Ahoj,  koupil jsem si letenky z Vídně do Albánie na 1.7.2020 - chápu rizikovost, ale očekával jsem, že 1.7.2020 by se mohlo zvolnit cestování a po příjezdu do Prahy by tak nemusela být 14 denní karanténa nebo Covid 19.  Letenky jsou za 500 Kč, takže klidně stornuji, ale celkem bych se tam podíval. Teď mě ale napadlo, co se stane ve Vídni?  Cesta je naplánovaná - Praha - Bratislava - Vídeň - Albánie a zpátky Albánie - Vídeň  - Praha.  Víte, jak je to ve Vídni? Pustí mě do Vídně když půjdu na vlak do Prahy bez testů?  Díky!  .

Letiště Vídeň - Covid 19 - Albánie

Založil(a) ve fóru Letiště

15 reakcí

Ahoj, 


koupil jsem si letenky z Vídně do Albánie na 1.7.2020 - chápu rizikovost, ale očekával jsem, že 1.7.2020 by se mohlo zvolnit cestování a po příjezdu do Prahy by tak nemusela být 14 denní karanténa nebo Covid 19. 


Letenky jsou za 500 Kč, takže klidně stornuji, ale celkem bych se tam podíval.


Teď mě ale napadlo, co se stane ve Vídni? 

Cesta je naplánovaná - Praha - Bratislava - Vídeň - Albánie a zpátky Albánie - Vídeň  - Praha. 


Víte, jak je to ve Vídni? Pustí mě do Vídně když půjdu na vlak do Prahy bez testů? 

Díky!

0

 Tohle by mě už taky zajímalo. W6 mi nadělil dárek a zrušil BTS-LED na zlom července a srpna. Bylo by ho hezké něčím nahradit. Padla mi do oka Tirana za 30 € z Vídně. Jenže koukám na současný rakouský semafor a je žlutá. To znamená - test třeba. Jsou k dispozici nějaké prognózy? Nebo bude Rakušanům stačit lístek z Hauptbahnhof / Erdberg do Prahy? Co vím, dřív vyžadovali přímo z letiště a bez zastavení až na hranice.

0 Citovat

Ahojte, zítra se z Albánie vracím do Vídně, tak poreferuju. Každopádně Wizz mi poslal už před cestou čestné prohlášení o tranzitu a bezodkladném vycestování z Rakouska. Pevně tedy věřím, že tohle bude Rakušanům stačit :)

0 Citovat

OK. Díky. Už se těším na info :)

0 Citovat

Kluci, stačilo jen ukázat lístek na vlak:) Vždy se ptali lidi, jak chtějí Rakousko opustit a pokaždé chtěli ukázat lístek. Mezi kontrolou a odjezdem vlaku jsem měl čtyři hodiny, takže to nikterak očividně nehroti.

0 Citovat

Ahoj, jak je to teď při návratu z Albánie? Na mapě je, že se odkládá možnost návratu bez testu, či karantény. NA webe MZV je, že je taky nutný test a na webu ministerstva zdravotnictví je albánie zelená a ani není na seznamu států, které nesplňují reciprocitu. Tak teď jsem zmaten :-)

0 Citovat

Petr Šoltys napsal(a):

Ahoj, jak je to teď při návratu z Albánie? Na mapě je, že se odkládá možnost návratu bez testu, či karantény. NA webe MZV je, že je taky nutný test a na webu ministerstva zdravotnictví je albánie zelená a ani není na seznamu států, které nesplňují reciprocitu. Tak teď jsem zmaten :-)


Myslim, ze nevi ani sam ministr ZV.........co k tomu dodat. CHAOS. 

0 Citovat

To je pakárna. A teď kdo má hlavní slovo, MZV nebo MZ?

0 Citovat

Rekl bych, ze Babis, na odlehcenou .. :-) Kazdopadne Albanie je typicky priklad, jaky je v tech kriteriich bordel..

0 Citovat

Víte někdo aktuální stav s opatřeními C19 při odletu z letiště Schwechat ve Vídni? Odlet v červnu do Varny.

Díky Josef

0 Citovat

Naco ta zaujima situacia teraz, ked letis az za 2 mesiace.

1 Citovat

Tak ono se za 2 mesice muze zmenit ledaco ,ale treba ta Viden me zajima taky kdyz z ni poletim  nekam kde nic nemusi byt  Uz jsem to resil minule kdyz jsem letel do Dublinu kde tenkrat byl treba jeste PCR test  nikde nic videt nechteli akort prudil u kafe  a zavinu a chtel videt test  Ted uz Dublin ani CR nechce nic  ale nebudou buzerovat kdyz do Vidne pojedu vlakem bez niceho  ?  To same je Nemecko ..

Jinak do Albanie se chystame na konci cervna  tak me to bude taky zajimat 

0 Citovat

Mne osobně tedy taky zajímá dopředu, jak to kde mají i když to není aktualni. Hlavně z toho důvodu,  že když má někdo problem něco otevřít když na druhem konci Evropy dávno otevřeno, tak bych řekla, že nebudou mít problem to 31.8. honem honem zavřit. Takové to “my chceme vaše eura a za odměnu vy musíte toto testy takové a makové a tam roušky, tam respirátory a tam zase formuláře jó a pak zase né”...to už je fakt směšné. Nemluvě o tom źe někoho dotlačí do nekonečné vakcinace aby pak všechno na dva měsíce zrušili. Takové průběžné informování - na tom snad nic není? Však kdo nechce nemusí psát, ne?

Dva roky tu zdechl pes, tak aspoň něco o cestování....

0 Citovat

Akorát musíš mít roušku na hubě... na letišti i v letadle. I když - na letišti už to lidi taky ignorují a nikdo je nenapomíná jak dřív. A respirátory taky nejsou striktně vyžadovány, moje 2 roky stará, absolutně průchozí látková rouška nikomu nikde nevadila. Ještě nějaký dotaz?

0 Citovat

Ahoj, v úterý 26.4. letím na 3 dny z Vídně do Sofie (návrat opět do Vídně), přičemž mi 24.4. vyprší Tečka. Na letiště do Vídně jedu autem z ČR, které nechám na parkovišti v blízkosti vídeňského letiště, letíme s Austrian Airlines. Do Bulharska je cestování bez omezení, v případě Rakouska musím mít jedno z 3G. Musím prosím v tomto případě řešit testování, abych mohl odletět a přiletět zpět? Moc díky!

0 Citovat

Nic neřeš. Na tranzit Rakouskem žádné G nepotřebuješ.

2
15 reakcí