Ahoj všem cestovatelům,  chtěla jsem se zeptat, zda někdo ví, jak je to s letenkami zakoupenými teď u společnosti Wizzair.  Pokud si koupím letenku na červen a situace se nezlepší - tedy buď moje země, nebo cílová destinace budou stále uzavřeny a nebude možné letět, vrátí mi wizzair peníze, popřípadě vystaví mi voucher na budoucí lety? Nebo se už teď chrání nějakou klausulí , že nepojistí žádné budoucí lety, které se kvůli Koroně nebudou moci uskutečnit? Děkuji moc,   .

Wizzair - nově zakoupené lety v časech COVID

Založila ve fóru Letecké společnosti

Podle https://metropole.at/coronavirus-in-austria/ budou destinace Belgrade, Graz, Innsbruck, Kiyv, Kosice, Milan, Nice, Prague, Split und Warsaw až v druhé vlně (tedy od 22.6.), ale to je konkrétně zmiňován Austrian Airlines, ohledně létání wizzu nic konkrétního, jen, že v červenci chtějí mít až 55 destinací z vídně

0 Citovat

UK a IRL majú lockdown do min 18.06, ale pozor vacsina letov funguje normalne (napr. do Portugalska), chcelo by to zistit krajiny kde maju Uk zakaz (napr. z UK Malta do min. 30.06)

0 Citovat

Grécko, Francúzko a Nemecko otvoria od 15.06

Zdroj: https://www.thenational.ae/lifes...-1.1025796

0 Citovat

Je to tak divne napísané, myslia tym zakaz vstupu cudzincov, tým pádom napr VIE-ATH na zajtra 02/06 mozu letiet len Gréci a ostatný majú smolu? Čiže buď pojde len prázdne lietadlo alebo to zrušia? No uvidíme



0 Citovat

Mig21 napsal(a):

UK a IRL majú lockdown do min 18.06, ale pozor vacsina letov funguje normalne (napr. do Portugalska), chcelo by to zistit krajiny kde maju Uk zakaz (napr. z UK Malta do min. 30.06)

Celkem optimisticky vidím Polsko-Anglie. Vzhledem k tomu, že Poláci chtěli letiště otevírat letiště ve třech vlnách, moc nevěřím, že od šestého si k sobě pustí letadla z Anglie.

0 Citovat

Ano, ale je to risk, zakaz platí len pre cudzincov, obcania PL mozu prijst spat domov z UK a hned do karanteny, takze tie lety nemusia byt zrusene

0 Citovat

Nemohl jsem si pomoct, ale mělo by to být ok 😀


screenshot-20200601-161544-com-facebook-lite.jpg

0 Citovat

Vrací se 120 % i při úhradě kreditem nebo už jsem moc rozmazlený? :D

0 Citovat

My to točíme kreditem už od počátku 😀 Super je tak proměnit vratku kreditu za auto nebo hotel. Z půlroční platnosti jsou rázem 2 roky a s 20% bonusem k tomu. 

0 Citovat

No, mám se od vás tady ještě hodně co učit :D

0 Citovat

Polsko:

LOT dnes zrušil mezinárodní lety do 19.6., v kombinaci s omezením sedadel (příkaz hl.hygienika) na polovinu a uzavřením hranic do 12.6. + uzavřený schengen do 15.6. se otvírá další porce investičních letenek  - např do Izraele...  Jdete do toho?

0 Citovat

LOT není Wizzair a daná situace není zákaz letů. Wizzair se může zabejčit a létat všemu navzdory. Risknout overbooking, kompenzace z něj, dodržet všechny požadavky hygieniků. Obzvlášť jestli jim bigdata vyjedou mezi pasažéry známé firmy se spekulativními nákupy...

0 Citovat

Přesně :D

Každopádně SQL dotaz na zákaznické účty, které během května nakoupily víc jak 10 stornovaných letenek na květen, nebude moc složitý a porovnání jeho výsledků se seznamem pasažérů už vůbec ne.

Nicméně nosná myšlenka byla, že to, co dělá Lot, není na základě vládního nařízení a Wizzair může, ale nemusí následovat. Polské orgány nejspíš vydají další zpřesnění pravidel mezinárodní letecké dopravy, co omezí lety do některých zemí. Avšak je to jen dedukce na základě minulých prohlášení a názor politiků mezitím mohl projít evoluční proměnou.  

0 Citovat

Zdar investoři, jak je to u Wizzu s Flexem? koupil jsem z investic letenku na maltu pro dvě osoby, ale druhá osoba nakonec nemůže letět. Půjde zrušit z rezervace jen jedna osoba s refundem za kredity na 90 dní, nebo musím stronovat celou rezervaci ?

0 Citovat

Nemám vyzkoušeno, ale Flex se platí na každou osobu zvlášť, tak by to teoreticky mohlo fungovat

0 Citovat

Tak jo, odpovím si sám.. :) se strachem v očích se mi podařilo druhou osobu z rezervace vyškrtnout a mít rezervaci jen pro sebe. přebytek má přijít na kredity

0 Citovat

Tak s Wizz jsem  ruletu dnes prokoučoval.  Včera vyhlásil lot začátek letů do KTW na 20.6 a zároveň KTW letiště oznámilo pravděpodobné prodloužení zákazu po 6.6. Večer jsem spekuloval, kolik kreditu do toho od vložím a kam, odložil jsem to ,no do rána mě Wizz předběhl a zcela nečekaně vše z PL v noci do 14.6. zavřel.... 

Tak si teď musím spravit chuť na Turkish, od 10.6. prodávají 3  denní rotace z Prahy do IST za akční ceny a přitom Praha není mezi destinacema, do kterých se 10.6. budou rozlétávat.  Podle mě je to možná lepší akce  do Asie než právě řešený Nágpur.  

0 Citovat

Na spravení chuti (i když já měl zase štěstí a má intuitivní letenka Bergamo-Varšava 8.6 už hlasí "vyprodáno") tak todle by měla být pro následující dny "jistota" - Moldavsko a Gruzie 


1.png
2.png

0 Citovat

Gruzie už je fuč (nejde ani check-in). Malta a Polsko ve stadiu lehčí klinické smrti. Sold-out, ale ještě jde udělat check-in.

0 Citovat

Takze momentalne ostava len ten Kisinev vsak Tam som sa v rychlosti splasil a trochu neuvazene investoval 50% kreditu uz pred tyzdnom (ktory mohol za ten cas byt reinvestovany :) a stale cakam, kedy to uz zrusia.

0 Citovat

No z/do KUT ostali v systeme este posledne 2 junove dni. Kupujete?

30.6. (VIE, PRG, ATH, GDN, KTW, WAW, WRO)

29.6. (RIX, KRK)


0 Citovat

Malta už taky nejde, ráno se mi povedlo Kutaisi, tak jsem se ted  vykreditoval na KIV-LCA 

0 Citovat

indierock napsal(a):

No z/do KUT ostali v systeme este posledne 2 junove dni. Kupujete?

30.6. (VIE, PRG, ATH, GDN, KTW, WAW, WRO)

29.6. (RIX, KRK)


Tak jsem koupil KRK

0 Citovat

tobiasek6 napsal(a):

Nemohl jsem si pomoct, ale mělo by to být ok 😀


včera dopoledne koupeno , před 15 min došel mail o zrušení a kredity jsou rozmnoženy :-D 


Diky za tip


0 Citovat

Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne :D

Moldavsko rozhodlo, že od 15.6. létá (https://cancelaria.gov.md/sites/...06.20.pdf)

70 € imaginárního kreditu rázem fuč, ale třebas Kypr ještě podrží. Moldovani nejsou ani v jejich druhé vlně povolených zemí :D

0