Ahoj všem cestovatelům,  chtěla jsem se zeptat, zda někdo ví, jak je to s letenkami zakoupenými teď u společnosti Wizzair.  Pokud si koupím letenku na červen a situace se nezlepší - tedy buď moje země, nebo cílová destinace budou stále uzavřeny a nebude možné letět, vrátí mi wizzair peníze, popřípadě vystaví mi voucher na budoucí lety? Nebo se už teď chrání nějakou klausulí , že nepojistí žádné budoucí lety, které se kvůli Koroně nebudou moci uskutečnit? Děkuji moc,   .

Wizzair - nově zakoupené lety v časech COVID

Založila ve fóru Letecké společnosti

Dekuju za snahu a rady od zkusenejsich :-)

0 Citovat

dobře, vida ho. Zkusim jsem i Milano-Catania a flex za 10EUR/os/RT. Good to know. Otázka jestli vnitrostátní let můžeš měnit za mezinárodní....

0 Citovat

Bič boží napsal(a):

dobře, vida ho. Zkusim jsem i Milano-Catania a flex za 10EUR/os/RT. Good to know. Otázka jestli vnitrostátní let můžeš měnit za mezinárodní....

Muzes :-). Do ted toto fungovalo bezchybne, jak se Wizz ale asi zacal hrabat ted v letech, tak je to fakt nejaky porouchany. Flexnout Stavanger-Oslo na Berlin-Tirana slo jen v 1 smeru, druhy hlasil sold-out (coz je u RT letenky nepruchozi). Vlastne vsechny destinace z Berlina hazely stejnou chybu. Jakakoliv destinace z Vidne ale fungovala. Jak rikam, driv nikdy nebyl problem, ted se mi toto stalo poprve. Asi nejaky bug. 

0 Citovat

Tohle se mi stávalo už v létě. Zpáteční sold out přitom normálně koupit šel. Ale teď už kupuju jen OW letenky. I z důvodu toho, že se třeba chci vrátit jinam, než jsem odlítal a takhle je to jednodušší.

0 Citovat

A s temi OW letenkama jsi jiz na tento sold-out problem nenarazil? 

0 Citovat

Ne, nikdy. Vždy mi to udělalo jen při změně RT letenek a vždy při zpátečním letu.

0 Citovat

Martin Vícha napsal(a):

Ne, nikdy. Vždy mi to udělalo jen při změně RT letenek a vždy při zpátečním letu.

Super, diky za dobrou radu. Jsem zase o neco moudrejsi. 

0 Citovat

Koukal jsem na mailová upozornění o změně letu a ještě před 11 dny ty první zmiňovaly možnost změny -14/+60, ale v těch, které mi přišly podruhé, už je -14/+30.

0 Citovat

Myslím, že na lince to přehodí v rámci těch 60 dnů bez keců.

0 Citovat

to je fakt ale sprosťárna. Ještě před dvěma týdny jsem mohla u svých dvou letů šibovat o 60 dní a bez jakékoliv informace mi to stáhli na těch 30 :D

Nepřečíst si to tady, tak mě ani nenapadne to kontrolovat a to bych se v létě asi hodně divila...

0 Citovat

Na druhou stranu, neměly by se tyto věci řídit čistě teoreticky VOPem k datu koupě/příp. přebookování letenky? A rozhodně to dodržet u těch, na které mezitím už přišel e-mail s infem o 60 dnech...?

0 Citovat

Tiez som riesil presun 60 vs. 30 dni. na infolinke sa mi podarilo dve rezervacie posunut o 60 dni, ale s tym ze to bola specialna vynimka. Ostatne mi uz posunut nechceli, posunul som ich nakoniec o 30 dni s nadejou, ze to este budu parkrat menit a postupne to popresuvam tam, kam chcem.

 

Viete mi niekto poradit, ci sa da zmenit jedna rezervacia spiatocnej letenky na dve samostatne jednosmerky? Mam jednu letenku na TFS, ktora bola zmenena, ale zatial som ju nepotvrdil. Premyslam, ze najviac by mi vyhovovalo odletiet tam a az na mieste sa rozhodnut, ci chcem ostat 1, 2 alebo 3 tyzdne. Viete niekto poradit, ako na to?

0 Citovat

Dobrý potvory...Teď jsem koukal a skutečně už tam je reebok na Santorini pouze 30 days a bylo 60 days, Tak jsem volal na tu linku zdarma, jen se ptal kdy mi přišel email (tam je vidět 60 dní) a na základě toho mi udělal novou rezervaci dle přání. Ale byla to jen jedna rezervace  prý výjimka. 

0 Citovat

vl k napsal(a):

Viete mi niekto poradit, ci sa da zmenit jedna rezervacia spiatocnej letenky na dve samostatne jednosmerky? Viete niekto poradit, ako na to?

Změnili mi na lince zpáteční letenku na jednosměrnou a druhý směr jsem dal refund a šlo bez odmlouvání. Tak snad může pomoci.

0 Citovat

Jan Vidim napsal(a):

Změnili mi na lince zpáteční letenku na jednosměrnou a druhý směr jsem dal refund a šlo bez odmlouvání. Tak snad může pomoci.

 

Super. Dakujem, idem to skusit.

0 Citovat

Taky potvrzuju posunutí už jen o 30dnů, přitom ještě před cca týdnem, kdy jsem na to koukala, to šlo o 2měsíce, no bohužel, jsem to prošvihla :-(

0 Citovat

Hlásím změnu Kišiněva z Prahy na Velikonoce. Nejspíš změny s díky odmítnu, ale počkám do konce března a rozhodu se podle aktuální covid situace. Času je dost. Jinak v schedule change notification je už jen info o možnosti posunu -14/+30. Plus nejdřív přijde e-mail a pak to naskočí na webu.

0 Citovat

Stalo se někdy někomu,  že s potvrzením o změně čekal do poslední chvíle a letadlo pak bylo vyprodáno a změna nešla potvrdit? Nebo vždycky když jste čekali do poslední chvíle,  tak to bylo ok a to místo v letadle bylo garantované? 

0 Citovat

Nevím jestli to tu už nezaznělo, ale Wizz znovu nahodil Praha-Larnaca, Bari, ... (- u dalších si nejstem jistý jestli linky byly/nebyly porušený)

0 Citovat

Potvrzuji, že přes uvedenou informaci v potvrzení o změně času letů o maximálně 14 dnů před a 60 dnů po datu původního letu toto není možné. Platí opět pouze do 30 dnů dopředu. Dokonce mi to nezměnili ani na té asistenční lince, přes mou argumentaci, že to tak mám v jejich mailu. Slečna mi řekla, že jsou nové podmínky a že si můžu požadat o kontrolu podmínek rezervace na jejich informačním mailu.

0 Citovat

Zvláštní a celkem na prd. Skoro bych to ale zkusil ještě jednou. Operátoři bývají celkem nekonzistentní z mé zkušenosti 

0 Citovat

To jsou pitomci. Dnes další dvě volání na Wizzair asistenční linku kvůli dříve povolenému prodlouženému rebookingu, nejdřív slečna v pohodě umožnila změnu o 60 dnů, ovšem s tím, že na další změnu musím volat někomu jinému. Tak jsem asi za hodinu volal znovu, zvedl to chlapík a ten se mnou slušně vyběhnul, že platí změna už jen o 30 dnů. Už mě to nebaví tam furt volat a doprošovat se, asi budu muset skousnout jen těch 30 dnů. 

0 Citovat

Volal bych znovu, časem se musí najít milej operátor... Ale potvrzuji podobnou zkušenost, kdy kazdej operátor tvrdí neco jiného 

0 Citovat

Na tý český infolince jsou i v češtině nebo jen v angličtině a ostatních jazycích?

0 Citovat

Snad všechny ostatní kromě češtiny a slovenštiny...

0