Ahoj všem cestovatelům,  chtěla jsem se zeptat, zda někdo ví, jak je to s letenkami zakoupenými teď u společnosti Wizzair.  Pokud si koupím letenku na červen a situace se nezlepší - tedy buď moje země, nebo cílová destinace budou stále uzavřeny a nebude možné letět, vrátí mi wizzair peníze, popřípadě vystaví mi voucher na budoucí lety? Nebo se už teď chrání nějakou klausulí , že nepojistí žádné budoucí lety, které se kvůli Koroně nebudou moci uskutečnit? Děkuji moc,   .

Wizzair - nově zakoupené lety v časech COVID

Založila ve fóru Letecké společnosti

Čekat na pondělí/úterý až Rumunsko prodlouží zákaz letů do Británie a zakáže Portugalsko. Nebo investovat do letenek ze Slovneska, co jsou dřív jak za čtrnáct dní a dané státy nejsou na whitelistu. Podle Slováků se změny budou oznamovat s cca 2 týdenním předstihem.

0 Citovat

Michal napsal(a):

Nebo investovat do letenek ze Slovneska, co jsou dřív jak za čtrnáct dní a dané státy nejsou na whitelistu. Podle Slováků se změny budou oznamovat s cca 2 týdenním předstihem.

Tedy IEV 24.6., LWO 22.6., LTN 22.6.

0 Citovat

Zajimavy, co ted Wizzair vymysli. LTN-ATH na 19.6 porad drzi, byt je to sold out od 18.6 dale.. 


Stejne tak LTN-LWO se na zitrek porad prodava, to se asi tedy poleti, nic tomu nebrani krome karanteny :-(. IEV-ATH by se ale zitra letet nemel, ale taky se porad prodava....

0 Citovat

Karanténa Wizzairu už tradičně v ničem nebrání. Těm brání jen zákaz letů nebo málo prodaných letenek. S letadlem, kde se cena letu vyšplhala až na 150 € klidně poletí s prázdným, ačkoliv 99% bude mít zákaz vstupu nebo nařízenou karanténu ;)

Nejspíš hošani zkouší lobbovat za změnu nebo jen nestíhají všechny informace sledovat a vše hned rušit.

0 Citovat

IEV-ATH má letět zítra v 6:20 - opravdu to je i na webu letište Kyjev pořád jako "on time"...

0 Citovat

Co nové trhy - Finsko?

Počkáme jestli dnes Wizz začne létat nebo blafuje?

https://valtioneuvosto.fi/en/art...-ennallaan

0 Citovat

Je mi jasny, ze ten LWO z LTN asi poleti, tam bude poptavka uz asi velka. Ale nechapu ty Atheny z Kyjeva uprimne. No uvidime.. a taky porad ofiko nezrusili 19.6 Atheny z Londyna, takze ani nemam co dal investovat. Tezky to zivot :-D 

0 Citovat

Nejde ale jen o karanténu, ne? Vypadá to jako, že budou teprve uvažovat o znovuobnovení letů, ne?


Moreover, after the epidemic situation in Ukraine stabilizes, the government will consider the relaunch of air travel with Cyprus, Montenegro, Georgia, and Greece starting July 1.

Read more on UNIAN: https://www.unian.info/society/u...33708.html

0 Citovat

Karantena jen na lince LTN-LWO, ostatni by se letet nemelo. Ani z Ukrajiny, ani z UK to Recko. Snad to jeste zrusi. Ale chtit to opravdu proletet, tak me tenhle pristup dost nastve, cekat a zrusit to par hodin pred odletem, docela podpasovka. 

0 Citovat

To je tak, když EK de facto zrušila kompenzace za zrušení 14 dní před odletem. Stačí říct, že koronavirus. 

0 Citovat

Kdy bude čas změnit ten LTN-LWO?

0 Citovat

Zitra po obede asi vymeknu. 

0 Citovat

no mne po 4 dnoch neprisiel kredit (let ruseny telefonicky, to bol ten problem ze rebookovali lety automaticky na najblizsie termin) .. este to necham tak, mam tam par investicnych este..

0 Citovat

Pojďme to odlehčit. Na co pak použijete ty stovky, ne-li tisíce euro vyspekulovaného kreditu? Vezmete mici na výlet? Poletíte o Vánocích?

0 Citovat

letna dovolenka 2021 dvoch rodin + kufre :D

0 Citovat

Já si zatím jen kompenzuju ztráty...

0 Citovat

Praha-Tirana kazdy mesic na vikend :-). Pak take Kutaisi ci Varna z Prahy, kdyz se budu nudit. Doufam, ze otevrou i dalsi zajimave linky. Kisinev bych si dal take znova.. snad tedy aspon minimalne nezrusi ty, co jsou ted v planu. I proto jsem zacal investovat pozde, driv jsem nemel motivaci - z Prahy byla nabidka Wizzairu chaba. 

0 Citovat

Rosm napsal(a):

Co nové trhy - Finsko?

Počkáme jestli dnes Wizz začne létat nebo blafuje?

https://valtioneuvosto.fi/en/art...-ennallaan

Dnes Wizz nema v plane ziadne lety z/do Turku, az v stredu je tam GDN a KUN.

0 Citovat

Michal napsal(a):

Čekat na pondělí/úterý až Rumunsko prodlouží zákaz letů do Británie a zakáže Portugalsko.

Ano maju/mali schvaleny zoznam 12 krajin s 30 dnovym banom od 18. maja. Oddnes z nich vyskrtli Rakusko, Nemecko, Svajciarsko. 

Na ostatne 9 aspon podla tohto statusu by ban mal zostat aj nadalej. 

(pozn.: mapa pod statusom zobrazuje krajiny, z ktorych nie je potrebna karantena)

Teda pri Wizz spojeniach ide o: Belgicko, Francuzsko, Holandsko, Spanielsko, Taliansko, UK.

Situaciu vyhodnocuju podla kriteria- pocet novych pripadov za poslednych 14 dni na milion obyvatelov s podmienkou hodnoty pod 5. Tuto podmienku splnili spominane Rakusko, Nemecko, Spanielsko. Blizko je aj Taliansko. 

Take UK je na tom najhorsie, teda najvacsia pravdepodobnost pokracovania banu, no ked si zoberieme take Svedsko, ktore ma asi 4x horsie cisla ako UK a nema ban a bezne ho nalietavaju, tak neviem, ako sa dnes rumunske INSP a CNSU rozhodne :-D


romania.png

0 Citovat

 Z kreditů jsem  19.5. (byl flex za 1E) koupil letenky na příští rok do pro mě ještě moc neprobádaných bývalých států  SSSR, současný kredit budu muset trochu posouvat - pokud tedy o něj nepříjdu díky možná rozlétané Ukrajině. 


0 Citovat

Inak "dakujem" za radu, ze po zruseni letu je mozne prebookovanie letov aj po termine odletu (resp -3hod pred odletom, kedy su bezne povolene zmeny). Mam to teda uz v systeme zablokovane.

Je mozne este nieco robit v tomto pripade? Skusim infolinky, povodny cas zruseneho odletu je dnes o 14:45 a zmenit si uz mozem len let naspat.

EDIT: cez infolinku to nastastie slo rebooknut. 

0 Citovat

No pokud neruší tu Ukrajinu a Luton s Řeckem tak v tomhle hazardu končím protože došly žetony a stálo mě to dcl dost, pokud zruší tak jsem stejně v plusu jen tak jedna lowcost letenka kvůli té Kišiněvi, takže stejně žádná sláva 😀

0 Citovat

Athény-Luton zruší i ten zbytek. Už kromě sold-out ve výběru zmizla původní cena a objevilo se "no flight".

Jinak jsem se naučil, že se vyplatí si počkat na tutovku (vydání zákazu/jeho prodloužení), než se spoléhat, že támhle někde by za týden dva mohl být prodloužen zákaz. Rušení je rychlejší (a jistější) a člověk to tak víckrát protočí.


ateny.png

0 Citovat

To už fakt vypadá, že ATH-IEV se poletí..., přece to nezruší pár hodin před odletem?


Letiště ATH mi právě potvrdilo, že let normálně zítra bude. To jsem blázen...

0 Citovat

Vypada to na zradu :-( 

0