Ahoj všem cestovatelům, chtěla jsem se zeptat, zda někdo ví, jak je to s letenkami zakoupenými teď u společnosti Wizzair. Pokud si koupím letenku na červen a situace se nezlepší - tedy buď moje země, nebo cílová destinace budou stále uzavřeny a nebude možné letět, vrátí mi wizzair peníze, popřípadě vystaví mi voucher na budoucí lety? Nebo se už teď chrání nějakou klausulí , že nepojistí žádné budoucí lety, které se kvůli Koroně nebudou moci uskutečnit? Děkuji moc, .
Zatím jen Larnaca-Varna 16.5. Ale věř Kypřanům, že si ten ban do 17.5. nerozmyslí ;D
Můj soukromý tip je čekat na Poláky, co to mají do 9.5. Italům to mělo končit dneska, ale nějak nemůžu najít, co s tím udělali - jestli prodloužili zákaz letů nebo ne.
Tak máte odpověď. Potřebujete letenku na spoj, který bude Wizz rušit, protože se restrikce prodloužily, ale ještě ho nevymazal ze systému. Zatím je to jen ta relativně nejistá Varna.
Od dňa 30. 04. 2020 do 14. 05. 2020 je vyhlásený nový zákaz vykonávania určených civilných letov s miestom vzletu na území iného štátu a s miestom pristátia na území Slovenskej republiky.
Ukrajina prodloužila karanténu do 22.5. a zároveň začala k 11.5. rozvolňovat, ale nikdo neví, jak se to týká letecké dopravy (protože to v tom nařízení není).
Jinak hlásím krásné ceny BTS-ODS na květen i červen 2021. RT se vejde pod 25 € aneb jak naložit s vydělaným kreditem + změna časů do té doby je téměř jistá :D
Tak asi máme po žížalkách. Wizzair asi už nechce podporovat naše investice. Ještě není oficiálně oznámeno o prodloužení zákazu letů do a z Polska (o kterém se spekuluje v diskuzi na FB stránkách Katowického letiště) a Wizz už ma zrušené lety až do 24.května.