Za tři týdny bychom měli letět na Fuerteventuru s přestupem ve Frankfurtu. Oficiálně podle Ministerstva zahraničí smí transitem přes Německo jen humanitární lety. https://www.mzv.cz/berlin/cz/viz...cpnJ2YXE  Lufthansa, se kterou letíme oba lety, se tváří, že komerční let je v pohodě, na jejich webu žádné zákazové info není. Takže můj dotaz zní, zda někdo z vás letěl po tom 14.2. a jak to probíhalo. Díky :-)  .

Tranzit přes Frankfurt- lze nyní?

Založila ve fóru Letiště

4 reakce

Za tři týdny bychom měli letět na Fuerteventuru s přestupem ve Frankfurtu. Oficiálně podle Ministerstva zahraničí smí transitem přes Německo jen humanitární lety. https://www.mzv.cz/berlin/cz/viz...cpnJ2YXE  Lufthansa, se kterou letíme oba lety, se tváří, že komerční let je v pohodě, na jejich webu žádné zákazové info není. Takže můj dotaz zní, zda někdo z vás letěl po tom 14.2. a jak to probíhalo. Díky :-)

0

Bohužel přestup ve FRA není pro Čechy možný. Měli jsme letět s LH na trase PRG-FRA-BCN a byli jsme odmítnuti na check-inu v Praze.

0 Citovat

Tranzit letecky přes Německo je pro Čechy možný pouze pokud letíte mimo Schengen a tranzitujete přes Frankfurt či Mnichov, kde neopustíte tranzitní zónu. Do 23.2.mohla cesta začít i v Praze, teď už jen z okolních zemí. Dle pravidel máte mít s sebou negativní test ( ne starší než 48 h), nikdo ho ale vidět nechtěl (letěli jsme KRK- FRA- CUN).

0 Citovat

Díky za odpověď, letět máme z Prahy :-(

0 Citovat

pořád se člověk učí, Kanáry jsou v Schengenu.

0
4 reakce