Ahoj všem cestovatelům,  chtěla jsem se zeptat, zda někdo ví, jak je to s letenkami zakoupenými teď u společnosti Wizzair.  Pokud si koupím letenku na červen a situace se nezlepší - tedy buď moje země, nebo cílová destinace budou stále uzavřeny a nebude možné letět, vrátí mi wizzair peníze, popřípadě vystaví mi voucher na budoucí lety? Nebo se už teď chrání nějakou klausulí , že nepojistí žádné budoucí lety, které se kvůli Koroně nebudou moci uskutečnit? Děkuji moc,   .

Wizzair - nově zakoupené lety v časech COVID

Založila ve fóru Letecké společnosti

Ve stredu rano letim z Wroclawi do Gruzie. Kdyz jsem delal online check in, ukazovalo mi to 185 zlotych za vyber sedadla. Opravdu zlotych, ne korun. Je to vubec mozne? To je pres tisicovku... Nebo spis nejaka technicka chyba? V posledni dobe jim docela blbne aplikace, aspon u mne na mobilu to ukazuje kazdou chvili "something went wrong". No tak jsem sedadlo za tu cenu samozrejme nekoupil a nechal to na nahodny vyber. Ale je mi to divne ta cena, bylo to za bezne obycejne sedadlo. Nejak se mi to nezda. Ale fakt tam bylo 185 zlotych...

0 Citovat

tak treba lietat drahsimi spolocnostami a sedadlo bude v cene :))

Tiez vidim v sprave rezervaci letu do Kyjeva za 14-20 eur sedacky a predpokladam ze sa to bude este zvysovat

0 Citovat

Zdar, přišla mi e-mailem změna času letu. Vždy jsem měl možnost v účtu tuto změnu akceptovat/změnit let/zrušit let. Nyní mi jejich systém žádnou tuto možnost nenabízí :( ... WDC mi skončilo

Vaše případná zkušenost? Díky

0 Citovat

Někdy v létě změnili pravidla pro akceptování změn. Nyní jsou už jako Ryanair. Změna cca pod 3-5 hodin už nejde odmítnout. Staré změněné lety ještě možnost akceptace/zamítnutí minoritních změn mají.

0 Citovat

Wizz zprisnil podminky. Uz neumoznuje refundaci/zmenu letu pri mensich upravach letoveho radu.. 

0 Citovat

Změna letu pořád jde, ale je tam doplatek za rozdíl v ceně. Nicméně pokud nezměníš trasu, ale jen datumy, tak bývá rozdíl v ceně 0. A když si to vyměníš za jinou trasu s levnějším letem, tak taky 0. Chce to zkoušet možnosti.

0 Citovat

Tak za mně wizz letos velké zklamání... skoro všechny lety (cca 4-5) co jsem letos s nimi měl, tak několikrát změna času, termínů a nakonec zrušeno...rozhodně bych s nimi nepočítal jako mezilet... lety co jsme měl tak všechny jen na pár dní, prodloužený víkend, ale i tak.. člověk se těší a pak musí zase vše rušit...:(

0 Citovat

My by sme mali letiet zaciatkom Oktobra s Wizz do Malagy. Lety zatial kupodivu drzia. Tak som zvedavy co s toho bude. Pomaly zacnem riesit auto, a ubytko samozrejme so stornom.

0 Citovat

Hodně štěstí, já mám s nimi v podobném termínu Arménii a radši radši nic neobjednavam.

0 Citovat

Dal jsem si dohromady seznam letošních zrušených letů od Wizzu, co jsem letět chtěl a je mnohanásobně delší než těch, co jsem proletěl 😂

0 Citovat

Mně se za 12 měsíců s nima nepodařil ani jeden let :-( vše zrušeno nebo posunuto o 3-4dny, což je mi jaksi na nic.

0 Citovat

doctorex napsal(a):

Hodně štěstí, já mám s nimi v podobném termínu Arménii a radši radši nic neobjednavam.

Tak zrovna Arménie je jedna z mála destinací, která celou dobu drží beze změny (kromě jednoho drobného posunu). Teda minimálně v tom termínu začátkem října. A to jsem to kupoval myslím v prosinci 2020 :-)

0 Citovat

Ja som z 25letov preletel len jeden a aj to bolo kupovane last minute. Este mi tiez drzi armensko ale to nepreletim aj keby sa islo. Na najblizsie 2roky pre mna padla klec :)

0 Citovat

Já jsem si s nimi koupil (poprvé za covid) před pár dny letenku na VIE - TFS (jen tam) 15 dní před odletem a zatím to neposunuli (pár hodin změny by mi nevadilo, pokud to nebude dřív a oznámené po nákupu jízdenky do Vídně, ani den později ne). Cena byla 41,59 eur + zavazadlo, takže za mě zatím spokojenost. Pokud by to změnili víc nebo zrušili, měl bych nárok na kompenzaci a koupil si jinou letenku, ale v poslední době tuto trasu létají stabilně a covid ve Španělsku klesá, tak nevidím důvod pro rušení.

0 Citovat

VIE-TFS je sazka na jistotu s W6. Lita to v podstate celou covidovou dobu bez vetsich zmen (max +- hodina posun). Dovolil bych si to dokonce vyhlasit nejstabilnejsi linkou Wizzairu :-D. 

0 Citovat

Ja si dovolim vyhlasit za najstabilnejsie linky tie do Dubai\Abu Dhabi :) Este pred koronou som tam letel asi 2x (vzdy kupene vo first minute cize rok dopredu) a zmena max o 5 minut. Teraz som tam mal 3 letenky a tie z Cluj Napoca a Kutaisi bez zmeny (kupene rok dopredu), Budapest len o 5 minut :)

Inac mi idu zatial vsetky lety podla planu, ano menia sa casy, ale vsetko je to v ramci dna. Nakupil som tolko alternativ, ze na Oktober mam hadam let kazdy treti den :D

0 Citovat

Tak linka do Emirátů taky moc stabilní není. Proškrtali frekvenci a až do listopadu létá jednou týdně. K tomu do konce října to není Abú Dhábí, ale nové Dubaj. Díky tomu by se mělo dát lépe dostat na Expo - není potřeba cestovat z emirátu do emirátu a taky ty restrikce v Abú nebyly moc přívětivé, ačkoliv ČR se nedávno dostala do jejich green coridoru.

0 Citovat

Tak já jsem taky skoro všechno proletěl... nějaký let mi sice zrušili, ale to jsem si vzal místo toho jiný a v pohodě... Nemůžu si stěžovat. :-)

0 Citovat

Ahojte, cas nasho odletu barcelona - vieden bol zmeneny o 12 hodin a mame na vyber potvrdenie letu, prebookovanie alebo zrusenie. Teraz rozmyslame, ci si radsej neprebookujeme let. Cena letenky bola v case nakupu 15 eur (momentalne stoji 40 eur) a keby sme si chceli prebookovat na den skor, tam je teraz momentalne cena 23 eur. Budeme doplacat rozdiel? Dakujem pekne za odpoved. :)

0 Citovat

Ne 

0 Citovat

Má někdo zkušenosti s letem z Vídně do Olbie - zrušení nebo změny časů odletů?

0 Citovat

Z Vídně mi zrušili Madrid (za 20 éček RT) a přes infolinku zdarma změněno na Vídeň-Tenerife na září. 

0 Citovat

Zvažuju v půlce září Itálii s Wizzem. Víkendový termín odletu i příletu by měl být v pohodě ne, nebo to ruší třeba těch 15 dní předem (aby se vyhnuli kompenzacím, pokud by to bylo >14)?

0 Citovat

Hmmm tak mi Wizzair přesunul letenku na listopad z Budapešti do Abu Dhabi na Budapešť-Dubaj. Tak jsem si myslel, že mám lehce vyhráno, ale posléze jsem zjistil, kdyz jsem si to chtěl přesunout prosinec, že letenky Budapest-Dubaj/Abu Dhabi jsou zrušeno až do 16.1., respektive "vyprodáno ". 

Můj dotaz zní, myslíte si, že tam prostě Wizz bude lítat až od příštího roku a tedy jediná možnost je refund? Nebo je to teď chvilkovy a Wizz tam zase ty letenky nahraje a pujde to přesunout.  Respektive máte s tim nekdo zkušenosti?

 

0 Citovat

To mi neděláš radost. Zrovna dneska jsem říjnovou cestu poslal kolegovi do kalendáře jako dovolenou a Wizz vyprodá letenky? :D  Znamenat to může víc věcí. Obvykle to znamená zrušení letenek, v menšině případů překopávají letový řád a za pár dnů ho zveřejní a letenky půjdou opět koupit.

Osobně bych to spíš tipoval na přehození Abú Dhábí na Dubaj až do ledna. Přeci jen je Maďarsko domácí trh a podmínky cestování do AUH jsou nic moc. Z Expa se dá vytěžit více jak z letenek na místa, kam kvůli covid pravidlům nikdo nechce.

Každopádně, pokud Wizzair ty lety zruší, víc jak o měsíc ti to přehodit chtít nebudou. Jen 30 a šmitec. A pokud tam nic nelétá, tak si dej refund. Letos už vyzkoušeno na jiných trasách.

0