vsichni, ve srovnani se soucasnou situaci se ale financni reditele nad tarify v byznysu za 400eur na druhou stranu sveta jen smeji a vzpominaji na zlate casy. Ono ceny letenek po otevreni nebe spadnou, aerolinky musi nalakat lidi zpet do svych ocelovych ptaku, to je ma spekulace. A za svuj cash si vyberu aerolinku ktera se mi bude libit nejvic. Takze drzim cash a zlato a akcie biotechnologickych firem, ne vouchery. Si delam prdel zde. Navic wizz je ma nejvic nepopularni aerolinka, ale to uz jsem opet zabehl nekam mimo.

0 Citovat

tak Larnaca - Londyn 15.5. už je zrušená, teď přišel info email ... jaká je teda aktuální další možnost?


Slovensko má zatím zákaz civilních letů do 14.5. a v systému jsou lety na 17.5. a 18.5. takže je možné sledovat, zda se zákaz prodlouží

0 Citovat

cluj-zaragoza moj tajny tip :D

0 Citovat

Vratil vám za Larnaca - Londýn 120%? Mě jen 100%

0 Citovat

kobracek napsal(a):

Vratil vám za Larnaca - Londýn 120%? Mě jen 100%

áno 120%.

0