Ahoj všem cestovatelům,  chtěla jsem se zeptat, zda někdo ví, jak je to s letenkami zakoupenými teď u společnosti Wizzair.  Pokud si koupím letenku na červen a situace se nezlepší - tedy buď moje země, nebo cílová destinace budou stále uzavřeny a nebude možné letět, vrátí mi wizzair peníze, popřípadě vystaví mi voucher na budoucí lety? Nebo se už teď chrání nějakou klausulí , že nepojistí žádné budoucí lety, které se kvůli Koroně nebudou moci uskutečnit? Děkuji moc,   .

Wizzair - nově zakoupené lety v časech COVID

Založila ve fóru Letecké společnosti

ok, tak čakam, vdaka za rady


0 Citovat

Ruská ruleta: OHD-DTM na 2.6. za 919 MKD. Zatím ani tamější hlavy pomazané netuší, co zítra schválí.

0 Citovat

Mig21 napsal(a):

aha takže tomu rozumiem, čiže povodny kredit nevracaju, ale aj tak let Y9EB8V bol zruseny a ziadal som refund, nekupil som si ziaden wizz discount ani inu službu, takže mi ešte visia 35e, čiže 42e s tym 20 percent, kde to mam teraz vymahat?

to sis vážně myslel, že kreditem zaplatíš např. 40 euro za letenku a při stornu letenky ti 40 euro kredit zůstane a ještě dostaneš 120% další kredit? ... takže by ti dali víc jak dvojnásobek placené částky?

0 Citovat

:D

0 Citovat

https://www.echr.coe.int/Pages/h...spx?p=home

0 Citovat

@tomasvlasak

Ano myslel, ale sak som zistil, ze to tak nie je, ale aj tak 20 percent kreditu potesi :)

0 Citovat

Nějaký tip na investování?

0 Citovat

Dnes (sobota 30. května 2020), počínaje 10:30, uspořádá vláda Severní Makedonie zasedání prostřednictvím videokonference.

https://libertas.mk/sednica-na-v...30-chasot/

0 Citovat

V Severní Makedonii je nouzový stav prodloužen o dalších 14 dní.

https://translate.googleusercont...zm6tsnwd9w

0 Citovat

Připadá mi to jako s auty - čím horší popelnice, tím více bezpečnostních zabezpečení.

0 Citovat

Koukal jsem na Mia.mk. Ale znamená to taky uzavření hranic a letišť? 

0 Citovat

to z toho není zatím zřejmé

0 Citovat

Game over. Lety jsou sold-out. 

0 Citovat

do 15.6.

0 Citovat

No vida, jak jste to ty kluky z Wizzu naučili:-) Teď berou bank.

0 Citovat

Pak že šmelina nemůže být k ničemu dobrá... 😀

0 Citovat

Vyhrál jsem ! Včera když jsem přišel z hospody jsem v alkoholovém rauši koupil Barcelona-Skopje 6.6 :D

Na příští týden jsou k mání letenky na Litvu, ale ta už se asi otevírá což ??

Jinak tedy vyčkávat  na Polsko na 6.6 nebo si to zaruletovat rovnou, příp. jiné tipy ? 

0 Citovat

Co takové Norsko? Ale nemám teď sílu to prověřovat.

Norway     Limited lockdown (12/3). Gradual lifting from 27/4. Borders closed (16/3) -20/8. No foreign pax -15/6. 10-day quarantine on arrival -15/6.

 Minitip pro hráče: TZL-MLH na 3.6. za 33 KM.

Proč? Bosna od 1.6. otevírá hranice a letiště, ale pouze pro Chorvaty, Srby a Černohorce. Let je levný tedy nevybookovaný. Nejspíš se nepoletí. Jdu do toho? Ne, tak velký hráč nejsem a žádný kredit mi neexpiruje.

0 Citovat

Co tak zvysne lety z 2. polovice juna- MLA?

https://www.reuters.com/article/...SKBN2370C7

0 Citovat

Vypadají OK, ale raději kombo se Skopje, kde je slušná šance dalšího prodloužení :D

0 Citovat

Chápu to dobře že se tady ojebává konkrétní dopravce na rušení letů, které podniknout ani nechcete prostr. následných refundací? Nepřijde vám to jako bezdůvodko a morálně docela žumpa?

0 Citovat

Pro někoho to může být už za hranou, já to vidím jako šedou zonu ... sice se kupuje letenka, u které doufáš, že jí wizz zruší a reálně tedy opravdu letět nechceš, ale na druhou stranu podvod to ze strany kupujícího není, jako neetické by to asi označit šlo, ale podvod rozhodně ne, zkrátka sis zakoupil službu a při zrušení letu akceptuješ nabízenou možnost ... stejně tak minimálně na začátku si do toho musel dát svoje peníze, takže aerolince se zlepšilo cash flow, které teď pravděpodobně nutně potřebuje, nevrací ti bonus na účet (kartu), na čemž by reálně o těch 20% přišla a byla ztrátová ... taky někdo v rámci spekulace koupí let, který se nakonec uskuteční, takže aerolince zaplatí za jinak neobsazené místo. ... jaký je rozdíl mezi tím, že si koupím letenku Praha - Kišinev za účelem obchodní schůzky, kde může jít o miliony, ale od aerolinky dostanu jen cenu letenky + 20% navíc v kreditu, který můžu utratit pouze za její lety v budoucnu, pokud tedy nezkrachuje dříve než kredit využiju, nebo tím, že si tu stejnou letenku koupím "ze srandy"? ... reálně ti ani nikdo úmysl nedokáže, i za normálních okolností můžeš přece mít koupených víc letenek a využít jen některé, ať už ze zdravotních, pracovních či jiných nepředvídatelných okolností, za poslední roky jsem pár nevyužitých letenek také již zaplatil

0 Citovat

Ještě nabízím jinou perspektivu - motivace aerolinky Wizzair k neprodávání letů, o nichž ví, že se neuskuteční. Ještě na začátku května bylo běžné, že i několik dnů po oznámení prodloužení zákazu letů, byly dané letenky v prodeji. Můj odhad je, že si aerolinka vylepšovala cashflow, ačkoli dávno věděla, že dané lety nepoletí.

Perspektiva č. 2: Polštář pro případy, když máš s nimi nějaký let v příštích týdnech a je možné, že se poletí, ale bez tebe. Wizzair na rozdíl od značné části velkých nízkonákladovek nenabízí žádnou formu zvýhodněného rebooku. Takže jakmile nějaká země vyhlásí zákaz vstupu pro občany ČR, ale zároveň nezruší lety, propadne ti letenka.

Perspektiva č. 3: Wizzair ti stejně v nejbližších měsících peníze za zrušené lety nevrátí. Místo toho je devalvuje na kredit s expirací dva roky. Tímto aspoň oddálíš expiraci kreditu. O převod na peníze si s pár denním zpožděním můžeš až následně požádat.

0 Citovat

VIE-MXP a VIE-AGP 15.6. asi nepoletí, do 15.6. by měl platit zákaz letů do/z Itálie a Španělska.

0 Citovat

Do 15.6. včetně? 

0