Dobrý den, má prosím někdo zkušenost z poslední doby, jestli je potřeba opustit tranzitní zónu na LHR v případě že přílet a odlet jsou z odlišných terminálů a leteckých společností? Měla jsme let British Airways z New Yorku do LHR a z LHR do PRG. Let z LHR do PRG včera zrušili a British Airways mi žádný jiný let nenabídli. Jediný přímý let ten den do Prahy je od ČSA. Uvažuji o koupi letenky, ale chci se ujistit, že na LHR nebudu muset opustit tranzitní zónu při přechodu z Terminálu 5 na Terminál 2, odkud letí ČSA. Podle nařízení bych totiž musela v UK zůstat 14 dní v karanténě, což se mi opravdu nechce. Letím jen s příručním zavazadlem, tzn. nepotřebuji check-in na přepážce. Plánuji online check-in. Je s ČSA možný? Dostanu v aplikaci jen QR kód, který ukážu na gate? Díky moc.  .

Změna terminálů na Heathrow (LHR)

Založil(a) ve fóru Letiště

4 reakce

Dobrý den,

má prosím někdo zkušenost z poslední doby, jestli je potřeba opustit tranzitní zónu na LHR v případě že přílet a odlet jsou z odlišných terminálů a leteckých společností?

Měla jsme let British Airways z New Yorku do LHR a z LHR do PRG. Let z LHR do PRG včera zrušili a British Airways mi žádný jiný let nenabídli. Jediný přímý let ten den do Prahy je od ČSA. Uvažuji o koupi letenky, ale chci se ujistit, že na LHR nebudu muset opustit tranzitní zónu při přechodu z Terminálu 5 na Terminál 2, odkud letí ČSA. Podle nařízení bych totiž musela v UK zůstat 14 dní v karanténě, což se mi opravdu nechce. Letím jen s příručním zavazadlem, tzn. nepotřebuji check-in na přepážce. Plánuji online check-in. Je s ČSA možný? Dostanu v aplikaci jen QR kód, který ukážu na gate?

Díky moc.

0

V prve rade je zvlastni ,ze British Airways od toho dava ruce pryc, predpokladam ze obe letenky jsou soucast celku 

Heatrow tak podrobne neznam ,ale pokud bude zakoupena jina letenka , tedy budou dve samostatne letenky  bude  treba projit  imigracnim 

Karantenu by to nemelo ale znamenat  ,odlet je ze stejneho letiste a presun mezi terminaly by mel byt bran jako tranzit  Meli by to ale prece vedet na CSA 

Urcite se, ale podminky budou menit ,takze soucane info asi nebude  relevantni  Na Heatrow se nejde obratit ?

0 Citovat

S tím transitem na Heathrow si nejsem jistý, jestli se musí ven nebo ne.

Ale určitě vím, že není problém s tou karánténou, dokonce i přestup mezi různými letišti je ok, natož jen v rámci stejného letiště, to je uplně v pohodě, osobně vyzkoušeno.

 

0 Citovat

@goro ,kdy jsi to zkousel ? Poletim v prosinci pres Stansted  a i kdyz z Irska se chodi rovnou do haly a to letiste dobre znam ,tak si nejsem jisty zda nebude nekdo prudit a jestli budou chtit neco vyplnovat , Irsko je momentalne oranzove  tak v CR problem neni ,ale u Anglicanu  nikdy clovek nevi ,,,,-) Diky 

0 Citovat

6.Nov MAN, 23/24 Nov GLA/EDI, oboje během lockdownu, nikdo neprudil, kontroly vůbec žádné, dokonce ani ten UK formulář nechtěli vidět, jen se na pasovce ptali, jestli ho mám, že to stačí.

Jinak tady jsou popsané vyjímky z povinné karantény, níže na stránce: https://www.gov.uk/government/pu...-to-the-uk

General exceptions

Exceptions from remaining at your place of self-isolation include where:

  • you are travelling directly in order to leave England

0
4 reakce