Zdravím, rád bych zde otevřel nové téma ohledně refundace za neuplatněné letenky. Rádi bychom s přítelkyní v červenci nebo srpnu letěli za exotikou, nejspíše letos oblíbený Zanzibar nebo Bali. Rád bych koupil letenky s předstihem, ale díky aktuální nejasné situaci v cestování hledám společnost, které má dobrý poměr cena/výkon v oblasti refundace za neuplatněnou letenku. Přesněji řečeno, nechci dávat přehnané peníze za Bussiness class, ale spokojím se s Economy, rád bych ale našel společnost, která u letenky za rozumnou cenu umožňuje také refundaci finanční a ne formou poukazu. Např. u Emirates jsem si našel letenky na osobu za cca 600 EUR zpáteční, ale neumožňovali žádný refund, zvolil jsem tedy o cca 200 EUR dražší a ty umožňují refund 300 EUR za cestu (snad tedy za cestu a ne za celou zpáteční letenku :D) Quatar u letenek cca za 800 EUR zpáteční umožňují refund plný, ale formou poukazu. Má otázka tedy zní. S jakou společností máte v tomto ohledu nejlepší zkušenosti prosím? Předem děkuji za každou radu a tip :) Hezký den všem!  .

Refundace letenek jednotlivých společností

Založil ve fóru Letecké společnosti

10 reakcí

Zdravím, rád bych zde otevřel nové téma ohledně refundace za neuplatněné letenky. Rádi bychom s přítelkyní v červenci nebo srpnu letěli za exotikou, nejspíše letos oblíbený Zanzibar nebo Bali. Rád bych koupil letenky s předstihem, ale díky aktuální nejasné situaci v cestování hledám společnost, které má dobrý poměr cena/výkon v oblasti refundace za neuplatněnou letenku. Přesněji řečeno, nechci dávat přehnané peníze za Bussiness class, ale spokojím se s Economy, rád bych ale našel společnost, která u letenky za rozumnou cenu umožňuje také refundaci finanční a ne formou poukazu. Např. u Emirates jsem si našel letenky na osobu za cca 600 EUR zpáteční, ale neumožňovali žádný refund, zvolil jsem tedy o cca 200 EUR dražší a ty umožňují refund 300 EUR za cestu (snad tedy za cestu a ne za celou zpáteční letenku :D) Quatar u letenek cca za 800 EUR zpáteční umožňují refund plný, ale formou poukazu. Má otázka tedy zní. S jakou společností máte v tomto ohledu nejlepší zkušenosti prosím? Předem děkuji za každou radu a tip :) Hezký den všem!

0

Kup si letenku pár dní před odletem. Přidej pojištění proti Covidu a máš to vyřešené. Vracet letenky se nevyplatí prakticky nikdy a to ani pokud to vůbec jde.

0 Citovat

Надежда Константиновна Крупская má pravdu. Navíc kupovat rovnou u letecké společnosti, protože jinak se refund pekně prodraží. 

0 Citovat

Díky za reakce. Letenky vždy nakupuju jen přímo u přepravce hlavně kvůli funkční podpoře. Vždy jsem byl ale zvyklý všechny letenky nakupovat s předstihem několika měsíců jelikož se mi zdá, že na „last minute“ letenky fakt štěstí nemám, proto jsem chtěl nakupovat už teď a případně to řešit refundem kdyby poplatek nebyl nijak vysoký.

 

0 Citovat

Já když nakupuji letenky (i ty dražší), tak vím, že jsou 3 možnosti, jak to s nimi dopadne: 1) 100% je proletím nebo 2) let bude zrušen a dostanu celou částku zpět (ať už voucherem nebo hotovostí) nebo 3) z vlastní vůle nepoletím, letenka propadne a nedostanu nic. Riziko podnikání.

0 Citovat

Tak otázkou zůstává, co je pro Mirjure dražší letenka. Jestli ta co stojí o něco víc jak 20-30 euro, nebo tato definice zahrnuje i letenku za 10-12 tis? Nechce se mi věříte, že by zaplatil X krát 12 tis s tím, že v klidu počítá,že přijde o desítky tisíc. Ale třeba je takový švihák. Jinak k tématu. Kupovat flexibilní letenku o stovky eur dráž je hloupost, jak psala Naděžda. Koupit podle situace krátce nějaký ten týden před odletem. Určitě zase nenechavat na poslední chvilku, pokud máš vybrané kam chceš letět. Snad jen technická. Počítat v červenci s Bali je hooodne odvážné. A kdo ví, jak to dopadne na tom Zanzibaru.

0 Citovat

@niemandos: ano, myslím tím letenky nad 10k. Je velmi malá pravděpodobnost, že bych o ty peníze přišel, zatím se mi to nestalo.

0 Citovat

Dám na vaše rady a letenku nechám to léto, snad bude někde nějaké hezké ubytko za rozumnou cenu volné :) 

0 Citovat

O to ubytování bych se fakt nebal ani v jedné z tebou zmiňovaných destinaci.

0 Citovat

Ja som sa neodvazil kupit letenky na Bali ani na Vianoce 2021, aj ked to uz ma hodne svrbeli ruky. Mozno budem banovat, a mozno nie.

0 Citovat

Tohle bude vzdy dost individualni, v dnesni dobe bych opravdu nic nekupoval dopredu, maximalne stokorunove letenky. V pripade, ze nekde poletis udelat si test, last minute a hura kde chces. . Bohuzel u nas se meni  restrikce a narizeni podle toho jak se STBak vyspi.

Dobre zkusenosti mam z Revolutem, maji velice jednoduse udelany webovy formular uz i konecne v PC, plnohodnotna klavesnice. Jen vyberes platbu, kterou reklamujes, pridas popis, screeny emailu, fotky atd. Mozna jsem mel stesti, ale za 10 dni jsem mel zpet penize na ucte. Resil jsem problem z bookingem, ubytovani na Tenerife bylo zavrene, nikdo nebral telefon a po 3 tydnech stav reseni z bookingem nula. Nakonec z nich vylezlo pry se mam spojit s pronajimatelem, ktery jak jinak nebral telefon. Aktivita booking support teamu byla odstraneni/disable nabidky v bookingu portalu.

A hlavne za me okamzite je bombardovat, jeden email okamzite za 4 dny dalsi, jestli letecka spolecnost, nereaguje pripadne ubytovani, vubec se s nimi nebavit hned chargeback.

 

0
10 reakcí