Ahoj všem cestovatelům,  chtěla jsem se zeptat, zda někdo ví, jak je to s letenkami zakoupenými teď u společnosti Wizzair.  Pokud si koupím letenku na červen a situace se nezlepší - tedy buď moje země, nebo cílová destinace budou stále uzavřeny a nebude možné letět, vrátí mi wizzair peníze, popřípadě vystaví mi voucher na budoucí lety? Nebo se už teď chrání nějakou klausulí , že nepojistí žádné budoucí lety, které se kvůli Koroně nebudou moci uskutečnit? Děkuji moc,   .

Wizzair - nově zakoupené lety v časech COVID

Založila ve fóru Letecké společnosti

Co se tyce posunuti letu o vice nez 30 dni dopredu, tak treba dnes jsem musel zminit, ze na cely nasledujici mesic zrusili lety, tak je zadam o posunuti zhruba o 40 dni dopredu. Nejprve agentka kvuli podminkam nechtela, pak ze me da na hold a vyjimecne to zjisti. Nasledne, ze mam zavolat za 20 minut, nacez jsem namitl, ze pri druhem telefonatu jiz pravdepodobne nebudu mluvit s ni. A ejhle najednou to pry zmeni, jak pozadovano. A je to vyrizeno! Aspon jsem dnes nemusel volat vice agentum ...

0 Citovat

Já uvidím, co ještě vymyslí, momentálně mám návrat z Portugalska, dřív než odlet tam :-D

0 Citovat

Trošku spam ale:

Za zajímavý ceny je Gruzie z Prahy a okolí na červenec. Nemám ale platný WDC a tak mam obavu, že to koupím oni mi to zruší a členství mi pak bude k prdu, respektive ho neuvyuziju na maximum.

Myslíte že to KUT poletí? a mam ještě vyčkat a koupit za stejné ceny až třeba v červnu? 

0 Citovat

Dobra cena je pro tebe 3k za zpatecku? Nerikam, ze to na leto neni spatny, ale pri trose casu a snaze, se zrovna v dnesni dobe urcite proklikas nakonec na nejakych 20-40eur skrze zmeny letu. 

0 Citovat

Musím začít utrácet kredity a časově flexibilní nejsem. 100 eur za zpatecku mi přijde dobrý, ale chci aby to letělo ne zase 120 % 😂

0 Citovat

Zahada, preco sa nedaju niektore lety pri zmene rozvrhu prebookovat  (v mojom pripade Abu Dhabi - Budapest, zmena o 10 minut) mi dnes bola objasnena ( aj ked som riesil s Wizzom uplne iny problem - nemoznost prebookovat let aj napriek kupenej sluzbe Flex - paradoxne, tento problem mali prave letenky s "kozmetickou" upravou casu odletu).

"Please be informed that at this time the self-service option is not available to passengers in case of time changes. It becomes available in cases of major schedule changes or flight cancellations."

Vsetko vyriesene k mojej spokojnosti do 24 h od podania staznosti.

0 Citovat

Na ktory mesiac si mal to zmenene Abu Dhabi? Ja uz par mesiacov cakam, kym mi zmenia augustove datumy, aby som to mohol zacat posuvat, lebo sa mi to zacina bit s inymi letenkami.

 

0 Citovat

UAE zvyknu drzat casy odletov, do Abu Dhabi mam 4 letenky a za pol roka jedina drobna zmena (10 minut) iba na trase AUH-Budapest (oktober), cez web taketo drobne posuvy momentalne neprebookovatelne, musi sa volat alebo podat ziadost o zmenu cez kontaktny formular. 

 

 

0 Citovat

Ahoj, zmenili nekomu z vas v posledni dobe na infolince letenku o vic jak 30 dni? Potrebuju zruseny let posunout odlet o 28 dni a prilet od 34 dni, a bohuzel je to strasny problem, uz 5 agentu me poslalo do patricnych mist :-D

0 Citovat

A mas v emaily info o moznosti posunu o 60 dni? Ja som mal, podal som ziadost o zmenu cez web aj s printscreenom emailu a posunuli mi to presne o 60 dni :)

0 Citovat

Bohuzel, 14 dnu pred a 30 po. Takze zadam o “favour”. 

0 Citovat

Wizz uz nahodil (nevidetelne vo "find fare" a navyse viditelne asi len pre WDC) lety az do Septembra 2022 ... daju sa najst celkom slusne letenky napr. Varna - VIE 28. jun za 14,99 € , ci VIE - Chania 21,25,28 august za 19,99 €. Neda sa v tom dobre vrtat, lebo pri preklikavani terminov som rychlo oznaceny za bota :) ... ak by niekto nieco zaujimave nasiel, tak sa moze podelit s nalezmi :)

0 Citovat

Není to sice nic extra, ale Wizz slaví dnes narozeniny a mají slevu až 35% na všechny letenky. Přeci jenom loňská akce s wizz flex za 1€ byla možná příjemnější. 

0 Citovat

Akce flex za 1€ se da do jiste miry nahradit tim, ze koupis letenku za 9eur v ramci nejakeho vnitrostatniho letu v Italii/Norsku, kde stoji flex 5eur. Realne tedy zaplatis “jen” 10eur na zpatecni letence za flex. 8eur tedy clovek prodela, ale oproti drtive vetsine tras, kde flex stoji alespon 10eur v jednom smeru, to neni spatne.

Stejne tak nejlevnejsi kufr lze poridit na vnitrostatnich linkach v Norsku, 20kg tam stoji 8eur v jednom smeru. Pokud nekdo nasel na nejake jine lince levnejsi flex nebo kufr, necht se podeli, prosim. 

0 Citovat

Přijde mi, ze B- sale cenu navýšili a pak dali 35% slevu . Včera jsem koupil letenku Vídeň - Alicante 12.99 a Alicante - Vídeň 12.99 celkem za 26 euro tam i zpět 

0 Citovat

Tiez sledujem letenky na Menorcu, vcera boli za 20 eur one way dnes za 40 :D

0 Citovat

Přesně tak . Včera Alicante ta 12.99. Dnes za 30 

0 Citovat

Ja som napriklad kupil letenky co som spominal vyssie za tu 35% zlavu. VIE -Chania 15,79 € koncom augusta, Varna - VIE za 11,69 € koncom juna

Edit: tak som este pridal Heraklion - Krakow za 22,29 € a tym padom leto 2022 vybavene

0 Citovat

Milán - Alexandria za 30 EUR RT na Vánoce. Koupil jsem. 

0 Citovat

Na tu vánoční Alexandrii jsem taky hleděl, jen jsem nenašel solidní spoj do MXP

0 Citovat

Na Vianoce, by som lacne priskoky necakal ... este mozno Bergamo, ale na Malpensu sa este nacestujes :)

Zato marcove Tenerife ide vyskladat s priskokmi z Viedne za 50-60 € resp. jeden smer ide spravit z Katowic\Vieden za 35€

0 Citovat

Z Prahy LH za 2600 CZK a potom EasyJet za 1200 CZK2300 CZK. Zatím to nekupuju nechám to až ceny klesnou trochu. A taky nemyslím, že by se Easy rozlétal, když kouknu na letový řád na letošní léto z Prahy. Eventuálně do BGY, když bude podobnej výprodej jako teď a klidně i nocování kdyby bylo nutné.

A možná se rozlítá ČSA - což bych ocenil. Aspoň bych se nemusel patlat s tou insolvencí.

Kolem a kolem cena do Egypta pod 4k mi přijde hodně dobrá - navíc na Vánoce.

 

@edit voughne: Co stejné jsem si říkal loni na podzim o tehnejších Vánocích a ještě spíš o létě 2021... A kde pak jsme teď... Letenky po evropě za 20 EUR

A ještě jeden edit: Čekám změnu a možnost přebookovat na FCO kam se půjde dostat z Prahy snadněji

0 Citovat

Padlo mi do oka mj. Baku (z Budapešti) - fůra termínů o prázdninách za necelých 900 CZK, Nur Sultan taky o prázdninách za 4,5 kolíku dost slušnej. Jenže kdoví, kdy otevřou hranice a jestli dobrácky nenechají 14 dní karanténu po příjezdu. 

0 Citovat

@Jan To by som bral ako "covidove casy" :) Netvrdim ,ze nemozu byt lacne, ale s prichodom covidpasov sa to zacne pomaly normalizovat (a Vianoce boli vzdy drahe). Uvidime. Ale do 100 € by bola stale fajn cena. (ja som to mal za 20€ RT na September, ale karantena ...)

@Theo Mam na zaciatok Oktobra Kisinev a naspet z Kieva, ale uz som to v duchu zabalil, neverim ,ze Ukrajina bude toho roku svietit na semafore do zelena :)

0 Citovat

Povedlo se v poslední době někomu přehodit změněný let Wizzair o více jak 30 dní? Potřeboval bych posun o cca 45 dní, tak hledám možnosti.

0