31.10.2020 odlet do Lisabonu z letiště Vídeň: Cesta z Brna do Vídně bez jakékoliv kontroly nebo zastavení (1x životzachraňující WC na benzínce v Rakousku bez jakéhokoli problému,dotazů, zdržení...dokonce místo 0,5 € pro netankující - zadarmo 😁). Parking klasika - ZA KAČKU (zadarmo) - Schwechat bahnhof. Přesun S7 vlakem za 1,8€ osoba a 6 minut  fajn jízdy na letiště. Kontroly ZERO. Na letišti už vůbec nic. Jinými slovy - tranzit naprosto ok.  Kamarádka vracející se stejny den z Lisabonu po příletu ukázala v telefonu SMS, že ji čeká bratr před letištěm a prošla bez sebemenšího problému  (samozřejmě parkovala za KAČKU ve Schwechatu, kam jela vlakem). Takže shrnuto - žádná změna proti 30.10.2020 a dříve ✈💛 Létání ZDAR🍸   Jo a v Lisabonu se chodí venku i po 21 hodině v tričku a bez pytlíku psích hoven v ruce 🍸💛  .

Rakousko, letiště Vídeň - Covid test pro ČR od 31.10.2020

Založila ve fóru Letiště

Katko ,ono to asi bohuzel jde zjistit kdyz  do Vidne odnekud priletis,,ale samozrejme bych to risknul  a problem na Hbf  pak nebyl pri tom prestupu ?  A kam letis  ted ,kdyz uz to moc nikde nejde bez testu a co pak zpatky ? a

Kanary budou od 14.11.uz taky s testem 

0 Citovat

mikir napsal(a):

Katko ,ono to asi bohuzel jde zjistit kdyz  do Vidne odnekud priletis,,ale samozrejme bych to risknul  a problem na Hbf  pak nebyl pri tom prestupu ?  A kam letis  ted ,kdyz uz to moc nikde nejde bez testu a co pak zpatky ? 

 

Kdyz do Vídně priletis, tak to určitě zjistit jde. Ale když rekneš, že tě tam někdo zavezl autem 10 dní zpět (tedy před platností povinného covidu) a tys byl u známých ...třeba v Hallstatu, tak to ověřit jde těžko a nemyslím si, že tě budou trasovat.

 

Jinak já jela do Vídně autem s parkováním ve Swechatu. Zpátky jsem měla domluvený odvoz z letiště.

U těch vojáků šel přede mnou starší němec a když po něm vojáci chtěli tranzitní lístek, začal ječet a ohánět se rukama s tím, že je ze Schengenu a ať ho laskavě neobtěžují. Šla z něj hrůza a byl tak nepřístupný a mimo, že ho i ti vojáci radši nechali projít. Což může být taky cesta😁😁😁

 

Letim za teplem, samozřejmě. A když to zpátky nepůjde,  tak mi to snad ani nevadí ✌😁

0 Citovat

@ Ivo, Bič boží: až se trochu rozkoukáte na Tenerife, dejte prosím vědět, jak to tam funguje - obchody, restaurace, pláže, ubytování apod., díky. Máme letět za týden.

0 Citovat

Mozna by mohlo zaujmout tohle 

https://www.grancanariaforum.cz/...naria.html

 

Beru to sice trochu z rezervou ,protoze mam pocit ze tam jsou oproti tomu co se udava na  spanelskych  oficialnich strankach  chyby  a nejasnosti ,treba v  tom jaky test  uznavaji  ,ale hodne sleduju Kanary  i kdyz  chceme letet az na Silvestra 

0 Citovat

Ahoj, pokud Rakouskem pouze projíždím, stačí zaškrtnout ve formuláři horní políčko a vyplnit jméno, příjmení datum a podpis, nebo musím i údaje dole v rámeccich. V údajích v rámeccich jsou i údaje, které dopadají jenom na situace, kdy zůstanu v Rakousku na určité adrese v karanténe, mám z nich tedy vyplnit jenom něco, nebo se tranzitu vůbec netýkají? 

 

 

 

0 Citovat

Mě spíš zajímá, když pojedu vlakem do Vídně, zda případné kontrole bude stačit ukázat letenku ze Schwechatu.

0 Citovat

Coinneach napsal(a):

Mě spíš zajímá, když pojedu vlakem do Vídně, zda případné kontrole bude stačit ukázat letenku ze Schwechatu.

tezko rict, vcera zadna kontrola nebyla. 

0 Citovat

Má někdo nějaké nové info ohledně cesty vlakem do Vídně (pak příp. taxi na letiště), to vše samozřejmě jako tranzit s letenkou?

0 Citovat

Bara napsal(a):

Má někdo nějaké nové info ohledně cesty vlakem do Vídně (pak příp. taxi na letiště), to vše samozřejmě jako tranzit s letenkou?

O víkendu ve vlaku žádná kontrola ani zdržení :). Na letiště jsme pak jeli taky vlakem, opět bez kontroly. 

0 Citovat

Bara napsal(a):

Má někdo nějaké nové info ohledně cesty vlakem do Vídně (pak příp. taxi na letiště), to vše samozřejmě jako tranzit s letenkou?

Ahoj, včera jsme přiletěli z Lisabonu do Vídně. Auto jsme nechavali u vlakové stanice Schwechat v ulici mezi baraky zdarma. Vlakem dvě stanice. Koupili jsme si lístek, omylem jeden ze slevou 50centu a revizor nám napálil 100e pokutu. Chtělo se nám dost brečet ale hlavně že jsme zdraví. 😁  Jinak po příletu zpět jsme řekli jenom že Rakouskem projíždíme a v pohodě 

0 Citovat

Tak to naštve. Já minule koupil omylem až na Wien Hbf, který mám v mobilu uložený, místo do Schwechatu... Což teda bylo mnohem lepší, než to tvoje. V S bahnu jsem ještě revizora nezažil... Jinak, jak Lisabon?

0 Citovat

@44korinek

No to zamlely boží mlýny za to, že zasý..te obyvatelům Schechatu jejich parkovací místa :-). No hlavně že to zdravíčko slouží.

 

0 Citovat

Ja stál v ulici kde byli dva domy a deset park. Míst. 🤷‍♂️ Spíš mi Vídeň neni souzena. Hlavně z Plzně dlouha cesta, ale potřebovali jsme let do Lisabonu bez přestupu , kde nebylo na výběr, kvůli 5 měsíčnímu prckovi. Letěli jsme s nim poprvé. A báli jsme se hlavně těch vzletů a přistání. Ale bylo to úplně bez problémů. 😁

Jinak Lisabon dost omezený. Jídlo jenom sebou jinak vše zavřené . Pekárny a supermarkety otevřené, ale zákaz prodeje kávy sebou. Půjčili jsme si auto, projeli se kolem oceánu. Procházky po Lisabonu krásné. Zákaz sezeni kdekoli venku. 🤦‍♂️ Všechny lavičky polepene. Ale pořád mají čím dál více nakažených. Myslim že jsou momentálně na topu ve světě. Ubytko pres airbnb bez problémů. Až na Švába (4cm) v pokoji 😂 (nový byt, ne zrovna levný )

0 Citovat

hmm, to zní jako že na Velikonoce do Porta nejedu... Já si nedokážu představit dovolenou se zavřenýma hospodama, to fakt raději nikam. Nedávno jsem vybíral hotel co nejblíž nejvíc nejlepšímu baru na Tenerife (Gramophone Bar v Puertu) a hned po check inu na hotelu jsem valil na pivko a.... bar machl, olepené policejníma páskama, borci totiž prej obsluhovali i vevnitř navzdory restrikcím, měšťáci jim to zamachlovali a po ptákách. Musím říct že první tři dny po tomto zjištění jsem byl řádně znechucen a po dobu 10ti dnů jsem nenašel odpovídající alternativu. Teide zamachlované, pisciny zamachlované s červenýma vlaječkama..... sakra, zase jsem se rozjel.

0 Citovat

@Bič boží

Taky mi podobný způsob trávení dovolené nepřipadá úplně ideální a raději si přikrojím doma na terase slaniny a zapiju dobrým pivečkem a slivkou. Ani kafe ti prý neprodají sebou! Šlendrián! A pak že v Portugalsku je to v pohodě. Už i na ně došlo. Kašlali na to a teď je to dostihlo.

0 Citovat

Tak dostihlo/-ne to vsechny. Predpokladam ze i pamatky a trznice zamachlovane, to uz uplne postrada smysl nekam letet. Naimpregnovat boty, promastit lytka a odjebat se nekam do opravdove diviciny. Treba Buchlovske hory, verim ze U trampa porad udi ty cigarka a syry.

0 Citovat

@Bič boží

Dal jsem výlet v sobotu s malým do Luhačovic vlakem. Chcalo jak sviňa, v Luhačovicích všecko zavřené, tož jsme pokorzovali po kolonádě, vyrazili na přehradu, ale já vůl jsem spletl ulicu, tož jsme se vrátili, dali 2x oplatku a jeli zpátky. Lidí minimum, zavřené skoro všecko, kromě pekáren. Ty Buchlovské sů výzva na příští víkend. U trampa to žije. :-) Impregnaci jsem konečně kůpil po otevření dětské obuvi, takže cajk. 

0 Citovat

Luhacovice :)

Tam bola dobra gulovacka :)

https://youtu.be/WPcqQCLqC8Q

 

0