Mam dotaz , dneska mi prisla do emailu jejich  reklama   o obnoveni letu    Mrknul jsem na lety a je  tam  Dublin -Praha od  22.6. , Ryanair ma  az od  1.7.  Tezko muze nekdo rict dneska ,jestli  to urcite v cervnu poleti  ,ale nemel nekdo nejkake vyrizovani a zmeny u Aer Lingus v posledni dobe  a jak se stavi  k voucherum ,nebo refundu  Uz jsem s nima hodne dlouho neletel  , kdyz bych  koupil tu letenku na  cerven a oni by nakonec neleteli   s cim bych mohl pocitat  ? Diky  .

Aer Lingus

Založil ve fóru Letecké společnosti

Hlasim ze odskodneni za zpozdeni resi Lingus zrejme ferove. Par tydnu cekani, ale zda se ze platit budou :) Tomu se rika dovca v New Yorku prakticky zdarma :)


email-odskodneni.png

3 Citovat

Jo, taky jsme meli dovcu na Malte uplne zdarma, jeste zbylo😂… 4x400€ s AirMalta👌

2 Citovat

Čerstvá zkušenost Lingus překlep ve jméně.

Kdyby někdo řešil překlep ve jméně typu "Vladislav" to "Vladimír". Navíc koupeno přes Mytrip takže Lingus to s námi odmítl jak telefonicky  tak emailem řešit (odkazoval nás na prodejce a ten zase na dopravce). Při letu z Prahy do JFK na lince Lingus neřešitelný problém odkazovali na check-in při odletu. V Praze to nebyli schopni zprocesovat ani za poplatek uváděný na webu Lingusu. Takže nakonec jsme nechali kufry odbavit až do JFK a vzali jsme letenku pouze do Dublinu. Tam jsme zašli na přepážku Lingusu kde bylo během 60 vteřin opraveno a zdarma☺ i když se jednalo o 4 písmena.

 

2 Citovat

Mám jedno kabinové zavazadlo 56/57 cm místo 55 cm. Kontrolují velikosti? Díky

0 Citovat

Ne

1 Citovat

Mám v Irsku dlouhý přestup a nejde mi udělat online checkin 24 hodin před odletem z Prahy. Prý se otevře 5 minut po odletu do Dublinu. Fungovalo vám to?

0 Citovat

Mel jsem to stejne. Na Mesengeru mi Lingus rekl, ze jim to nefunguje a mam se checknout na letisti

1 Citovat

Ve čtvrtek to ještě šlo. 

Kdyby někdo chtěl neomezenou metrocard platnou do 17.6., tak PM. V úterý předání v Berlíně, ve středu a později v Praze.

0 Citovat

Funguje to, ale asi jen pro lidi, co mají ESTu. Já ji nemám, tak mě to vykoplo s tím, že si mám zkontrolovat, zda je ESTA v pořádku. 

0 Citovat

ESTA nehraje roli. Na check jsem strávil 90 minut a za námi byla stejně dlouhá fronta. Takže nejspíše bude zpoždění. Hodně lidí letělo do New York. Handling kontroloval očkování, ptal se na ESTA. Kufr letí jen do Dublinu, ráno nás čeká druhý check in. Letiště nemá overnight storage. Nedostali jsme ani letenky na druhý leg.

0 Citovat

Uz jsem tu nekde psal, letiste overnight storage ma, zalezui na nalade odbavujiciho urednika v Praze. Letelo nas 5. Prvni kufr nemel, dalsi tri jsme meli kufr odbaveny do Dublinu a paty ho mel odbaveny az na JFK, byl u jine prepazky.

1 Citovat

Ano, v Praze byly otevřené jen 2 přepážky. Palubní lístek někdo dostal rovnou do NY, někdo jen do Dublinu. Let do NY bude taky zpožděný, zatím jen 30 minut.

0 Citovat

Už mám online check in na druhý let včetně leden rezervovaných sedaček. Musel jsem počkat 24 hodin před odletem zaoceánského letu. Dále jsem musel stáhnout aplikaci VeriFly, tam nahrát QR kód s očkováním a potvrdit pár formulářů.

0 Citovat

Odlet z JFK směr Dublin je masakr.

Metro E mělo signal problems a nabralo zpoždění 20 minut. Pak ty inteligenty napadlo vypnout placení kartou u turniketů na AirTrain, protože peak times, tak byly fronty na nabití metro karty.

Aer Lingus létá z Terminálu 5 a ten má že všech terminálů nejdelší security. 30 minut vs. pod 10 na těch ostatních.

0 Citovat

Leoš Literák napsal(a):

ESTA nehraje roli. Na check jsem strávil 90 minut a za námi byla stejně dlouhá fronta. Takže nejspíše bude zpoždění. Hodně lidí letělo do New York. Handling kontroloval očkování, ptal se na ESTA. Kufr letí jen do Dublinu, ráno nás čeká druhý check in. Letiště nemá overnight storage. Nedostali jsme ani letenky na druhý leg.

Tak možná byl problém, že mi něco zadali v Praze špatně. Měl jsem jako jediný problém, přímo mě to odkazovalo, že si mam zkontrolovat platnost ESTA a odbavit se na překážce. Tam to bylo na hodinu, na další hodinu pak byla fronta před bezpečností kontrolou. U check inu mi pak něco prepisovala z víza do PC. Tak netuším, kde byl problém. 

0 Citovat

Pozor, při návratu na Kontinent má Aer Lingus schovanou jednu libůstku - gate 335.

To je brána, kde jsou sdružené odlety  do řady destinací a musí vás odvézt autobus k Southern Gates. Ráno pro let do Berlína je tam zabijácká fronta. A že by vás něco na displejích nahoře upozornilo, že budete muset vzít autobus a není to finální brána, to fakt ne. Na Southern Gates jsou pak brány rozlišeny písmenem A-F. Na letence o tom taky není ani slovo.

Vy, co rádi chodíte, až těsně před gate close, tak pozor.

1 Citovat


20220614-054651.jpg

0 Citovat


20220614-061546.jpg

0 Citovat

Ahoj, jdou někam připsat míle za ty letenky do NY za 4k s eticket začínajícím na 169 (Hahn Airlines)? Mně se zdá, že ne, nebo se pletu?

0 Citovat

Zkus zadat jméno společnosti a třídu semhle: https://www.wheretocredit.com/

0 Citovat

Uzjsem to posilal do diskuze pod tu akci, ale mozna to bude lepsi i tady, jestli to jeste nekdo enmate proletene

https://www.euronews.com/travel/...o-miss-fli

Pry moc negarantuji ze se to nebude opakovat. Narostl pocet cestujicich po covidu a nestihli nabrat a vyskolit personal

0 Citovat

V Dublinu jsme vše stihli za 90 minut. Samo-odbavení kufrů, první bezpečnostní kontrolu, druhou před preclearance, USA celníka. Vše bylo dobře značené a fronty nebyly dlouhé. Pokud bychom museli jít na check-in, zdrželi bychom se asi o další půl hodinu nejméně.

Zpestření bylo, že na palubních lístcích jsme pod jménem měli kód SMRT, a vedle brány shořelo auto, což na chvíli zastavilo frontu na preclearance.

Oba lety bez roušek, jídlo dobré. Nicméně výběr v zadních řadách už omezený. Místo pro zavazadla bylo celkem dost, ale ty centimetry na délku hrají roli.

0 Citovat

Dobrý den,

chtěl jsem se odbavit online do USA, ale neakceptují mi můj covid certifikát. Mám 3 dávky, ale od poslední uplynulo 9 dní. Zkoušel jsem tam nahrát starý (2 dávky), ten to označilo jako neplaný.

Nebude problém na letišti? Jsem plně vakcinován, od 2. dávky uplynulo půl roku, více podmínek tam snad není.

0 Citovat

Tohle se mi stalo před cestou do New Yorku s Deltou, mají to samé, akorát to nazývají FlyReady. Starý dvoudávkový certifikát to označilo za neplatný. Mám jen dvě dávky, tak jsem stáhnul ten dvoudávkový znovu a už prošel. Takže buď zkusit nahrát ještě jednou znovu ten starý nebo vyřešit na letišti. Donesl bych na letišti oba certifikáty a začal dvoudávkovým, který je objektivně platný a musí ho uznat.

1 Citovat

Zrušený let DUB-PRG EI642 neděle 10/07/2022 - nemáte prosím někdo potvrzení o zrušení tohoto letu?

  • 3 dny před odletem mi přišel generický email, že se něco změnilo na mé letence - v systému AL nebylo nic vidět, vše "ok"
  • Po zavolání potvrdili, že část letu DUB-PRG byla zrušena a jediná možnost, kterou nabízejí je letět je až 15/07 DUB-PRG
  • Následující dny jsme se jim nedovolali, takže jsme na vlastní náklady koupili na 10/07 let DUB-FRA a pak vlakem do Prahy
  • Na letišti mi slovně potvrdili, že let byl zrušen, na departures tabuli byl zrušen a že vše v pohodě vyřeším pak doma
  • Teď se z nich snažím dostat už 5 týdnů proplacení nákladů + refund, ale říkají, že let dle jejich systému proběhl... už jsem vážně zoufalý, jak jim mohu dokázat, že ho zrušili? Už jsem jim vyplnil formuláře, poslal asi 8 reminder emailů, zkoušel messenger, volat, ale vždy jen řeknou, že to eskalují a ozvou se brzy a pak se nic neděje
  • I na flightaware svítí jako zrušený...
  • https://flightaware.com/live/fli.../EIDW/LKPR

Měl by někdo nápad, jak toto řešit? Mockrát děkuji.

0