Ahoj všem cestovatelům,  chtěla jsem se zeptat, zda někdo ví, jak je to s letenkami zakoupenými teď u společnosti Wizzair.  Pokud si koupím letenku na červen a situace se nezlepší - tedy buď moje země, nebo cílová destinace budou stále uzavřeny a nebude možné letět, vrátí mi wizzair peníze, popřípadě vystaví mi voucher na budoucí lety? Nebo se už teď chrání nějakou klausulí , že nepojistí žádné budoucí lety, které se kvůli Koroně nebudou moci uskutečnit? Děkuji moc,   .

Wizzair - nově zakoupené lety v časech COVID

Založila ve fóru Letecké společnosti

Hehe tak toto je uz ina uroven :) https://www.fly4free.pl/oszustwo...kodowanie/

0 Citovat

To jsem blázen...


Greece, which originally planned the start of the tourist season for July, will open its borders to foreign visitors from 29 countries from June 15. And Ukraine was not included in this list either.


From June 15, Greece opens the borders for tourists from 29 countries, but Ukraine is not included in this list.



0 Citovat

Tak to je hodne zajimavy. Wizz asi jede nejakou novou taktiku :-D 

0 Citovat

Uff, doufám že to tak je, nerad bych odepisoval i když s tím už počítám

EDIT: není to stará informace?  

0 Citovat

Dnes som obdržal kredit za mnou zrušený let s Wizzflexom a následne kredit 20,99€ za zrušený let ATH-LTN. Zákúpil som dalšiu letenku za 42e. Z ktorého kreditu mi bolo strhnutých tych 42e? z toho 480zl alebo toho 20,99€?  Má ten kredit teraz spoločnú platnosť do 2022 alebo mi 15.9.2020 vyprší ten s wizzflex? Dik za radu


wizzair.png

0 Citovat

Najprv sa strhne z toho, ktorý má najkratšiu expiráciu. Ak dobre počítam, v platnosti máš celý kredit 20.99 € plus zvyšok z kreditu 480.64 zl. Ak nevyčerpáš zvyšok toho spodného kreditu (v zlotých), jeho platnosť skončí 12.9.2020.

0 Citovat

Ivo napsal(a):

Tak to je hodne zajimavy. Wizz asi jede nejakou novou taktiku :-D 

To jsem fakt zvědav, co z toho bude...


Je to nejnovější informace, jakou jsem našel, nic o tom, že by Ukrajina byla už na seznamu povolených zemí pro Řecko, jsem neviděl.


0 Citovat

indierock napsal(a):

Ano maju/mali schvaleny zoznam 12 krajin s 30 dnovym banom od 18. maja. Oddnes z nich vyskrtli Rakusko, Nemecko, Svajciarsko. 

Na ostatne 9 aspon podla tohto statusu by ban mal zostat aj nadalej. 

(pozn.: mapa pod statusom zobrazuje krajiny, z ktorych nie je potrebna karantena)

Teda pri Wizz spojeniach ide o: Belgicko, Francuzsko, Holandsko, Spanielsko, Taliansko, UK.

Situaciu vyhodnocuju podla kriteria- pocet novych pripadov za poslednych 14 dni na milion obyvatelov s podmienkou hodnoty pod 5. Tuto podmienku splnili spominane Rakusko, Nemecko, Spanielsko. Blizko je aj Taliansko. 

Take UK je na tom najhorsie, teda najvacsia pravdepodobnost pokracovania banu, no ked si zoberieme take Svedsko, ktore ma asi 4x horsie cisla ako UK a nema ban a bezne ho nalietavaju, tak neviem, ako sa dnes rumunske INSP a CNSU rozhodne :-D


Cotohle? Je něco nového?

0 Citovat

Zacina docela horet s tou Ukrajinou, co? :-D hlavne nezaspat zruseni, IDV-ATH uz leti rano a v Kyjeve je o hodinu vic. O pulnoci to rusim..

0 Citovat

Ivo napsal(a): IDV-ATH uz leti rano a v Kyjeve je o hodinu vic. O pulnoci to rusim..
co je IDV? 

Aha, asi IEV, Kyjev. Fakt nechápu, jak může letět... 

0 Citovat

Zítřejší let IEV-SKG zrušen, stejně ostatní lety do konce června. Do těch Atén to opravdu poletí?? 

0 Citovat

Ahojte, mozno sa to tu uz riesilo a nenasla som to v tom covidovom mnozstvo... Mala som 3 lety do Petrohradu na 2 rezervaciach, dala som si vsetky 3 vratit ako Kredit aby som to mohla konvertovat naspat na ucet. Jednu rezervaciu som uz poziadala o vratenie penazi, druhu by som chcela vyuzit na booknutie novych leteniek. Lenze niekde tam pisalo ze ak uz kupim letenku tak mi peniaze nevratia. Mate niekto skusenost? Dakujem

0 Citovat

Letiště Kyjev je od zítra otevřené, podle jejich webu hned zítra ráno wizz startuje na několika linkách, letiště v Athénách už několik dní. Ty varování, které tady proběhly vpodstatě byly určené  pouze na turisty, kteří oboustranně do těch zemí nesmí - letiště už  ale nejsou uzavřené, takže wizz taky díky ,,čs investorům" bude mít alespoň něco zpátky -(((

0 Citovat

Tu je to docela jasne...

https://iev.aero/en/departures?d...16-06-2020
Bohuzial ten kyjev- ATH asi fakt poleti... :-(

0 Citovat

Tak ano, informace byla, že hranice jsou zavřené pro návštěvníky z Ukrajiny. To samozřejmě neznamená, že letadlo nesmí letět. Ale koho poveze? 

0 Citovat

Ludi bez WIZZ flexu :-D 

0 Citovat

O tom se tady už od začátku bavíme - nikoho. Wizzair jen slízne peníze za letenky za vyprodané, ale přesto prázdné letadlo. Je to jejich styl.

Zákazníkům nikdy neumožnoval žádný zvýhodněný rebook, když kvůli korona restrikcím nemohou letět. 

Vtip je v tom, že toto je bohužel zcela legální. Cestující zodpovídá za splnění podmínek vstupu i výstupu ze země v době letů. Je přitom jedno, že se od nákupu mohou změnit. 

0 Citovat

Koho poveze?  Nemusíš dlouho hledat - podívej se třeba na sebe...

0 Citovat

:-D treba Wizz zkousi taktiku kdo driv cukne :-D kazdopadne ja s nima nepoletim, na me si hrabnou jen 11 eur :D. Kdy zrusili ten SKG?

0 Citovat

Tyhle praktiky a výše zmíněný přístup k zákazníkům je taky důvodem, proč mi jich není líto, když na nich někdo doluje stovky euro kreditu. 

0 Citovat

Kazdopadne LTN-LWO na 16.6 jiz neni v prodeji! Tak to vypada nadejne.. jeste ty Atheny aby padly z Kyjeva..

0 Citovat

Ivo napsal(a):

Kazdopadne LTN-LWO na 16.6 jiz neni v prodeji! Tak to vypada nadejne.. 

Já už mám zrušeno. 

0 Citovat

Tak jeste nekdo s wizz flex si zruste Atheny a bude to dobry, treba pak povoli, az zjisti, ze tam meli letet jen investori z CR :-D

0 Citovat

Qlk napsal(a):

Zítřejší let IEV-SKG zrušen, stejně ostatní lety do konce června. Do těch Atén to opravdu poletí?? 


Nevis kdy se rusilo to SKG?

0 Citovat

Ivo napsal(a): Nevis kdy se rusilo to SKG?

Nevím, koukal jsem na to až dneska.

0