Dovolil jsem si založit nové téma, neboť mám pocit, že všechny finty se službou WIZZ Flex se tak nějak ztratily v různých tématech a je těžké, ne-li skoro nemožné je dohledat. Rovnou tedy první dotaz: Nemáte někdo zkušenost s nákupem nejdražšího tarifu WIZZ PLUS & FLEX u Wizzu na nejlevnější a nejkratší lince KTW-LWO, zda po změně trasy v rámci WIZZ Flex třeba na KTW-KEF nepožaduje Wizz doplatek za místa nebo například zavazadla, jejichž ceny se liší podle vzdálenosti, a která jsou v rámci tarifu. Mám vyzkoušeno, že Priority boarding v rámci BASIC tarifu po změně trasy zůstává bez doplatku. Příkladové KTW-LWO (5. 3. 2021) za 38 PLN stojí včetně WIZZ PLUS & FLEX 165,50 PLN, kdežto KTW-KEF (22. 2. 2021) za 58,75 PLN stojí včetně WIZZ PLUS & FLEX 336,75 PLN. To znamená, že při změně by byl doplatek 20,75 PLN mínus 171,25 PLN rozdíl v tarifech, ušetřeno by tedy mělo být 150,50 PLN , což není rozhodně nezanedbatelné. A nemusím zmiňovat, že na KTW-KEF stojí jen Priority boarding 93 PLN  .

Wizz Air - služba WIZZ Flex

Založil ve fóru Letecké společnosti

13 reakcí

Dovolil jsem si založit nové téma, neboť mám pocit, že všechny finty se službou WIZZ Flex se tak nějak ztratily v různých tématech a je těžké, ne-li skoro nemožné je dohledat.

Rovnou tedy první dotaz:

Nemáte někdo zkušenost s nákupem nejdražšího tarifu WIZZ PLUS & FLEX u Wizzu na nejlevnější a nejkratší lince KTW-LWO, zda po změně trasy v rámci WIZZ Flex třeba na KTW-KEF nepožaduje Wizz doplatek za místa nebo například zavazadla, jejichž ceny se liší podle vzdálenosti, a která jsou v rámci tarifu.

Mám vyzkoušeno, že Priority boarding v rámci BASIC tarifu po změně trasy zůstává bez doplatku.

  • Příkladové KTW-LWO (5. 3. 2021) za 38 PLN stojí včetně WIZZ PLUS & FLEX 165,50 PLN,
  • kdežto
  • KTW-KEF (22. 2. 2021) za 58,75 PLN stojí včetně WIZZ PLUS & FLEX 336,75 PLN.

To znamená, že při změně by byl doplatek 20,75 PLN mínus 171,25 PLN rozdíl v tarifech, ušetřeno by tedy mělo být 150,50 PLN , což není rozhodně nezanedbatelné. A nemusím zmiňovat, že na KTW-KEF stojí jen Priority boarding 93 PLN

0

Já už jsem se v tom ztratila dávno :-)

Pochopila jsem, že pokud chcu dneska flex za éčko, tak musím s tím koupit jakoukoliv letenku, že? A pak tuhle letenku můžu kdykoliv změnit na jakoukoliv letenku...ale otázky:

1. letenka musí být ze stejné nebo do stejné destinace?

2. Je to předpokládám nějak časově omezený? Nebo můžu letenku třeba z ledna, přehodit na srpen?

3. Musím doplatit potom rozdíl v ceně letenky, předpokládám, že?

4. Jde takto měnit letenky několikrát?

5. Lze koupenou letenku zrušit úplně a nechat si jen kredit?

0 Citovat

1. Neni jakkoliv omezeno

2. Muzes, neni jakkoliv omezeno.

3. Ano, rozdil se doplaci (je-li vyssi). Zaporny rozdil propada Wizzairu. 
4. Ano, treba 20x. 

0 Citovat

Lukasi, tohle jsem jeste nezkousel, nicmene pri koupi tarifu basic a k tomu Flex, tak za flex to nikdy nic doplatit nechtelo, i kdyz jsem menil z kratke na dlouhou trasu (VIE-TFS). Predpokladam, ze to je u vsech sluzeb stejny - jednou ji zaplatis a zadny price difference uz se pak neresi pri zmene. Jedine, co se asi resi bude tedy Fare difference. 

0 Citovat

5. ano ale nazad uz nedostanes ten poplatok za flex

0 Citovat

baca12 napsal(a):

5. ano ale nazad uz nedostanes ten poplatok za flex

A vrati ti pouze Wizz kredit v hodnote letenky, ktery ma platnost 2 mesice pouze. 

0 Citovat

6. Co ak mam flex a wizz mi posunie/zrusi let. Ja to akceptujem resp vyberiem nieco ine. Flex mi tam ostane?

0 Citovat

baca12 napsal(a):

6. Co ak mam flex a wizz mi posunie/zrusi let. Ja to akceptujem resp vyberiem nieco ine. Flex mi tam ostane?

Jo

0 Citovat

to Lukas Horak: myslim, ze tam urcite bude vacsi doplatok 336,75 minus 165,5 nakolko v rozpise ceny je to cele uvedene ako "Wizz Plus fare" resp. "Original flight price", a teda tie sluzby toho tarifu su uz sucastou ceny "fare", ktorej pripadne rozdiely sa pri flexovani doplacaju, a nie su kupovane ako samostane sluzby s Basic tarifom, za ktore sa pri flexovani uz nedoplaca.

0 Citovat

indierock: Máš naprostou pravdu! Rozdíl při rebookingu se bude počítat zase ze stejného tarifu bez ohledu na dokoupené služby, to mi mohlo dojít hned :-D

0 Citovat

Takze v tomto pripade KTW-LWO/KEF sa oplati tie sluzby najprv osobitne dokupit k Basic tarifu na trase do LWO a nasledne flexovat do KEF :)

Napr. na Priority sa takto da usetrit 69pln. Priority niekedy pri dlhych trasach vychadza lacnejsie tiez si ho dokupit az na letisku za 20 Eur. 

0 Citovat

To som teda nevedel, ze po flexe sa uz za rozdiel v priority nepriplaca. Nabuduce letenky prezeniem cez UA alebo MKD a okamzite flexnem na potrebnu destinaciu. Larnaca si pyta 22 € jednym smerom, tak tam by uz spiatocna uspora pri dvoch ludoch bola celkom slusna :)

0 Citovat

Nemá někdo zkušenost na jaké trase jde aktuálně pořídit nejlevnější wizz flex? 

0 Citovat

Před pár dny jsem kupoval letenku z Vídně do Kosova (za 30 EUR) na tento týden a nabízelo mi to Flex za méně než 6 EUR. To jsem si myslel, že nejlevnější je za 10 EUR.

0
13 reakcí