Ahoj všem cestovatelům,  chtěla jsem se zeptat, zda někdo ví, jak je to s letenkami zakoupenými teď u společnosti Wizzair.  Pokud si koupím letenku na červen a situace se nezlepší - tedy buď moje země, nebo cílová destinace budou stále uzavřeny a nebude možné letět, vrátí mi wizzair peníze, popřípadě vystaví mi voucher na budoucí lety? Nebo se už teď chrání nějakou klausulí , že nepojistí žádné budoucí lety, které se kvůli Koroně nebudou moci uskutečnit? Děkuji moc,   .

Wizzair - nově zakoupené lety v časech COVID

Založila ve fóru Letecké společnosti

Nová doba - přežije jen ten nejsilnější, ten kdo se přizpůsobí na nové podmínky. A v letectví to platí dvojnásob. Např. Smartwings nemá žádnou šanci (a to ani se státní pomocí pokud nebude dlouhodobě opakovaná). 

0 Citovat

@Michal

Chceš říct, že zákazník, který si koupí letenku přes oficiální prodejní kanál dopravce, krade? 

[/citace]

To netvrdím. Ja jen psal, že je u nás zakořeněné to přísloví, že když kradou oni, tak já můžu krást taky. Ty ale nejsi zákazník, který si kupuje letenku v dobré víře, že odletí. Ty si ji kupuješ s tím, že neodletíš a chceš na tom vydělat. Není to krádež, ale je to nemorální. Na aerolinku poukazuješ, jak se chová nemorálně, ale to samé děláš sám a argumentuješ stylem: když oni, tak já také. A o tom jsem psal. Proste česká nátura. No a proto jsme v takovém rektu, jak momentálně jsme. No nic. Toto je můj poslední příspěvek nadlouho tady. Dám si pauzu stejně jako Daniel a spousta dalších štamgastů, jak tu někdo psal, že to bude fajn.

0 Citovat

Apeluji na všechny a prosím, nechme těch zbytečných řečí a věnujeme se informacím o letech Wizzairu, situaci s otevíráním letišť a zemí a tipům na koupi. 

0 Citovat

Rosm napsal(a):

Tak prodloužení  pozastavení letů Wizz z Polska do konce června už se rýsuje :  

Společnost Wizz Air bude nucena alespoň jednou prodloužit pozastavení všech tras Polska . Ve středu, během živé konverzace na Facebooku s uživateli internetu na maďarském webu Klubu cestovního ruchu Corvinus, to potvrdil manažer firemní komunikace Andras Rado - Wizz Air. Na otázku o letech z Polska uvedl, že kvůli omezením existuje mnoho náznaků, že společnost Wizz Air nezačne lety z Polska alespoň do konce června .


Tohle je odkud? Nikde nemůžu najít.

0 Citovat

Vzhledem k tomu, že od 1.6. obnovili vnitrostátní lety a zaznamenal jsem naopak, že by se měly i kolem poloviny června otevřít hranice k sousedům, tak se mi nezdá moc pravděpodobné to, co psal Rosm.

0 Citovat

Podle mě, je to odtud https://www.fly4free.pl/wizz-air...-z-polski/

0 Citovat

Jedna věc je podle mě otvírání hranic a druhá otvírání letišť pro mezinárodní dopravu.

Jsou daná fakta- LOT začal sice lety po PL 1.6., ale např Katowice plánuje kvůli viru ve Slezku letět až 20.6

- mezinárodní lety LOT nezačne dříve jak 20.6

- stále platí zákaz obsazování letadel na víc jak 50% - což je LOTu jedno, ale nízkonákladovkám myslím ne

 a pak ještě to vyhlášení WIZZ na facebooku, že si myslí, že začnou Polsko létat až od července mě vede k názoru, že min. lety koupené z/do KTW specielně(- u ostatních letišť možná dřív) mezi 15.-19.6. budou dřív nebo později stornované

0 Citovat

Myslím, že i Polákům došlo, že prostě ty hranice otevřít budou jednou muset a čím dřív, tím líp pro ně. Situace se velmi dynamicky vyvíjí (viz třeba to Moldavsko), nejdřív to vypadalo, že Poláci budou dál zavření, teď už že otevření hranic je otázka dní, možná týdnů a případně, že hranice otevřou 15.6. - viz třeba https://kafkadesk.org/2020/05/20...e-15/ ; A pokud otevřou hranice, tak nedává smysl dál dlouhodobě držet uzavřený letiště.

Takže můj tip je, vzhledem k tomu, že Wizz určitě začne lítat při první možné příležitosti (co LOT je zcela irelevantní), že by to mohlo být kolem poloviny června (druhá věc je kam). Uvidíme...


0 Citovat

Kdyby někdo nevěděl kam


fb-img-1591357683998.jpg

0 Citovat

Zdravím mozem letiet s Wizzairom VIE-ATH 13.06? Aké podmienky musím splniť aby nebol problem?


0 Citovat

Nechtěně se mi podařila otáčka kreditu VIE-GDN na rok 2021. Zrušena linka i na rok 2020. 

0 Citovat

Mig21 napsal(a):

Zdravím mozem letiet s Wizzairom VIE-ATH 13.06? Aké podmienky musím splniť aby nebol problem?


Řekové by měli pouštět do Athén až od 15.6.

0 Citovat

Poláci prodloužili zákaz letů z Polska do 16.6, wizz systém je ale na lety 15,16.6. stále otevřený...

https://tvn24.pl/biznes/z-kraju/...20-4603741

0 Citovat

Koupeno wroclaw-reykjavik na 15.6..

0 Citovat

4.6. jsem si nechal vrátit 120% za zrušený let a ještě dnes to nemám, všechny předchozí byly hned. Stává se to , nebo je potřeba se ozvat Wizzairu?

0 Citovat

Koupil jeste nekdo neco z Polska na 15.6? Porad se to prodava, tak jsem lehce nervozni :-D 

0 Citovat

Též ještě kredit z 4.6 nepřišel (rušená Gruzie)

Na 15.6 mám Polsko - Oslo a ještě Alesund 

0 Citovat

Zdravím. Měl jsem stejný problém s čekáním na kredit za zrušený KIV-CRL. Volal jsem na Wizz Air (linky jsou teď volné, celý hovor trval 4,5 min.), problém jsem nahlásil. Důvod neproplacení mi operátor nesdělil. Obratem do 10 minut let zrušen a kredit na účtě, navíc s neomezenou platností.

Budu pořizovat také KTW-TRF na 15.6., pak vidím potenciál ještě v letech BUD-NQZ.

0 Citovat

tiez sa mi to stalo teraz, zruseny Gdansk na leto 2021 (a to som planoval preletiet :D) a kredit este nic. ved este maju 72 hodin ci ako to je.

0 Citovat

Danny.709 napsal(a):

Budu pořizovat také KTW-TRF na 15.6., pak vidím potenciál ještě v letech BUD-NQZ.

Toho 21.6. ?

0 Citovat

Qlk napsal(a):

Toho 21.6. ?

Původně jsem myslel 14.6., ale neočekávám otevření letů do konce června - Kazachstán zasáhl Covid později než Evropu a MZV uvádí otevření mezinárodních letů ve více fázích, přičemž Maďarsko není mezi prvními. Letiště v Nur Sultanu se mnou ale nekomunikuje.

0 Citovat

tonic napsal(a):

tiez sa mi to stalo teraz, zruseny Gdansk na leto 2021 (a to som planoval preletiet :D) a kredit este nic. ved este maju 72 hodin ci ako to je.

U mě pořád nic. Jak dlouho na to vlastně mají?

0 Citovat

kredit uz nabehol

0 Citovat

Pořád nic... Co ostatní?

0 Citovat

no u mna to bolo 48 hodin, neviem ako u teba

0