Dobrý den, všiml jsem si akce levných letenek z Vídně na Phuket na konci 2021 od Etihad Airways. Přes vyhládávače mě to ukazovalo cenu kolem inzerovaných 10t Kč, ale když jsem to zadal vyhledat (stejné datum) přes samotnou EA, tak cena byla daleko vyšší. Je samozřejmě možné, že vyhledávač mi ukazoval jen akční, která už třeba byla vykoupena a při dokončení objednávky by zjistilo cenu  vyšši , ale nějak se mi to nezdá. Děkuju za vysvětlenou.  .

Letenky u leteckých společností dražší než u vyhledávačů?

Založil(a) ve fóru Vyhledávače letenek

7 reakcí

Dobrý den,
všiml jsem si akce levných letenek z Vídně na Phuket na konci 2021 od Etihad Airways. Přes vyhládávače mě to ukazovalo cenu kolem inzerovaných 10t Kč, ale když jsem to zadal vyhledat (stejné datum) přes samotnou EA, tak cena byla daleko vyšší.
Je samozřejmě možné, že vyhledávač mi ukazoval jen akční, která už třeba byla vykoupena a při dokončení objednávky by zjistilo cenu  vyšši , ale nějak se mi to nezdá.
Děkuju za vysvětlenou.





thai.jpg
tahi2.jpg

0

https://www.cestujlevne.com/disk...na-letence

0 Citovat

Termín je za tuto slevněnou cenu s největší pravděpodobností vyprodán. Přece jen je to přes vánoce. Na dřívější termíny to ukazuje přes Etihad cenu 10,5-10,9 tis.

Edit: přehlédl jsem datum. Listopad

0 Citovat

Ty Honzíku co jsi tím chtěl jako říct???

0 Citovat

Jan Vidim napsal(a):

https://www.cestujlevne.com/disk...na-letence



Proto jsem se díval přímo na leteckou společnost a neřešil bych pár set, ale tady jsou to několikanásobky.

0 Citovat

Ted jsem se díval a když vyhledáš  termín 15-29.11. na scyscanner.cz a pak klikneš koupit přes Etihad, tak mi to ukazuje 400 eček??

0 Citovat

Dík, zvláštní, já to zkoušel překlikat celý listopad přímo na Etihad a tam se cena v jednom směru nedostane pod 630E.

 

Možná jsem našel důvod, při letu tam ten je ten přískok přes Bangkok Airways a proto možná jejich vyhledávač neuměl dát tuto kombinaci. 

0 Citovat

Taky je možnost, že aerolinka detekuje, odkud přicházíte a jak často a bere to v úvahu při cenotvorbě. Zkuste jít na web aerolinky z anonymního režimu.

0
7 reakcí