Ahoj všem cestovatelům,  chtěla jsem se zeptat, zda někdo ví, jak je to s letenkami zakoupenými teď u společnosti Wizzair.  Pokud si koupím letenku na červen a situace se nezlepší - tedy buď moje země, nebo cílová destinace budou stále uzavřeny a nebude možné letět, vrátí mi wizzair peníze, popřípadě vystaví mi voucher na budoucí lety? Nebo se už teď chrání nějakou klausulí , že nepojistí žádné budoucí lety, které se kvůli Koroně nebudou moci uskutečnit? Děkuji moc,   .

Wizzair - nově zakoupené lety v časech COVID

Založila ve fóru Letecké společnosti

Malta - Vieden (priplatok 3 €) na jun 2022, pri zmene sa bude dat prehodit na Cataniu. Vieden -Malpensa na marec tiez priplatok 3 €. Alebo si nakup na tento rok fiumicino a odtial su letenky do Catanie alebo dnes aj Grecke ostrovy za 10 € spiatocne. Da sa velmi dobra skladacka spravit. Mimochodom WDC stoji aktualne 29,9 € ...

0 Citovat

Ivo napsal(a):

[citace="Dog"]

Ahoj, mám už někdy zkraje roku zrušené letenky PRG - Tirana. Dnes jsem je chtěl přebukovat na VIE - Tirana ve stejný termín, ale operátor zatvrzele tvrdí, že to není možné. Buď z PRG, Pardubic nebo Norimberka (ale z žádných letišť se nelítá do Tirany). Tak nevím, mám to zkoušet, jestli nebude mít jiný operátor lepší náladu ? Díky za radu.

Rozhodne, zkousej. Tohle nebude problem zmenit.. vetsinou jsou ochotni ve vsedni dny dopoledne (mam podezreni, ze v tuto dobu jdou hovory na hlavni Wizzair centralu). Vecer nebo o vikendu vetsinou nikdo nic nezmeni - hovory jdou nekam k externistum do Indie apod. 

P.S. Mne nekolikrat zmenili Viden-Tirana na Berlin-Tirana.

[/citace]

Díky za tip. Nicméně dnes dopoledne jsem tedy zkoušel, dokonce jsem se dostal až k tomu, že to musí schválit supervisor, ale ten to bohužel zamítl. Alternativy pro odlet z PRG jsou jen Norimberk, Wroclaw a Pardubice. To, že cílová destinace se z okolí lítá jen z cca stejně vzdálené Vídně, to sice všichni chápou, ale neumí mi pomoct...

0 Citovat

Pak uz je to jen o tve trpelivosti. Zkus za par dni/tyden znova.. Jak rikam, s timhle nakonec na 90% uspejes, ale jo, obcas pres operatory proste nejede vlak. Pak to zkusim znova po tydnu s nejakym nesmyslem (treba Madrid na Tenerife) a bez jedineho slova to projde... Nevim, cim to je.

0 Citovat

V pohodě jsem přehodil Kišiněv z Berlína do Prahy. Ale to bylo někdy v zimě. Pak let byl zrušen tak jako tak.

0 Citovat

Ivo napsal(a):

Pak uz je to jen o tve trpelivosti. Zkus za par dni/tyden znova.. Jak rikam, s timhle nakonec na 90% uspejes, ale jo, obcas pres operatory proste nejede vlak. Pak to zkusim znova po tydnu s nejakym nesmyslem (treba Madrid na Tenerife) a bez jedineho slova to projde... Nevim, cim to je.

No, zkusím ještě někdy zavolat a doufat, že tam bude jiný supervisor...

Změnit Madrid na Tenerife bude dle jejich filozofie asi jednodušší, bo neměníš odletové letiště (nebo jen v rámci povolených). 

0 Citovat

Hmmm Lisabon Vídeň zrušeno až do září :-(

0 Citovat

Vídeň - Stockholm taky zrušeno vše až do září :-( , jestli je Lisabon i Stockholm zrušeno kvůli deltě mutaci, tak to za chvílu můžou přestat wizzáci lítat úplně :-)

0 Citovat

Menorca uspesne prehozena na Tenerife, Madrid ale neuspel. 

0 Citovat

Wtf :D na to tam maj snad kolo štěstí. Loni mi nešla přehodit Mallorca na Kanary. 

0 Citovat

Jan Vidim napsal(a):

Wtf :D na to tam maj snad kolo štěstí. Loni mi nešla přehodit Mallorca na Kanary. 

Priznam se, uspel jsem az na 3. pokus. Ale za tech cca 40min celkovyho casu to stalo. Menorcu jsem mel za 20eur RT plus 40eur 20kg kufr. No a Kanary ted v lete stoji 300eur RT + 120eur 20kg :-D

edit: Prvni 2 pokusy byly s Madridem, Menorca uspela na prvni dobrou.

0 Citovat

Pri akej linke (idealne medzinarodnej) sa da najst uplne najnizsia cennikova sadzba pre 20kg batozinu, teda 7 Eur, pripadne aj priority za 4 Eur? Pri septembrovom KTW-LWO to 47 PLN resp. 29 PLN.

Je mozne pri zakupenych letenkach s WDC a FLEXom pre 2 osoby zrusit len letenku majitela WDC s tym, ze sa mu vrati plny fare a pripadne nebude znizeny o rozdiel normalnej s WDC ceny letenky osoby bez WDC, ktorej letenka ostane nezrusena?

 

0 Citovat

Nejde, musis doplatit rozdil pro osoby bez WDC. Co by se stalo, pokud by na infolince vyhodili z rezervace clena WDC netusim. Tam by to mozna mohlo projit bez doplatku.. zkus a dej vedet :-). 

Jinak mne to na lince KTW-LWO ukazuje kufr za 89pln jednim smerem (coz je 20eur). Je to taky nejnizsi sazba za 20kg kufr, kterou jsem v poslednich tydnech nasel (bohuzel vnitrostatni lety v Norsku byly zruseny, tam to stalo onech 5-7eur :-()

0 Citovat

Ano uz chapem treba doplatit nejaky WDC recovery rozdiel, a to tak ze pre osobu bez WDC, ktoru by som nerusil/nemenil pozaduje rozdiel do aktualnej ceny danej letenky bez WDC.

Lacnejsia batozina je v terminoch mimo hlavnej sezony (myslim po 16. septembri). Tiez lacnejsie priority som nasiel na trase BTS-LWO za 5 Eur.

Skoda je, ze sa po uplynuti platnosti WDC, pri zmenach leteniek s Flexom neda znovu obnovit/zaplatit nove WDC, aby nebolo potrebne uhradzat rozdiel medzi povodnou WDC cenou letenky a novou bez WDC. Neviem, ci by to slo dokupit pri zmene leteniek flex cez infolinku, no tam by sa v tomto pripade mat platit akysi 15 Eur transakcny poplatok za pouzitie linky, teda jedina cesta je asi len kupit novy WDC pri beznom nakupe leteniek.

Upozorňujeme, že v prípade požiadania o zmenu letu prostredníctvom zákazníckej linky Wizz Airbudete musieť zaplatiť transakčný poplatokza použitie zákazníckej linky.

Transakčný poplatok za použitie zákazníckej linky
ZÁKAZNÍCKA LINKA
Na každú žiadosť ‎15,00 €

 

 

0 Citovat

Ahoj,proveden check-in a vygenerovalo to pouze zpáteční letenku ,u první to píše že nejde online .Je to Teď normální,že letenku dostanu až na přepážce v Praze ???

0 Citovat

Wizz zase optimalizoval. Mallorca z 12:30 na 6:00 ufff, no skusime, ci prejde TFS :) Inac k tym kufrom a flexom FCO-CTA letenky za 2,99 € kufor 10 kg za 9€ a flex za 5, neni zle :)

0 Citovat

Ano ale pri vnutrostatnych letoch v Taliansku je mozne dokupit len WDC Italy, ktory fakt neviem ako funguje mimo tychto vnutrostatnych letoch a ci sa vobec oplati, preto som hladal nejaky medzistatny let a naj zatial naj vychadza KTW/BTS-LWO, aby som si mohol zakupit nove klasicke WDC a mohol nasledne bez problemov "flexovat" za WDC ceny :)

0 Citovat

Hej som prave skusal a nejde dokupit klasicky WDC, ale to neni podla mna podstatne. Podstatne je, ci si takyto let mozes flexnut na nie Taliansky let. Ved BUD - FCO vies kupit aj bez WDC za 10 €, tak ak by som mal doplatit len rozdiel v cene letenky, tak neber to :) No asi skusim kupit co to spravi :D

 

0 Citovat

Ale pokial planujem ho nasledne flexnut na nie 10 Eur let, ale niekam inde drahsie s drahsou batozinou (napr. Island, Kanare…) tak mozem prvu zakladnu letenku s flex kupovat len medzinarodnu s klasickym WDC. 

0 Citovat

Nie! :) #travelhack

0 Citovat

voughne napsal(a):

Wizz zase optimalizoval. Mallorca z 12:30 na 6:00 ufff, no skusime, ci prejde TFS :) Inac k tym kufrom a flexom FCO-CTA letenky za 2,99 € kufor 10 kg za 9€ a flex za 5, neni zle :)

Dobry tip, diky! Flex za 5eur jde najit na kratsich mezinarodnich trasach (napr. Pristina-Viden) nicmene kufr pod 10eur za OW je terno, dostal jsem se nejniz kolem 20eur pri mem hledani, takze danke schon :-)

P.S. Tenhle vnitrostatni let jde teda bez doplatku za kufr atd. zmenit na mezinarodni, ano?

0 Citovat

Kedze to bol len experiment, tak som kufor neprikupoval (moj odhad je, ze ostane za povodnu cenu) a "vyrobil" som z toho medzinarodnu trasu ako pisem vyssie :) PS: dnes mas druhu sancu to otestovat :D

Edit: prikupil som este dalsie 2 lety, neviem v ktory den chcem z tej Catanie vypadnut :D Ale myslim, ze mi staci, ono tych 10 eurovych nie WDC letov je uz poskromne. Vseobecne je najlepsie kupit klasicke WDC a fungovat s tym, minimalne mne to za posledny rok usetrilo 435 €

Edit2: pridat 10 kg podpalubnu do vytvorenej rezervacie ide za 10 € (namiesto 9 pri kupovani leteneky). Pozor vsak, co den to ina cena podpalubnej. V pondelok to mam za 17, v stredu za 10.

0 Citovat

tak mozem potvrdit biedny pristup Wizzair k zrusenym letom. Uplne mi rozbili VIE-KIV-VIE ze sa v reervaciach objavilia KIV-VIE-KIV s navratom o 30 minut :) tak som volal, ze nemozem dokopy nic urobit a ci nedokazu prehodit PRG-KIV a KIV-VIE aby to sedelo na moje originalne datumy, kedze VIE-KIV uz stvrtocnu rotaciu v juli nelieta. Zial neda sa a to som skusal 2 operatorov. 

0 Citovat

Škoda, že se od loňska takto změnil přístup, i když na druhou stranu je chápu... byl někdo nakonec úspěšný s žádostí o zrušení letu přes infolinku při menší změně času? Let mi posunuli jen o 30min, ale hodilo by se mi ho zrušit úplně, tak jestli má vůbec smysl zkoušet...

0 Citovat

Poradíte mi někdo? mám v úterý s wizzairem 2 lety, udělané jako 2 samostatné rezervace Řím- Catania, Catania - Praha. Budu muset v té Catanii znovu za gaty do haly přes security check (jakože oskenovat letenku, aby věděli, že tam jsem) nebo můžu zůstat v tranzitním prostoru? Nikdy jsem takhle neletěl, znám buď let jedním směrem nebo přestupní v rámci jedné rezervace... ne 2 samostatné rezervace... díky

0 Citovat

Myslite, ze je teoreticka moznost na infolinke, ze mi po pravdepodobnom zruseni nejakeho letu medzi TFS-UK povolia zmenu na TFS-MXP/FCO? 

0