Ahoj všem cestovatelům,  chtěla jsem se zeptat, zda někdo ví, jak je to s letenkami zakoupenými teď u společnosti Wizzair.  Pokud si koupím letenku na červen a situace se nezlepší - tedy buď moje země, nebo cílová destinace budou stále uzavřeny a nebude možné letět, vrátí mi wizzair peníze, popřípadě vystaví mi voucher na budoucí lety? Nebo se už teď chrání nějakou klausulí , že nepojistí žádné budoucí lety, které se kvůli Koroně nebudou moci uskutečnit? Děkuji moc,   .

Wizzair - nově zakoupené lety v časech COVID

Založila ve fóru Letecké společnosti

Nene. Myslel jsem tento. Uplně dole to EC 261/2004. Když se to rozklikne , je tam formulář, kam se ale nejde dostat.

https://wizzair.com/en-gb/inform...contact-us

 

Já to odeslal jen proto, abych měl nějakou jejich odpověď. Až mi dojde, hned to budu dávat na to Evropské spotřebitelské centrum. Nepředpokládám, že by WIZZ dobrovolně něco zaplatil.

 

 

 

0 Citovat

Tak tento formulář mi nešel taky a divil jsem se tomu, dokud jsem si pořádně nepřečetl popis: "This web claim form shall be used for all flight delay, cancellation and other type of claims submitted by claim management companies, lawyers or law firms, on behalf of passengers, or claims assigned to them by passengers .".

0 Citovat

Mıchal napsal(a):

U své žádosti, kde píšou, že zcela jistě bude zpracována do 30 dnů, mám už uplynulých přes 40 dnů. Vypadá to krásně surrealisticky.


Mně tedy připadá surrealističtější, že jsem podal žádost za sebe a drahá polovička taky za sebe, abychom nemuseli řešit plnou moc, a mně na žádost o kompenzaci za stejný let nedošla odpověď vůbec a jí došla, ale oslovovali v ní mě. 😂

1 Citovat

Tak na ten mail, co doporučoval Michal už mi přišla odpověd, že mám použít formulář. Tak jsem zkusil ten od tebe Joxi a narazil jsem na další problém. Když se tím prokoušu a zadám kod rezervace, tak vyskočí místo odletu a příletu. Ale v příletech už není možné vybrat Aqaba, protože ji ted nelétají a nechce mě to pustit dál. Kdo poradí??

0 Citovat

Tak tam asi dám Ammán a bude to :-)

 

Edit. Tak tudy cesta nevede. Snad poradí bulva

0 Citovat

Zkusil jsem teď zadat do formuláře číslo rezervace ke zrušenému letu Vídeň-Olbia (zrušili celou linku) a jde to. Vymazání Akaby se jim zřejmě obzvlášť povedlo.

0 Citovat

Hele, poslal jsem jim "service" complaint, že na to, co měli odpovědět za 30 dnů, neodpověděli za 40 dnů. Tak kreativně vyber jiný předmět ;)

0 Citovat

Právě na tom pracuju :-)

0 Citovat

J0x napsal(a):

Zkusil jsem teď zadat do formuláře číslo rezervace ke zrušenému letu Vídeň-Olbia (zrušili celou linku) a jde to. Vymazání Akaby se jim zřejmě obzvlášť povedlo.

To bude asi tím, že Olbii normálně létají. Ta Aqaba se vlastně nikdy neletěla, takže jaksi není v systému. Co oni dělají je ale neskutečné.

0 Citovat

Pár let nazpět jsem použil ještě tyto emaily a čísla. Snad pomůže.

officialcases3@wizzair.com

customerrelations1@customerservices.wizzair.com

 

+420225850035

+421233046989

0 Citovat

Díky. Už jsem to odeslal jak radil Michal. 

0 Citovat

Taky to tak asi udělám, protože na tu původní automatickou zprávu, že se tomu budou do 30 dnů věnovat, odpovědět nejde.

0 Citovat

Dobrý den,

mám dotaz, mam koupenou letenku pro 3 osoby, ale nakonec poletime jen 2, když neudělám žádný storno, přijde mi dodatečně od wizz air "poplatek"  za neuskutečneny let? 

0 Citovat

Nepřijde.
Nikdo ti neprokáže, respektive nemůže tě trestat, když nenastoupíš do vlaku, letadla, busu. Za lístek jsi zaplatil, takže je po tom každýmu dopravci kulové.

0 Citovat

Wizzair s námi hezký vyjeb@l. Unexpected circumstances beyond their control bez dalšího rozvedení.


screenshot-20220821-173211-gmail.jpg

0 Citovat

A co jsi Michale čekal!? Že ti pošlou prachy :-))

 

0 Citovat

Kdo nehraje, nevyhraje ;)

0 Citovat

niemandos_1 napsal(a):

A co jsi Michale čekal!? Že ti pošlou prachy :-))

 

Čekal jsem výmluvu na COVID nebo jinou, ale aspoň trochu rozepsanou. Mimořádné okolnosti mimo jejich kontrolu. To se nenamáhali ani s tím, aby něco vymysleli :-D

0 Citovat

Tak máš jejich reakci. To je vše, co jsi potřeboval. 

0 Citovat

Presne rovnaký vygenerovaný mail - od slova do slova - som ako odpoveď dostal aj ja ohľadom celkom iného zrušeného letu. Takže to treba brať asi ako zahrievacie kolo. 

Teraraz som v druhom kole - žiadal som dokladovať tie "mimoriadne okolnosti". počkám mesiac - predpokladám, že na to neodpovedajú a pôjdem do tretieho kola - sťažnosť na príslušný orgán v krajine odletu - u mňa Spanielsko. 

0 Citovat

"Standardní" postup Wizzu zřejmě vypadá takto: a) počkat do konce 30denní lhůty, b) odeslat obecné kecy o mimořádných okolnostech, c) čekat, až začne zákazník řešit případ s nějakým úřadem.
Já jsem tedy v jednom případě nedostal odpověď vůbec, tak jsem na to přes jejich formulář podal stížnost - očekávám, že mi v lepším případě odpoví zase těsně před koncem 30denní lhůty.
V podmínkách mají, že se ta lhůta počítá od podání stížnosti nebo od dodání dokumentů, takže očekávám, že mě s koncem lhůty můžou požádat o nějaký dokument, aby si ji zase o 30 dní prodloužili, pokud už to tedy nemají úplně na háku.

0 Citovat

Tak je naprosto zřejmé, že to tak dělají schválně. Snaží se co nejvíc lidí odradit a znechutit. Já dokonce v historii letů nemůžu dohledat ten do Akaby :-). Osobně počkám jen na odeslání prvni odpovědi a pak už budu řešit jinde.

0 Citovat

mispi napsal(a):

Presne rovnaký vygenerovaný mail - od slova do slova - som ako odpoveď dostal aj ja ohľadom celkom iného zrušeného letu. Takže to treba brať asi ako zahrievacie kolo. 

Můžeš nasdílet tu slovo od slova stejnou zprávu, prosím? Dá se to použít jako důkaz, že je to jen výmluva.

0 Citovat

u mňa takto

Wizz Air Customer Relations 9 <customerrelations9@customerservices.wizzair.com> 10. 8. 2022 13:38 (pred 12 dňami)     komu: mne             Dear Mr. xxx

Thank you for contacting Wizz Air Customer Service Department.

We are sorry to hear about the inconvenience you experienced due to the cancellation of your flight.

Please kindly note, that we take all reasonable measures to operate flights while ensuring passengers’ safety and comfort, yet sometimes unexpected circumstances cause unavoidable disruptions.

The above referenced circumstances, as per the European Regulations 261/2004, fall into the category of Extraordinary Circumstances, therefore, we regret to inform you that no compensation is due.

“(14) As under the Montreal Convention, obligations on operating air carriers should be limited or excluded in cases where an event has been caused by extraordinary circumstances which could not have been avoided even if all reasonable measures had been taken. Such circumstances may, in particular, occur in cases of political instability, meteorological conditions incompatible with the operation of the flight concerned, security risks, unexpected flight safety shortcomings and strikes that affect the operation of an operating air carrier.”

in compliance with the European Regulation 261/2004:

“An operating air carrier shall not be obliged to pay compensation in accordance with Article 7, if it can prove that the cancellation is caused by extraordinary circumstances which could not have been avoided even if all reasonable measures had been taken."

Should you have any further questions we will be delighted to answer them.

Wizz Air wishes you a good day.
 
Kind regards,

NATALIIA FEDOROVA
CUSTOMER SERVICE DEPARTMENT  |  Wizz Air Hungary Ltd.  (member of Wizz Air Group)
wizzair.com

0 Citovat

Třeba se Wizz začne chovat o neco málo líp (i kdyz osobně tomu moc neverim,  možná je vyjde levneji cas od času zaplatit pokutu - pokud jim tedy vubec nějakou daji): https://hungarytoday.hu/wizz-air...nt-office/

1