Fajnové přestupy, žádné nocování na letišti ;-) https://www.easyjet.com/cs/  .

[U2] Praha - Tenerife 1.996 Kč

Založil ve fóru Tipy na levné letenky

Fajnové přestupy, žádné nocování na letišti ;-)

https://www.easyjet.com/cs/


prg-tfs.png

0

Tak na tohle jsem presne cekal, diky Lukasi :-)

0 Citovat

krása

0 Citovat

Jak je to u U2, když výrazně změní jeden let z takového itineráře? Dá se zrušit celý? 

0 Citovat

To pochybuju i kdyz kdovi kdyz se to da koupit najednou  pridavanim letu  ,ale porad jsou to dva respektive  4 smostane  lety  ,taky jsem na to koukal  je to hezke  i kdyz ten pobyt je kratky  a kdyz to natahnes tak takova cena uz neni 

0 Citovat

Mikire, natáhnout to můžeš o další týden nebo si vybrat let v jiný den, ale už s delším přestupem. 

Ale k původnímu dotazu; dle logiky nízkonákladovek, které prodávají a provozují výhradně lety point-to-point, tzn. že ani u nejběžnější zpáteční letenky se nejedná o zpáteční let, ale o dvě samostatné letenky. Z této podstaty předpokládám, že při zrušení nebo změně umožní změnu zdarma u všech letů nebo vrátí peníze za celý nákup (itinerář).

0 Citovat

Lukáši, díky za odpověď. U takovéto skládačky v současné době bych ocenil, kdyby někdo měl tu pověstnou osobní zkušenost. Bez toho, aby při změně nějakého letu z rezervace, šly změnit i ty ostatní, nebo poslat k čertu celá rezervace, to teď nemá cenu kupovat. Ty lety se mění a odpadají podobně často jako cestovatelské semafory.

0 Citovat

Super cena, nicmene bych si radeji priplatil za garantovany prestup (ale je to tim, ze cestuju s detma - letet sam, tak si to klidne koupim).. Zas na druhou stranu jsem asi 2x pres MXP s U2 tenhle skladany itinerar letel (Ibiza), pokazde vsechny legy letely na cas..

Ten cervnovy business s LX se mi libil vic :D

0 Citovat

Garantovaný přestup není problém, trošku se připlácí.

https://worldwide.easyjet.com/fl...2021-03-18


prg-tfs-gp.png

0 Citovat

pořád se člověk učí, jsem neměl tucha že u Easyjetu se dá připlatit za přestup

0 Citovat

Nikde jsem teda nenasel na webu, že v případě zpoždení nabídnou náhradní spoj. Letmo jsem proletnul T&C a tam píšou, že nenesou odpovědnost za add. costs.

0 Citovat

Mně když v létě zrušili jeden let z rezervace, mohla jsem zdarma šoupat se všema ostatníma. Jestli se od té doby něco změnilo, netuším, ale jednu skládačku tam taky teď mám

0 Citovat

Mám stejnou zkusenost z leta jako Deny, slo soupat se vsim...

0 Citovat

A jako to bylo s doplatky? Koupím letenku s přípojem v akci za 20€, mezitím cena jednoho legu vzroste 4x. Když posunou jeden let a už mi to nevyhovuje, zůstane cena stejná nebo musím doplacet rozdíl?

0 Citovat

Jakmile let zrušili oni, doplatek nebyl vůbec žádný bez ohledu na cenu. Původně tam byla možnost i změnit lety úplně do jiné destinace, ale to teď myslím omezili.

0 Citovat

No zaplatil jsem 40 eur a vesele jsem si to zmenil na letenky, ktere by me staly 250, bez zadneho doplatku, a presne jsem si mohl vybrat jakykoliv jiny let s vyjimkou Egypta a Izraele tusim

0 Citovat

To Deny a Marek: To jste měli klasickou skladacku, nebo tu s tím garantovaným přestupem? Díky 

0 Citovat

klasicka skladacka, ani jsem nevedel o garantovane prestupe

0 Citovat

Deny a Marek Soumrak mají pravdu - také jsem takhle změnil zdarma letenky PRG -NAP za pár stovek za BER - TFS přes Nový rok v desetinásobné hodnotě. Když jsem něco podobného teď chtěl udělat s dalšími letenkami, už to nešlo. Země odletu a cílová země musí zůstat stejné.

 

0 Citovat

Jak jsem psal ve vlakne Easyjet pred par tydny, Easyjet zmenil svou velkorysou politiku. V pripade zruseni letu uz jde sibovat s odletovym a priletovym letistem pouze v ramci puvodnich destinaci. Cili PRG lze zmenit zase jen pouze na PRG, protoze v CR jine odletove letiste obsluhovane Easyjetem neni.

Dalsi zmatek je skladacka klasicka vs.garantovany prestup. Take osekano, v pripade zruseni nejakeho letu v ramci klasicke skladacky uz jde hybat pouze se zpatecni letenkou se zrusenym segmentem(v pripade ze pod jednim rezervacnim cislem jste kupovali zpatecku), nikoliv uz druhou casti skladacky pod jinym rezervacnim cislem.

 

Zatim stale mozno volne sibovat letem myslim do 14ti dnu pred odletem, ale to si myslim take nebude mit dlouheho trvani. Samozrejme doplacite pripadny rozdil v cene.

 

0 Citovat

Díky za info, to se hodí.

Já mám teď ale celou skládačku, tj. čtyři lety, pod jedním rezervačním číslem, takže bych pořád měla být schopná hýbat se všemi, jestli tomu dobře rozumím.

0 Citovat

ANo

0 Citovat

Orezavani u Easyjetu pokracuje. Prechazi na mala kabinova zavazadla, cimz se stavaji standard ultra hyper lowcost.....

0 Citovat

JO, taky mi to přišlo :(

0 Citovat

Tak dobry ze jeste zdarma muzeme na check inu odlozit sva velka kabinova zavazadla. Naraz mi od nich prislo asi 10emailu na vsechny me existujici rezervace po unoru...A to jsem je mel tak rad pro vsechny ty veci co ted orezavaji 

0